Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Ve společnosti, kde chybí názorová pluralita, vládne jediná doktrína, dnes se jí říká liberální demokracie. Tato ideologie již pravděpodobně není demokracií, stejně jako většina orgánů EU. Někdo nám rozhoduje, že dnešní morálka znamená upřednostňování cizích vlivů, ochrana odlišných sexuálních skupin (genderový feminismus), ochrana prokazatelně odlišných a rozkladných vlivů (imigrantů dovezených pomocí obchodu s lidmi), až po nejhorší genocidu v dějinách tzv.babycaust - trhání nejbezbrannějších lidských bytostí v těle jejich ubohých matek (které se nespravedlivým tlakem stávají účastnými této hrůzy, a samy pak nesousvým životem asi většinu z tíže této hanebné vraždy).

"Nepřijatelné" strany jsou přes svůj populismus i mnohé omyly jedním ze znamení posledního svobodného uvažování v bývalé evropské civilizaci.

0 0
možnosti
Foto

Také jsem byl znechucen, jak Kemmericha vyštvali jak se celá FDP ústy Lindnera omlouvala. Chtělo by se říct: Zatímco v Česku od roku 2013 nikdo z morálních důvodů neodstupuje, ale naopak se slušným lidem vysmívá, tak v Německu stačí sebemenší ptákovina, ba i jen stín podezření, a politici hned odstupují.

Na druhou stranu jako sudetský Němec tuším, proč se tak Spolkoví Němci chovají:

na rozdíl od nás mají zkušenost s nepřijatelnými stranami, které vyhrály volby a rozpoutaly světovou válku, to zaprvé. A zadruhé, Spolkoví Němci se až zoufale bojí, že by se na ně někdo mohl konat zle. Než aby riskovali, že zase budou chtít vládnout světu, raději platí sta miliardy Řekům a udusí jakýkoli zárodek radikálního nacionalismu. Zatím každá světová válka znamenala zásadní dopad na Německo a ta příští by byla jeho poslední. I v tomto kontextu je třeba chápat ochotu přijímat miliony běženců. Jinak by je museli na hranici zatýkat nebo střílet.

0 0
možnosti
Foto

K29a69r70e36l 84C82a60c79h

10. 2. 2020 13:52

Tyto tzv. nepřijatelné strany vznikají proto, že tradiční strany opomíjejí řešení některých zásadních problémů, které lidi tíží. Protože pak zahrnou do svého programu jako stěžejní bod právě tyto neřešené, nebo špatně řešené problémy, jsou tradičním stranám trnem v oku. Nazvat pak tuto protestní stranu "fašistickou", je nejubožejší zjednodušování. Přičemž v naprosté většině případů se jedná jen o sdružení lidí, kteří mají obavu o původní evropské kulturní prostředí, které je plíživě, ale vytrvale ohrožováno v Evropě nepůvodní kulturou, kterou s sebou nese masová nelegální migrace. Těmto stranám nejde o světovládu, ale o obranu před kulturou, jejíž ideologií je náboženství, které nepokrytě hlásá světovládu jako cíl svého usilování (džihádu).

6 0
možnosti
IS

Autor trochu motá hrušky s jablky. Kotlebova strana není to samé jako Právo a spravedlnost v Polsku. Kotleba je standardní nácek, něco jako naše Dělnická strana.

0 3
možnosti
PB

Myslím, že jablka a hrušky mícháte vy nikoliv autor. Autor nesrovnává PiS s Kotlebovcema, ale píše o stranách, které jsou v očích tzv. "liberálů" nepřijatelné. S politikou, které tyto strany hlásají to nemá nic společného.

0 0
možnosti
LU

To je demokracia, že niektoré strany sú neprijateľné.

Každá strana má, alebo by mala mať svoj program a vytýčené morálne hodnoty.

Ak strany nájdu prienik spoločných hodnôt a programu môžu vytvoriť koalíciu.

Ak existuje strana,napr. na Slovensku Kotlebova, ktorá uznáva fašistický Slovenský štát, a prezidenta Tisa chce rehabilitovať, s takou stranou nechce mať žiadna iná strana nielen na Slovensku nič spoločné. Je to pre nich NEPRIJATEĽNÁ strana.

Takisto ako sa obrátila Danková SNS, z proúnijnej strany sa zo dňa na deň stala proruská strana, predseda strany a bohužiaľ aj Slovenského parlamentu pán Danko začal navštevovať ministra obrany Ruskej federácie pána Šojgu, a všade prehlasuje, že je to jeho najlepší kamarát..., strana začala prudko strácať voličov, a pre viaceré strany sa stala kvôli pánovi Dankovi a jeho proruských postojoch NEPRIJATEĽNÁ.

0 0
možnosti
ML

M88a75r64t83i39n 13L27a88c52o

10. 2. 2020 15:07

Kedy si už vy súdruhovia naštudujete rozdiel medzi fašizmom a nacizmom?;-)

2 0
možnosti
TT

My máme taky takto nepřijatelnou stranu, a to komunisty. Ale hnutí ANO (a její voliči) jsou s nimi v pohodě a hrdě se hlásí k tomu, že od roku 1945 to s námi mysleli dobře a jejich výklad historie 1945 - 1989 je správný.

Tolik krátký doplněk k vašemu výkladu o nepřijatelných stranách.

5 1
možnosti
PP

P98a56v70e68l 63P79o96n17e30c

10. 2. 2020 12:59

Dodejme, že právě tzv. "Demokratický blok" pomohl komunistům ke vládě ve snaze neušpinit si vlastní pověst spoluprací s vítězem parlamentních voleb ;)

3 1
možnosti
JP

J81i75r52i 18P70i83l53n12y

10. 2. 2020 10:09

Skvělý návod jak může AfD sestřelit politika, jakého chce. Stačí mu dát hlas, a oni ho sami odvolají. Bože kam jsme to s tou demokracií dospěli?

13 0
možnosti
PS

P28a21v62e60l 28S50i40t78a47ř

10. 2. 2020 13:36

Říká se tomu polibek smrti... :-) Co by dělali kdyby např, Merkelová se stala kancléřkou díky hlasům AFD? nebo kdyby u nás třeba Fiala díky hlasům SPD a KSČ... to bych chtěl fakt vidět... ;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Bude celkem zajímavé sledovat, jak se to bude v Německu dále vyvíjet. Od neuznávání výsledku voleb, ve kterých nevyhráli ti praví, je už jen krůček k vedoucí úloze té pravé strany. Fakt to Němcům nezávidím.

7 0
možnosti

A ve Španělsku mají VOX, o této straně před několika lety nikdo ani neslyšel.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,84
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články