Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle některých názorů tady by se dala odvodit myšlenka, že stát zbytečně vyhazuje peníze na ochranu a léčbu starých lidí, kteří stejně už nic nepřinášejí a jen ujídají. Uvědomujete si vůbec někdy, co jste schopni napsat? A jestli je to odraz vašich hlavových pochodů, tak ....

2 0
možnosti
Foto

Pokud stát touto pomocí zničí ekonomiku tak, že nebude na léčbu ostatních a mnoho lidí bude v takové situaci,že to nezvládnou a vzdají to jistě přijdou i takové otázky. To není cynismus, zdroje bohužel pro všechny stačit nebudou.To je realita, společnost vymírá a tohle ten proces jen urychlí....

3 3
možnosti
Foto

Tak mnoho podnikatelů má i zaměstnance a ti padnou na ústa spolu s ním. Je to pomoc i pro ně, to bude lepší když budou na pracáku brát dávky? Pokud jste si nevšiml, že umírají jen velmi nemocní a velmi staří lidé. Má se opravdu pro jejich "záchranu" zničit ekonomika...?Já to chápu, Vy jste v důchodu a máte jistý příjem. Jiní ho prostě nemají a budou se za chvilku ptát jako já....co tak snížit důchody ,aby se pomohlo ostatním? Je to dost pravicová myšlenka? Budete ji podporovat?

5 5
možnosti
TB

Trochu demagogické...zatím u nás umírají pouze staří nebo velmi vážně nemocní lidé, v zahraničí je popisováno, že umřeli i mladí lidé bez závažné komorbidity a spousta jich má závažný průběh....navíc vláda chce zavést tu chytrou karanténu, aby se život mohl navrátit do normálu co nejdříve, takže ne, nikdo celou ekonomiku zničit nechce ;-)

3 1
možnosti
Foto

Docela bych vás, zaměstnance, rád sledoval, když by vám zaměstnavatel oznámil, že zavírá firmu a vy končíte, protože on vládu o podporu nepožádá, neboť to považuje za amorální.

8 0
možnosti
JZ

No, nechápu tady ty, co autorovi blogu přizvukují.

1+1=2

A to si někteří nespočítají.

Zaměstnanci státu mají kvůli nouzovému stavu překážky v práci, musí jím být pomoženo. Ok.

Zaměstnanci soukromníků mají tentýž problém, protože se přestane hýbat trh. A nějak pomoci těm firmám, aby to nemuseli komplet zabalit a všechny propustit, to je z pohledů zaměstnanců něco jiného?

Kolik je jenom všude autobusových přepravců, kteří vozili děcka na výlety, lyžáky, lidi na zájezdy. Jak to tedy vnímají ti zaměstnanci s odborem proti pánům podnikatelům? Nechal ses zaměstnat jako úředník, učitel ... stát ti pomůže, jasně. Nechal ses zaměstnat jako řidič? Smůla, máš nad sebou soukromníka a tomu se přece nepomáhá.

5 0
možnosti
SB

Nelze nahradit ušlý zisk, aniž by se ty peníze vzaly odněkud, kde potom budou chybět, nebo aniž by se vzaly daňovým poplatníkům.

Prostě když je lidské společenství postiženo nějakou pohromou, tedy válkou, přírodní katastrofou, epidemií, katastrofální neúrodou, popřípadě v dřívějších historických dobách (teď už to něštěstí nepřipadá v úvahu) požárem celých měst nebo vesnic, tak ta škoda prostě vznikla, je prostě tady a je to sice nepříjemná realita, ale prostě realita. A jakékoli její nahrazení vždycky něco stojí.

Představa, že stačí vytáhnout peníze z nějakého kouzelného klobouku a vše se tím bezbolestně vyřeší, je zcela chybná.

12 2
možnosti
Foto

Vaše představa je velmi naivní až hloupá.

3 4
možnosti
Foto

Kdyby se zajímali o účinnost opatření proti viru, tak jim vyčtete, že se nezajímají o náhradu škody, tak je to jedno. Ale sranda musí bejt, co? :-P

2 5
možnosti
AN

A27l86e93š 16N29o45v10á29k

27. 3. 2020 9:27

a jak se zjistí účinnost opatření proti viru? Zajíci se počítají až po honu. Každý stát má svá opatření, v každém státě je průběh jiný...

2 1
možnosti
Foto

Jsem zvědavý, do kterých stran se členové TOP 09 rozutečou po volbách.

15 1
možnosti
Foto

Technická: Když vojáci zabavili sedlákovi koňský povoz, napsali mu stvrzenku. Jakou stvrzenku mají v ruce ti, kdo dnes žádají náhradu škody?

1 1
možnosti
AL

TOP 09 vždy uměla rozdávat, ale z cizího.

Karma.

R^

9 4
možnosti
Foto

Mě hlavně překvapuje, že chce rozdávat strana, která se tváří jako echt pravicová.

6 1
možnosti
MB

Mám zavřenou provozovnu - objekt a odpouštím nájemné. Model, dobu přežijme a čím dříve se vrátíme na koleje, tím lépe. Dohojíme se během zbytku roku - Objevuje se lidství a skutečná solidarita. Od Státu nic neočekávám, přestože jej x let zálohuji svými Daněmi. Veškeré škody beru na sebe. Zase problém ! Prší mi na střechu ! Přicházejí Vodárny a kanalizace a žádají výpalné - Stočné ! Já jsem to uživatelům nikdy neúčtoval - Mám to udělat ... ?

Umírají přece první lidé - Pravda, nějací ještě žijí ! No zase nemohou robit - Mají zákaz vycházení. Maíj problémy přežít, (mluvím o těch malých). Váš článek nepřímo říká, že asi bude dobré zabít i tyto. Pak už bude Skutečně lépe ... ! I tak mám pocit dobrý - Přispěl jsem nebohému vlastníku a jeho Správní radě. Snad mým "Pršným" nebudou tlouci bídu a žádat naši Vládu o nějaké kompenzace ! Hyenismus má mnoho podob - (Jeden uvádím), jak se liší 10% pobíráním svého příjmu státních úředníků - V Nouzovém režimu, to věru netuším ! OSVČ = Bijte je, ještě žijí ! ... . :-)

2 0
možnosti
LH

jak OSVC proboha zabíjíte??? Co když si OSVC zlomí nohu - bude žalovat stát?? že nemůže běhat kolem stolu?

3 2
možnosti
OU
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články