Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Mne fascinuje, jak mnozí lidé si myslí, že tím stoupá naše prestiž v očích západoevropské veřejnosti a v očích západoevropských politiků.

Pokud jde o tu západoevropskou veřejnost - ta o tom vůbec neví. Nebo snad my víme, kam kdy jel nějaký belgický, dánský nebo portugalský politik?

A pokud jde o západoevropské politiky - těm je to srdečně lhostejné. Kdo si myslí, že západoevropským politikům leží na srdci demokracie a lidská práva do stejné míry, do jaké o nich mluví teatrálně u řečnických pultů, ten je naivní jako šestnáctiletá dívenka v tanečních. I tam se dívají jen na zájmy a veškeré ušlechtilé řečičky jsou jen šaškárna navenek.

Pokud se vůbec o Vystrčilově cestě dozvědí, tak to vezmou na vědomí a o půl minuty později už myslí na své zájmy. Vystrčilova cesta není ani v jejich zájmech, ani proti jejich zájmům, takže jim je nikoli loňským sněhem, nýbrž sněhem z doby vlády císaře Zikmunda.

13 2
možnosti
AN

A24l46e14š 15N92o68v41á74k

2. 9. 2020 10:13

a podobně to mají politici v Česku: za týden po návratu bude téma zapomenuto, maximálně dostane Vystrčil na měsíc policejní ochranku, protože se náhle vynoří "nebezpečí"...:-)

2 2
možnosti
AN

Ondráček měl sebou devadesátičlennou delegaci? a řečnil v parlamentu? :-)

0 8
možnosti
Foto

Je v podstatě jedno, co hlásá Čína, co hlásá Tchaj-wan i co z kontextu vytrhávají jedni či druzí komentátoři,a to i bez ohledu na fakt, že si kdysi někdejší vláda Tchaj-wanu hrdě nárokovala i celou pevninskou Čínu (takže si nemají vzájemně co vyčítat). Vztahy mezi Čínou a Tchaj-wanem jsou zkrátka jejich věc, zahraniční politika naší země je zase naše věc. No a protože o peníze jde vždy až v první řadě, nepředpokládám, že by k nějakým dlouhodobějším sankcím ze strany Činy došlo, jelikož by přinesly ekonomické ztráty všem zúčastněným. Stejně tak nepočítám ani s žádným mimořádným přínosem ze strany Tchaj-wanu, jelikož s ním mají naši vývozci a dovozci už teď vuztahy velmi dobré.

Přesto - ale také proto - hodnotím cestu pana Vystrčila negativně, a to už s ohledem na jeho dosavadní působení. Je to vysloveně nevýrazný politik, který neváhal využívat různé prebendy (viz senátorské výlety do celého světa), při čemž do čela senátu se nedostal za nějaké zásluhy. Pozvání pana Kubery na TChaj-wan bylo projevem osobního přátelství mezi ním a představiteli Tchaj-wanu, které osobně znal. Vysrtčil se prostě nastrčil místo něho, využil situaci, aby byl konečně pořádně vidět. Jestli bude kandidovat na prezidenta, bude jasné, rpoč to udělal.

11 11
možnosti
PK

Zajímavý blog s mnoha jasnými argumenty, ale kdo nechce nenačte.

Taky si myslím, že výhružky se nebudou realizovat, ale i tak, Kelner i Škodovka to mohou odnést a v druhém případě zprostředkovaně i naše ekonomika....karma za blogR^R^R^

3 1
možnosti
AN

Čínská Škoda-auto není součástí naší ekonomiky...

0 2
možnosti
RS

Hledejte lépe, kdo skutečně hledá, ten najde.

Znáte ten výraz, přehrává?

Našel jste pouze přehrávače.

Správná otázka je proč přehrávají, nebude to tím, že mají z minulosti máslo na hlavě a teď se jen snaží dokázat, že už nejsou stejní jako v minulosti?

0 0
možnosti

Vážím si lidí s rovnou páteří, úctou k pravdě, úctou k druhému člověku, úctou ke spravedlnosti, svobodě a demokracii! A to jak Jaroslav Kubera, tak i Miloš Vystrčil jsou!

Nevážím si postkomunistických papalášů, kteří se vysmívají pravdě, bezmezně lžou, pomlouvají, sebestředně nenávidí druhé lidi. Mohou mít moc, ale nemají morální kredit!

Ve volbách bychom měli volit jen kvalitní občany s rovnou páteří!

:-)

5 3
možnosti
PK

Souhlas s poslední větou a máte něco k blogu, nějaký příspěvek co jeho fakta vyvrátí?

2 2
možnosti
JK

Politika "jedné Číny" není politikou "jediné Číny". TChaj-wan nikdy součástí pevninské Číny a ČLR nebyl a existují tedy dvě Číny, jedna je ČLR a vůči té se na půdě OSN praktikuje politika "jedné Číny" a druhá je Čínská republika. Vaše pojetí po Čínském způsobu je pohled uštěkaného diktátorského režimu.

6 2
možnosti
AN

ta politika se správně jmenuje "jedna země - dva systémy" . A kromě několika bezvýznamných států ji respektuje celý svět.

4 1
možnosti
Foto

Kdyby čínští komouši byli zticha, tak Vystrčila nikdo neřeší.:-/:-)

6 6
možnosti
AN

kdyby Vystrčil seděl doma na zadku, tak ho taky nikdo neřeší. Nezaměňujte příčinu a následek.

6 10
možnosti
Foto

Patří do jedné Číny kulturně, nábožensky a národnostně svébytný Tibet (dnes Pekingem okupovaný)? Patří tam muslimy obývaný Východní Turkmenistán, který si připojila Čína v roce 1949 a dodnes tam silou a v internačních táborech pacifikuje místní obyvatele? Patří tam takzvané Vnitřní Mongolsko (v současnosti autonomní čínská oblast), kde se v důsledku dlouhodobé migrační a přesídlovací politiky stali Mongolové nevýznamnou menšinou?

4 0
možnosti
Foto

Co se takhle zeptat RB OSN ?

0 0
možnosti
Foto

Čína nemůže obsadit Tchaj-wan, protože Tchaj-wanu poskytuje bezpečností záruky USA, která pomáhá vyzbrojovat armádu Tchaj-wanu.

1 0
možnosti
Foto

A USA snad udržují diplomatické styky s Tchaj-wanem a mají s ním spojeneckou smlouvu o bezpodmínečné pomoci?

0 0
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,77
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články