Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BJ

Motáte páté přes deváté. Odhadovat výsledek voleb podle celonárodních průzkumů je vzhledem k systému volitelů zbytečné a zavádějící. To ukázaly minulé volby, kde Clinton s výraznou převahou vyhrála popular vote. Zmiňované celonárodní průzkumy favorizující Clinton se tedy potvrdily. Vaše tvrzení o většině, která zvolila Trumpa, je tedy nepravdivé. Vyslovovat odhady výsledků voleb bez zohlednění systému electoral college je pak naprosto nesmyslné.

1 1
možnosti
Foto

Komentovat či předvídat výsledek presidentských voleb v USA je ošemetné. At už napíšete cokoliv, vždy se na vás vrhnou příznivci toho druhého, že jste fanouškem konkurenta.

Skutečnost je ovšem taková, že kterýkoliv z kandidátů zvítězí, bude to pro USA velký problém. V případě výhry Trumpa, můžeme očekávat eskalaci nepokojů, nárůst rasistických tendencí a současně i nárůst vandalismu, levicového extrémismu a následně to může vyústit v občanskou válku. Otevřenou. Představa, že by takovou situaci šlo zvládnout pomocí federálních pořádkových sil je naivní, což ostatně vidíme i dnes, že jejích nasazení se nesetkává s úspěchem.

Pokud vyhraje Biden, dojde předně k posílení levicového, anarchistického a extremistického tlaku v zemi. Dojde k revizi mezinárodní pozice USA. Dojde k ekonomickému propadu. Nehledě na to, že Trump jeho výhru neuzná a tím pádem dojde i právnímu chaosu.

Takže jediná šance, která zde zazněla z úst některých republikánů, ale je čim dále tím méně pravděpodobná je, že Trump buďto odstoupí anebo bude nahrazen někým, kdo bude více progresivní a realisticky smýšlející.

0 3
možnosti
AN

A94l36e35š 70N37o37v17á52k

30. 7. 2020 21:06

Trump nemá důvod odstupovat. Jestli vyhraje, dokáže nastolit pořádek.

2 0
možnosti
JR

J83a49n 66R70á87ž

30. 7. 2020 10:39

Americký systém dělení výkonu moci dává větší sílu ovlivňovat dění uvnitř státu guvernérům jednotlivých států a starostům větších měst, než prezidentovi, zvláště,nemá-li v Kongresu většinu. Takže z hlediska zahraniční politiky je americký prezident (zatím) nejmocnějším mužem planety, ale možnosti jak reálně řídit vnitrostátní politiku má v současnosti daleko menší než ve svých zemích mají např. Merkelová nebo Macron.

Jsem přesvědčen, že vyhraje-li Biden, Demokraté ukončí jimi uměle vyvolané bouře, ale bude pokračovat snižování vlivu USA na světové dění. Vyhraje-li Trump, tak hrozí nebezpečí, že díky svému zkratkovitému uvažování bude mít snahu řešit vnitropolitické problémy vyvoláním nějakého konfliktu v zahraničí a Evropu nechá na okraji zájmu.

Rozklad americké společnosti bude každopádně pokračovat, konflikty mezi bílou (zatím ještě) majoritou a menšinami budou stupňovat, což bude mít vliv na výkonnost americké ekonomiky. Takže i pro Evropu se to, jak to nakonec dopadne v USA , nevyvíjí v žádném případě nijak dobře.

PS. Nastupuje-li u Bidena mentální retardace, jak se proslýchá, tak když vyhraje volby a víceprezidentkou bude nějaká radikály protlačená černoška, nastane zajímavá situace. A černý scénář nastane,dostane-li tuto funkci nějaká radikálka typu Alexandry Ocasio-Cortez nebo Ilhan Omar.

1 2
možnosti

Mám na věc trochu jiný názor, založený na tom, jaké informace dostáváme od našich příbuzných v Chicagu, tam je to opravdu nahrnuté, denně jen v tomto městě +/-160 vražd, a už i v lepších čtvrtích, kde byste před pár lety černochy nehledal, není bezpečno. Takže místní podporují spíše Trumpa, pokud totiž vyhraje onen demokrat, je velké pravděpodobnost, že do pár měsíců tam nají (alespoň v nejvíce nepokoji zasažených městech) občanskou válku.

7 0
možnosti
JM

Trump sice není zrovna mystitel, ale pokud vyhraje Demokratická strana, financovaná teroristy ze Saúdské Arábie, která se vydala cestou vlastizrady a podpory teroristů nejen ve světě, ale i doma, bude s USA konec. Nic nepomůže mocná armáda, neboť černoši prodají letadlové lodě do šrotu, aby měli na chlast a drogy.

Musí zvítězit Republikáni, i v našem zájmu.

11 2
možnosti
MM

Teď jste vše pregnantně vysvětlil, obdivuji vás.! ;-D

3 0
možnosti
JH

Úplně jisté je jen jedno - oba prezidentské kandidáty alespoň nemusíme Američanům závidět:-)

1 3
možnosti
JL

Pane Havranku. Podobne jsme i my se musely rozhodovat mezi dvema. Jeden za 18 a druhy za 20 bez dvou. A trpime jeste dnes.

V te "Americe" aspon vite, co ten jeden udelal za ty ctyri roky (do konce unora 2020) jako prezident. Ten druhy za 32 let v Kongresu a za VP, jako poslicek Obamovi. To porovnani je velmi dulezite. Pridate-li i jejich programy, rozhodnuti je na stole. Snad i ta "anarchie" levice tem obcanum v tom rozhodnuti pomuze.

1 0
možnosti
AN

A44l21e58š 91N42o95v63á36k

30. 7. 2020 8:13

v roce 2016 dostala víc hlasů Hillary, ale díky americkému volebnímu systému nakonec vyhrál Trump. Podobně to bude i letos.

1 0
možnosti
AM

A90d60a82m 84M19a72l31ý

30. 7. 2020 8:27

Jako, že je na tom volebním systému něco špatného?

Prostě nestačí mít nejvíc hlasů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,82
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články