Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Během letošní chřipky onemocnělo během 6 týdnů podle hlášení lékařů na milion lidí. Zemřelo 1500. Dá se tušit, že nemocných bylo víc o ty, kteří k lékaři nešli. Každý měsíc zemře v Česku z různých důvodů cca 9000 lidí, z toho 7500 starších 65 let. Na koronavir testy prokázaly za 5 týdnů 4 tisíce nemocných a 60 zemřelo. Naprostá většina však zemřela z jiných příčin a covid odchod ze světa jen urychlil. Kdyby nebylo Itálie, Španělska, GB a Německa, tak by se dalo říct, že jde jen o další obdobu chřipky.

9 8
možnosti
VK

"Pozapomněl" jste však na vliv provedených opatření, která nás právě vzdálila od italského a španělského scénáře, i Prymula prohlásil, že smrtnost koronaviru se podařilo srazit na úroveň běžné chřipky.

3 0
možnosti
RW

Jaké pravomici vláda získala vyhlášením Nouzouvého stavu? O všechny tyto pravomoci neprodloužením nouzového stavu přijde, bez nouzového stavu třeba vláda nesmí omezit podnikání, shromažďování nebo nařídit práci či nařídit přednostní zásobování.

Neprodloužení nouzového stavu by tedy znamenalo, mimo jiné, že přes Velikonoce mohou otevřít všechna divadla a nákupní centra a nikdo nesmí lidem zakazovat do nich chodit, firmy mohou FFP3 respirátory prodávat komukoli za jakoukoli cenu, Vojáci nesmí pomáhat tam kde je třeba.

Ať si každý udělá vlastní úsudek, jestli jsme schopní přes Velikonoce fungovat v režimu jako před pandemíí případně zda dílčí orgány (hygienické stanice, samosprávy) jsou schopny zajistit vlastní dostatečná dílčí nařízení.

17 0
možnosti
JK

Proč tento článek zmizel z blogů???

0 0
možnosti
SN

:-).......o Švédsku jsem také četl, velmi špatné je to i ve Švýcarsku, pracuje tam vnuk, mám ohromný strach!

Jinak je několik článků a diskusních příspěvků na těchto blozích podobných Tomskému....kdo má 65 ať umře, uvolní místo mladším! Kdo ty mladší bude živit, když dneska je to samý politolog, filosof, genderový vědec, nooo, hrůza!

Ale, musíme doufat! Já už patřím mezi odstřelové kusy a pořád se mi tam, odkud se ještě nikdo nevrátil, nechce! I přes nemoci je na světě fajn! R^R^R^

43 3
možnosti
JH

Koronavir je zákeřný - plete hlavu kde komu:-)

Zatím se ukazuje, že ČR zvolila správnou strategii!

36 3
možnosti
JK

Nebavi me to.

Ekonomicke ztraty budou straslive.

Ale vcera jsem hledal a nasel na fcb svedske debaty o situaci u nich. Je to tak 85:15. 85 lidi ze sta ma velke obavy z postupu sve zeme. 15% ho naopak povazuje za lepsi nez napr. nas.

Celkem rozume to vidi Babis v rozhovoru na Novinkach, a ne, nejsem jeho fans.

12 2
možnosti
JD

Tomský se plete. Ve Švédsku je už situace jako v Itálii na začátku pandemie.

27 4
možnosti
EK

40 miliónů obětí?:-/

0 4
možnosti
  • Počet článků 2655
  • Celková karma 31,52
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články