Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Představa jak Adamová Pekarová létá jako holubička je dechberoucí.Oni se nepoučí nikdy.Těch pár nadšenců,kteří je stále podporují stačí k tomu,aby o svých postojích vůbec nepochybovali.Nejsem voličem stran vládní koalice,ale podobné postoje,navíc v době,kdy je zle a bude hůř.....

6 2
možnosti

M39i30l88a33n 42K32e18s90l

27. 3. 2020 17:45

Nemám páru,co ve kterém zákoně je.Zdá se mi však,že neexistuje žádný předpis podle jakého zákona se má kdy postupovat.Jinak by přece žádné dohady nebyly.Nemůže v budoucnosti dojít k situaci,kdy by nějaký koumák (v případě vyplacení náhrad),obvinil vládu,že je špatným hospodářem.Přece zbytečně utratila miliardy,které mohly zůstat v erární kase.Jak je zřejmé není nad přírodní zákony.Tam je jasné,že jabko padá rovno dolů.U těch společenských zákonů se ani jejich vykladači nevědí kam padne a neshodnou se na tom.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
7 4
možnosti
Foto

Jsem zvědav, kdy a kdo - a jak dlouho - z poslanců Sněmovny těm zbývajícím 199 poslancům /a plus 81 senátorům/ začne navrhovat, že si o 50 procent sníží platy a zruší náhrady??;-D?

1 0
možnosti

Díky koronaviru se i Kalousek znovu dostal do formy:-)

8 1
možnosti
Foto

O žádné náhradě ušlého zisku nebyla nikde řeč. NIKDE!

Takže: šíření poplašné zprávy!

5 3
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 4
možnosti
Foto

Před mnohými roky po republice koloval drb o tom, jak si česká umělkyně vlastním autem přejela vlastní dítě. Toto komentoval, blahé paměti, Pan Miroslav Horníček v ikonických Hovorech H s tím, že by rád dostal fotky šiřitelů této fámy, protože sbírá fotografie blbů.

Při četní některých výplodů na inetu se obávám, že v dnešní době by mu jeho album bobtnalo nezadržitelnou exponenciálou a hravě by ho vytěsnilo z jeho bytu i přilehlých prostor.

Tímto se loučím, neboť již dlouhé roky si ordinuji zásady duševní hygieny a kontrolka čtení již varovně bliká.

Hezké a hlavně zdravé dny všem.

6 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Přestože jsem byl přesvědčen, že TOP nežádala náhradu ušlého zisku, znovu jsem pečlivě googloval vyjádření pana Kalouska i paní Pekarové. Pan Kalousek výslovně mluví o náhradě fixních nákladů, které živnostníkům nabíhají (a u mnohých vysoko překračují "příjem po odečtení nákladů"). Paní Pekarová Adamová hovoří pouze o faktu, že pomoc jen 15 tisíc je nedostatečná (míněno s ohledem na další, fixní, náklady).

O náhradě ušlého zisku nebyla řeč. (Ostatně: co je zisk OSVČ??? Tržby po odečtení nákladů, odvodu daně a pojistného? To je přece normální mzda, jen si ji platí OSVČ sama sobě.)

9 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti

Tak abychom si to ujasnili: vláda se rozhodla, že poskytne živnostníkům (tedy OSVČ a obdobným) obdobnou pomoc, jako zaměstnancům. Pro administrativní zjednodušení paušál 15 000 Kč/měs.

Jenže: zaměstnanci nemají žádné náklady, tak jim to stačí. Společníci sro či akcionáři nanesou za dluhy svých společností žádnou odpovědnost. A skutečné OSVČ stále nabíhají další náklady - nájmy, energie, u některých profesí dost vysoké pojistné, splárky půjček (případně, sjednají-li odklad, určitě úrok) .... Nabíhají na jejich účet, na ně a jejich rodiny osobně. A to je problém, který chtějí někteří politici řešit. Je tady teď, hned. Opravdu je třeba se tomu divit?

9 0
možnosti
  • Počet článků 2650
  • Celková karma 31,93
  • Průměrná čtenost 2023x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články