Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

A95l47e74š 76N63o63v11á15k

1. 4. 2020 10:45

než "zemřel po dlouhé těžké nemoci" bych chtěl mít raději na parte "zemřel náhle při prořezávání stromů..."

6 0
možnosti
Foto

Lidé v Itálii neumírali najednou a ani po stovkách V Itálii žije a pracuje 300 000 Číňanů. Ty na nový rok odjeli do Číny a vrátili se po novém roce. Přijel nakaženi coronavirem. Itálie z coronavirem zápasí od ledna, kdy vyhlásila stav nouze. To jsou tři měsíce. Mají počet obětí 6820. Průměrný věk obětí v Itálii je cca 80 let z nichž 99 procent lidí mělo jiné závažné zdravotní problémy (vysoký krevní tlak, cukrovku, vážné srdeční problémy, rakovinu nebo chronickou nemoc jater). Polovina z nich trpěla třemi a více chorobami, čtvrtina dvěma a čtvrtina jednou. Průměrná délka života v Itálii je 82,5 roku. Co z toho vyplývá? Že lidé na koronavirus zemřou v průměru 3 roky před tím, než by zemřeli přirozeně, což je však s otazníkem, neboť se dá předpokládat, že lidé trpící těmi zmíněnými vážnými chorobami spíše umírají dříve. Proto ty denní stovky mrtvých v Itálii musíme brát s velikou rezervou, řada lidí tam totiž umírá spíše "s koronavirem" než "na koronavirus", velmi brzy by zemřeli na jiné nemoci, jimiž trpí. Podle Waltera Ricciardiho, poradce italského ministra zdravotnictví, bylo pouze dvanáct procent všech úmrtí možné přímo přičíst infekci COVID-19, zatímco zbývajících 88 procent pacientů mělo jiné zdravotní komplikace – jinými slovy, umřeli by velmi brzy i bez koronaviru. Každoročně v Itálii zemře cca půl milionu lidí na stáří, různé nemoci a nehody, denně tedy cca 1370. To, že nyní jich umírá o něco více, statisticky vzato znamená, že později (po odeznění epidemie) to bude o to méně.

11 8
možnosti
LH

proč to proboha zlehčujete? Včera na Covid v Itálii umřelo 800 lidi...

4 6
možnosti
JC

V minulosti jsme takto byli vytřídění, mory, hladomory atd. Dnes máme lidská práva, ale ta nás neochrání. Ostatně na Zeměkouli nás žije hodně. Možná teď probíhá nějaké to třídění.

1 0
možnosti
Foto

V roce 2018 v Evropě vypukla epidemie tubery, která zasáhla 110 milionů obyvatel Evropy a 1 milion zemřel na tuberu

2 0
možnosti
TB

Žijeme v humanistické společnosti, kdy prostě i když to něco stojí, tak se společnost o lidi stará, nenecháváme lidi umírat na ulicích nebo bez pomoci. Vše má samozřejmě nějakou míru, ale kvůli nějakým třeba 5% HDP nechat po tisících umírat lidi, to je hyenismus.

Navíc spousta lidí žije v omylu, že ta nemoc může zabít jen pokročilé seniory. Není tomu tak, v cizině umřeli i teenageři, děti, lidi kolem 40, 50 atd.....https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/

5 2
možnosti
Foto

Milióny lidí zemřelých v minulosti na mory, tyfy, cholery, neštovice, ale i na cukrovku, TBC a jiné dnes léčitelné nebo ve snesitelné podobě udržované choroby nebo jen na tělesnou nedostatečnost krátce po porodu či byly potraceny, v podstatě zocelily lidstvo, i když pro ně samotné a jejich blízké to byla tragédie. My z toho dnes čerpáme, protože jsme potomci těch, kteří přežili a zároveň děláme psí kusy, abychom ten stav zvrátili do opaku. Pro nás samotné to je prima. Pro naše potomky to může být katastrofa.

3 0
možnosti
Foto

Na chřipku umírá ročně v Česku až dva tisíce osob a v několika epidemických týdnech se jí nakazí ročně mezi deseti a patnácti procenty populace, tedy cca 1 až 1,5 milionu lidí. Celosvětově má chřipka ročně na svědomí až 650 tisíc úmrtí a ročně ji prodělá zhruba jedna miliarda lidí. Zkuste si představit, jakou paniku by tato čísla způsobila u koronaviru, zatímco u chřipky jsme to brali jako normální součást života. Kvůli chřipce nikdy nebyla realizována žádná opatření, v médiích nebyly popisovány případy jednotlivých zemřelých a dobrovolné očkování proti ní podstupuje jen pět procent lidí. Chřipky se tedy nebojíme, i když se na ni umírá.

8 1
možnosti
Foto

Vy se tak rád ukájíte těmi žvásty, to je neuvěřitelné. Kam na to chodíte. RvRvRv

6 6
možnosti

Neštěstí, když důchodce nemá co dělat...Rv

6 3
možnosti

a omínusoval to jeden z nich;-D

2 2
možnosti
JF

Ať si každý promítne když byl více nemocný co by za to dal být zdravý. Koukal na peníze? Jestli je lék hrazen, stojí stovku nebo pět?

Každý by chtěl aby byl zdráv, stejně tak jako jeho blízcí, i když by to něco stálo.

1 0
možnosti
Foto

Chceme žít v přestárlé společnosti ve které jdou skoro všechny prostředky na záchranu a umělé prodlužování životu velmi starých lidí?To je cesta ekonomickému krachu a nakonec záhuby všech.Takova má být budoucnost?

3 19
možnosti
LH

tak prostě v 65 každého odstřelíme....?

4 1
možnosti
KP

Progresivní názory typu " přírodní výběr " obvykle šíří experti, kteří jsou přesvědčeni, že jich se " přírodní výběr " netýká.

19 1
možnosti
Foto

Vám se, bohužel, také vyhnul.

1 2
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,80
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články