Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevím, jak by si mohlaíránská protivzdušná obrana splést civilní standardní velikosti letadlo letící přiměřenou rychlostí obvyklým koridorem, očividně nabírající výšku v prodloužení vzletové dráhy teheránského letiště, míříci z vnitrozemí směrem k Iráku. Navíc 650 km vzdušnou čarou od irácké hranice (a dvě a půl hodiny letu od Bagdádu). Při tom provoz na tamním letišti rozhodně není nulový, stačí se podívat na https://www.flightradar24.com/35.25,50.6/8

To celé několik hodin po dopadu iránských 16 balistických raket na základny v Iráku, přičemž Teherán asi 90 minut před útokem Iráčany varoval, aby bylo umožněno vyklizení základen. Proto také nedošlo k žádným úmrtím.

5 0
možnosti
Foto

opr.: civilní letadlo standardní velikosti

0 0
možnosti
MS

Hlavní technickou závadou IMHO byla nepřítomnost jakékoliv protiraketové obrany. :-(

3 0
možnosti
PT

Teherán samozřejmě může trvale zatloukat. Ale Teherán je strašně daleko na nějakou účinné sestřelení letadla mimo území Íránu. I slavný komplex S-400 má dosah cca 400 km a zde se bavíme o zhruba 500. Navíc o letadle, které je ve vzduchu 2 minuty. Podle satelitních záznamů je jasný přesný čas i typ, kdy bylo letadlo zaměřeno a rakety vypáleny. Rád bych se mýlil, ale myslím, že se Teherán nikdy nepřizná, ale vyplatí nějaké odškodné.

0 2
možnosti
BV

Pane Táborský vy jste něde viděl satelitní záznamy, ze kterých je možné zjistit typ raket , které údajně to letadlo sestřelilo? Kde? Podělte se s námi a uvedte konkrétní odkaz.

3 0
možnosti
JS

Tak hlavně je na takový komentář hodně brzy a vše co se takto různě objevuje jsou všechno jen výstřely na slepo, dokud nebude oficiální zpráva na stole, tak je hloupé nějaké teorie podporovat nebo zatracovat, jelikož nemáme žádné pořádné informace a pokud Irán deklaruje, že pustí na místo pádu vyšetřovatele přímo z Boingu, tak mám zase já pochybnosti o pravosti videa. Takže čekat je nyní tou správnou taktikou.

4 0
možnosti

Vase teorie jsou jeste vic pritazene za vlasy nez ono popirani sestrelu Iranem.

Iran by umyslnym sestrelenim civilniho letadla VUBEC nic neziskal, a to ani v pripade, ze by bylo americke. Pokud o sestrel slo (coz se zda byt nyni velmi pravedepodobne), tak temer jiste o sestrel neumyslny, bud mirili na neco uplne jineho nebo si letadlo spletli s vojenskym.

A ze mlzi? Je to smutne, ale tak to delaji vsichni, at uz ti "zli" nebo ti "spravni"

5 0
možnosti
VP

V23i73t 43P87o22c16h63m63a34n

10. 1. 2020 16:07

Neumyslu neverim. Predstavte si, ze PVO sunda letadlo nad Unhosti, stoupajici, ve vysce dva kilometry, v ose drahy 24 letiste PRG. To snad bude jasne i nejvetsimu hlupakovi, ze leti prave z PRG. A ted si to predstavte v Teheranu. Prece neni mozne, aby z Teheranu startoval nepritel Iranu, nejspis USA. Kde by se na tom letisti vzal, aniz by o tom iranska PVO vedela?

0 1
možnosti
Foto

Je dobré chápati, komu by tohle sestřelení nejvíc pomohlo ve veřejném mínění v okruhu západní civilizace. Pak si stačí domyslet, kdo tu raketu vypálil.

Už dnes se na základě určitých indicií spekuluje o tom, že piloti z 11. září byli financování a přivedeni na myšlenku toho útoku některou složkou ze státních tajných služeb zápaních států.

4 7
možnosti
Foto

Zkuste si vygooglovat jméno Sirhan, který zabil Roberta Kennedyho. Ten nakonec také tvrdil, že "byl řízen".

1 1
možnosti
DR

Koukám, že jakákoli vyšetřování jsou už dneska vlastně zbytečná. Stačí si něco přečíst a někteří mají už od klávesnice ihned jasno. Rv

6 2
možnosti

Patříš mez ně, tláčo:-)

3 5
možnosti
JP

Odkazovat na vyjádření Amerických představitelů, je dost silný argument.;-D

6 1
možnosti
JH

J41a59k13u56b 79H51o47z54a

10. 1. 2020 12:25

Na to, že zatím víme fšichni kulové, jste se parádně rozkecal. Když máme vás, vyšetřování vlastně netřeba.

9 2
možnosti
DR

Přesně. A tohle tomu dalo korunu:

"Velmi by mne překvapil opak, tj. kdyby „přiznalo barvu“. Toho se ale od režimu ajatolláhů a policejního íránského státu asi nedočkáme."

A od američanů jsme se kromě mlžení a lhaní, byť fakta byla naprosto jasná, té přiznané barvy ohledně letu 655 z roku 1988 dodnes dočkali?

3 5
možnosti
PK

Při vší úctě k panu zpravodaji a jeho objektivitě bych ještě vyčkal , než někoho obviním a to se nezastávám Iránců,bo mé vztahy k muslimům jsou velmi kritické...

9 1
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,93
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články