Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Bartoni, jen takový detail, který je možná irelevantní: Villejuif otrocky přeloženo znamená Židovské Město. Tak jestli třeba opravdu to nemělo nějakou spojitost... Ale netvrdím, že to tak je.

0 0
možnosti

Je zajímavé, jak se změnil význam slova "islamista". V celkem nedávné době tak byl označován "odborník" na islám - např. Petr Pelikán. Nyní je to člověk, který špatně pochopil učení proroka Mohameda...

0 0
možnosti

...ještě bych dodal "psychicky nemocný" člověk...

0 0
možnosti

Je evidentní, že policie už bere spravedlnost do svých rukou, jelikož to je už několikerý "duševně nemocný" ozbrojený nožem, který je několika výstřely zastřelen na místě, což v žádném případě není zrovna profesionální zásah policie při zatýkání jednoho člověka ozbrojeného nožem;-). Tím se tak nějak obchází problém s justicí, politiky i absence trestu smrti a nikdo se pro jistotu neptá, proč musela policie takto postupovat, protože to nakonec všem vyhovuje, akorát hrozí, že příště opravdu policie zastřelí někoho, kdo si jen zapomněl vzít prášky.

1 0
možnosti

Máte "pravdu" pouze v případě, že se na svět budeme dívat právě optikou naší vlastní nadřazenosti, nadřazenosti západní kultury a západního vidění světa a optikou slepé víry v to, že naše hodnoty jsou lepší, než ty jejich. Tedy když se chováme jako ti, které kritizujete. My je šmahem označujeme za islamistické teroristy, oni nás za bezvěrce. Účel je v obou případech stejný, dehumanizovat protivníka a zbavit ho veškerých práv. Udělat z něj zombie, kterou je možné na potkání likvidovat bez ohledu na zákony.

A proč je jednoduše nenecháme na pokoji žít si tak, jak chtějí oni? Protože Bůh je posadil na "naši" ropu. Nebo si snad myslíte, že je to Írán, kdo plánuje invazi do USA aby si přivlastnil naleziště ropy na Aljašce a u Floridy? :-P

1 0
možnosti

Obecně s prvním odstavcem souhlas. Z toho vyplývá, že svět je různorodý, každá jeho část má své vzorce chování, které jsou v dané oblasti "normální". Nikdo by neměl mít právo prosazovat svoje hodnoty na cizích území a pohoršovat se nad těmi jinde. Každý má ale právo - ne-li povinnost vůči svým potomkům - chránit svoje vlastní hodnoty a tzn. i to, že nemůže dopustit hromadnou imigraci lidí z území s rozdílnými vzorci chování. Tomu se říká obrana. Je logické, že se pak tito lidé cítí na územích pro ně s nepochopitelným chováním frustrovaně.

Druhý odstavec chápu, ale je trošku zavádějící. Metody jsou totiž úměrné možnostem. Irán podporuje nepokrytě terorismus. Pravděpodobně, kdyby měl sílu, možná by i plánoval invazi do USA (jistě je to spekulace - názor). Fakt je, že nepokrytě vyhrožuje Izraeli jeho zničením, ale zatím na to nemá (i díky USA).

0 0
možnosti

Americti Demokrati (Pelosi, Schumer Biden....) opet v jednom siku odsuzuji "zavrazdeni vyznacneho predstavitele ciziho statu ", ktere naridil Trump. Jsou tak zaslepeni nenavisti k nemu, ze se radeji spolci s neprateli USA. nez by mu pripsali kredit za zlikvidovani nebezpecneho teroristy. Tomu se v normalni mluve rika vlastizrada.

9 0
možnosti

Je takové dost příznačné - že slušný kluk, který zdravil sousedy, po několika návštěvách mešity nebo přečtení si něco o islámu na internetu najednou psychicky onemocní. Ani není divu, pokud se pokouší následovat psychicky nemocného Mohameda. :-/

11 0
možnosti

... slušný je daleko od stavu moudrýýýý !!!!!

0 0
možnosti

Byl to skutečně terorista? Invaze do Iráku byla z důvodu , že Saddám Husajn měl jaderné zbraně. Neměl.

0 6
možnosti

J20a92n 82P55a59v37e94l

6. 1. 2020 14:00

Důvod druhé invaze do Iráku byl fakt, že Saddám odmítal přesvědčit koalici, že nemá chemické a biologické zbraně. Už je to nějaká doba, ale pochybuji, že by se nějak moc mluvilo o jaderných zbraních. Na ně neměl technologii. Ty mohl jedině tak nakoupit.

7 1
možnosti

I40v41a65n 70M80i95n16á27ř

6. 1. 2020 13:13

Vůči jakékoli integraci s islámským světem by měla být Evropa absolutně odmítavá. Za pravdu nám dávají nejen historické zkušenosti našich předků, ale i nekončící tragedie současné doby, o kterých se všeovládající západní korektnost - často ani nezmiňuje.

Přestaňme přijímat teze, že nejsou všichni muslimové stejní. Jsou. Rozdíl je pouze v míře náboženského fanatismu, který je ovládá. Proč je však nutné - abychom o tomto faktu byli neustále přesvědčováni ?

11 0
možnosti

ale jo ... ovšem i vy trpíte autocenzurou .. islamista a islamismus jsou umělý konstrukt používaný k okecávání pravé podstaty islámu

3 0
možnosti

Teror je hodně obsáhlý, má spoustu podob a všudepřítomný. My se bojíme těch fanatiků z Asie a Arabského světa. To je pro civilizované určitě nejhorší hrozba zvenčí. Jenže zasaďte do tho politiku - vliv mocných - jejich diktáty - okupování - drancování atd. A pak zjistíte situaci - neřešitelné. ! Civilizované si neumí řešit ani svoje trauma a neprávo. Tak pak co chcete v celém ZFANATIZOVANÉM SVĚTĚ?

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS