Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Kdo jiný - než-li opozice? a kde jinde - než-li ve sněmovně? - Má kontrolovat způsob vládnutí ? Tady se vydaly prostředky z našich kapes a je za nimi čára podezřelosti. I samotný pokus návrhu zákona - O státních zakázkách - byl naštěstí zamítnut. Tak by byly všechny nákupy účelné , potřebné a v bloku ukryty. Toto není o politice, to je o Postupu řádného hospodáře. Naše prachy nejsou vládní - nebo opoziční. Vždyť tomu bez problémů přece musí zatleskat každý ... V čem je složitost ? ... :-)

8 0
možnosti
LD

Návrh zákona o veřejných zakázkách se ani neprojednaval ani se o něm nehlasovalo, byl odložen na neurčito až zasedne legislativní rada vlády, což je oproti zamítnutí dost podstatný rozdíl.

0 0
možnosti
Foto

Nákup roušek náš stát vyšel k deseti miliardám korun. To je cena za dvouměsíční hašení koronavirové krize, kterou zaplatila ministerstva zdravotnictví a vnitra. Čeští výrobci mohli měsíčně dodat minimálně půl milionů ochranných štítů a masek, devět milionů respirátorů, osm milionů filtrů, které lze měnit v šitých rouškách. To vše méně jak za poloviční cenu, než za cenu, kterou stanovila Čína a daleko větší kvalitě. Vlád s uvedenými firmami začala jednat, až v době, kdy ji k tomu dotlačili opoziční poslanci a media. Například společnost Trilab, která vyrábí dva tisíce ochranných štítů za den. V dubnu nabídla vládě, že může produkci zvýšit na desetinásobek.Vláda na nabídku neodpověděla do dnešního dne. Stav nouze vyhlásila v rozporu s Ústavním zákonem, jenom proto, aby nemusela hradit škody. Kdo n tom vydělal je Babiš. Jeho firma Preol dodává řepkový olej do desinfekcí a Babiš se chlubí o kolik tun zvýšila firma výrobu řepkového oleje. Jeho firmy jsou ty, kteří dodávají desinfekci, jiné firmy nemohou, protože nemají potřebný řepkový olej. Preol jim ho nedodá. Tím si Agrofert snižuje konkurenci.

6 7
možnosti
ČP

Ježiši, Vy jste konspirátor...

3 0
možnosti
JK

Základní činnosti parlamentu je vytvořit vládu, dát jí důvěru a celé funkční období ji kontrolovat. Nemáme tu království, sultanát, ani samoděržaví. Vždy se najde několik poskoků hlásajících mantru svého vůdce, kteří nepřipustí kacířskou myšlenku, že by se někdy vůdce zmýlil, či konal proti vůli lidu a protože je neomylný je zakázáno ho kontrolovat.

Identifikovat chybu je nutný předpoklad k jejímu napravení. Vůdce chybu nepřizná, náprava nenastane jen se vrší další chyby. Proto totalitní režimy upadají a hospodářsky zaostávají, chudnou a nakonec se rozpadají.

Vy věříte prokazatelnému lháři každé slovo, dokud křičí je to velký vůdce, jakmile mu na něco přijdou je to větší chudák než Ježíš (ten ještě neznal slovo kampaň).

14 4
možnosti
Foto

Ale ne za každou cenu - "kontrolu jen pro kontrolu" - a pro vlastní zviditelnění. Občané nejsou tak hloupí, aby to nepoznali. Rv

4 7
možnosti
PK

Kdysi nějaký chytrý člověk řekl, že: ,,Rozum a zkušenost nemohou být v opozici natrvalo.“ U nás to ovšem ani zdaleka nehrozí ......

14 1
možnosti
JK

Souhlasím, a nevíte jak je to u nás?

0 0
možnosti
SB

Celá opozice se chová tak, že sklízí stále větší potlesk od lidí, kteří ji tak jako tak volí. takže po této stránce žádný zisk nezaznamenává, protože každý občan má jen jeden hlas bez ohledu na to, zda je to hlas vlažný, vášnivý nebo až fanatický. Zvětšení potleksu jí tudíž u těchto lidí na nic není.

Nadále prohrává u lidí, kteří by ji nevolili v žádném případě.To je normální věc, protože stejně jako každý politický směr má své jednoznačné příznivce, tak má i své jednoznačné odpůrce.

Ale co je pro opozici špatné, je to, že prohrává u lidí, kteří nejsou vyhraněni ani tam, ani tam. Pouze v těchto vodách lze získávat nebo ztrácet, protože v jasně vyhraněných táborech to je jednou provždy definitivní jedním nebo druhým směrem.

Běžní lidé jsou však stále více znechuceni různými těmi Koněvy, vlasovci, přejmenováním náměstí, šťouráním do toho, co se zvládlo poměrně dobře, apod.

A z hlediska voleb je úplně jedno, zda třeba s tím Koněvem má opozice pravdu, či nikoli. Z hlediska voleb i kdyby měla pravdu, ale voliči to tak nebrali a pro opačný tábor hlasovali i navzdory skutečné pravdě a logice, tak prostě jsou to platné volební lístky a ty se počítají jen a jen na kusy. Nikoli na správnost úvahy, nikoli na míru přesvědčení, ale jen a jen na kusy.

Rostoucí nadšení u těch, kteří by opozici tak jako tak volili, opravdu nic nepřinese.

16 2
možnosti
RS

R80u58d85a 39S68l85a46v28í46k

22. 5. 2020 12:20

Hlavně se v ničem se nešťourat je sen všech podvodníků, je pěkné vědět, že je všichni ti "běžní lidé" tak hezky podporují a jdou jim na ruku. ;-D

3 2
možnosti
RS

R55u47d40a 58S77l75a74v12í86k

22. 5. 2020 11:35

A co nám autor řekne na tu skutečnost, že firma nakupující roušky předkládala padělané certifikáty? Nebo ta úžasná firma vedená bezdomovcem s 18 exekucemi?

11 3
možnosti
SB

Co na to řekne autor, to nevím, ale já vám na to řeknu, že tohle průměrného člověka nezajímá. Pravdu mít třeba i můžete, ale jestliže hrajete na struny, které nezajímají prměrného voliče, tak si u voleb tu svou pravdu můžete maximálně tak zasadit do květináče.

9 5
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,79
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články