Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Ano, také mi vadí, že kritika nepřítomnosti Babiše při projednávání rozpočtu odvádí pozornost od skutečných problémů:

MF neumí rozpočet sestavit. Jestliže je ekonomika stabilní, nemůže se prostě stát, že místo deficitu 50 mld. skončí na nule (nebo obráceně).

Navrhovat deficitní rozpočet při očekávaném hospodářském růstu, který navíc trvá už pěkných pár let, je prostě špatné.

Stejně tak je špatná samotná struktura rozpočtu, kdy stále roste podíl mandatorních výdajů na úkor investic.

Dalo by se psát dál a podrobně jednotlivé body rozebírat, ale tohle není diskuze k rozpočtu, ale k tomu, že opozice raději tepe Babiše za prkotiny, než aby se pořádně obula do jeho tragického vládnutí.

1 1
možnosti
VM

Babiš je jaký je, já takovými lidmi opovrhuji, ale rozhodl jsem se, že už ho budu do budoucna ignorovat.

Každopádně Babiš vsadil ve většině případů jeho voličů na závist a nenávist, zkloubenou s imaginárním přidáváním jak důchodcům, tak státním zaměstnancům. Záměrně píšu imaginárním, protože díky opatřením vlády minulé a současné naskočila taková inflace, že vlastně nula s nulou pošla. Jenomže, zde opět vsadil na správnou metodu, ono si to vlastně spousta lidí neumí spočítat a ani jim to nedojde. Prostě dostali přidáno. Že se nezvýšila jejich kupní síla, to už je nad jejich rozlišovací schopnost.

A to jsou atributy, na které Babiš vsadil a které zároveň opozice nepochopila. Ruku v ruce s "průměrným voličem ANO" a jeho mentalitou jde pak vniveč veškerá snaha kritiky Babiše.

A jak z toho ven. Jak jsem řekl, většina jeho voličů neumí počítat, tedy argument, že prožírá peníze našich dětí nelze pouřít. Ani jiné matematické důkazy.

Opozice bude muset bohužel počkat, až se plně projeví přicházející krize, až i voličům ANO dojde, že rozdávali, co neměli, až bude patrné, že to neumí, respetivě že populisticky přidávat v době ekonomického růstu a dělat opatření, jaká dělal umí každý, ale ne každý umí zvládnout krizi.

A pokud ta krize nepřijde v horizontu několika málo měsíců, bylo by dobré, aby tato vláda byla ještě jednou zvolena, aby se v tom řádně vykoupala.

1 1
možnosti
ZS

Souhlasím s tím, že nejdřív bude třeba padnout na hubu během příští krize, než části voličů dojde, jak špatně nám vlastně tato partička vládla. Problém je, že opozice místo solidního ekonomického programu čím dál tím více sahá k jednoduchým heslům.

1 1
možnosti
MK

M69i97l76a62n 56K56e25s45l

23. 10. 2019 22:44

Fialový Pete vidí v neúčasti Babiše na projednávání rozpočtu v prvním čtení skandál a pohrdání parlamentem.Další skandál způsobil Babiš neúčastí na svatbě člena vlády.To je jasné pohrdání vládou.Kdyby byli s prezidentem zodpovědní lidé tak na obě akce pošlou Ovčáčka nebo požádají Japonce,aby císaře pasovali jindy a svatbu přeložili také na jindy,až budou mít Čecháčci čas.K rozpočtu.Dnes jsem se dočetl,že bývalý ředitel Národní banky (předchůdce Rusnoka)řekl,že náš rozpočet by snesl schodek do 100 miliard a rovněž řekl ,že mírný schodek je dokonce prospěšný.Fialový Pete to vidí úplně jinak.

3 3
možnosti

Ale vláda si nechce hrát tak, aby se deficit limitně blížil nule. Když schválí deficit a nějakým zázračným způsobem to "zase vyjde" že bude deficit na konci roku menší či žádný nebo bude dokonce přebytek, tak se to lépe prezentuje než když bude navržen rozpočet vyrovnaný a skončí v deficitu. A když bude deficit dodržen? No tak se nic neděje, vždyť přeci byl schválen.

2 0
možnosti
ZD

Trefně jste pojmenoval bídu současné politiky. Ta se neskrývá pod okopávaným ANO ale pod opozicí. Hezky jste napsal, že na NĚCO čekají a ONO TO nepřichází. Nevyšlo okopávání za trestní stíhání. Opozice věděla jak musí dopadnout a jen podpásovými útoky provokovala v očekávání, že do toho pan Babiš hodí vidle sám.

Myslím, že nejmenší volební výdaje tak bude mít ANO, současně s největším ziskem bodů.

5 2
možnosti
KS

Problém je v tom, že při rekordním růstu ekonomiky je rozpočet plus mínus nula, navíc díky evropským dotacím. Teď by naopak měly být velké přebytky, protože až pojedeme z kopce, nebude čím brzdit. A také se blíží doba, kdy budeme do fondů Unie víc dávat než dostávat.

8 0
možnosti
TH

Tak stále máme dluh, kterého se potřebujeme zbavit, a pokud tento přebytek vynaložíme na odbourávání dluhu, tak tím ušetříme do budoucna na úrocích. Takže naopak směřování pro velký přebytek a nevyužití toho přebytku by bylo dlouhodobé plýtvání.

0 0
možnosti
MF

To stačilo napsat jednou větou: Miluji Babiše a Zemana, proto rozum nepotřebuji!

10 1
možnosti
ZD

Neoriginální a současně nemoudré.

2 1
možnosti
MB

Návrh Státního rozpočtu skandální není - On očekávaně nic neřeší, zdá se, že cesta projídání se, je cestou již trvalou. Nic reformního - úchvatného se neděje. Jen nám, současníkům byla vzata možnost - Postavili se před vnuky a sděliti - Jsem hrdej, byl jsem u toho, cosi jsme založili a tak z toho máš dítě, užitek ... !

Skandální je, pokud agent STB přebírá prezidentské pravomoci. Zejména v r. 30 výročí 1989. Úsměvné je mluvit o hospodaření tohoto Státu a jeho dluhu. On je stále stejný ! Přílišně nestoupá, ani neklesá. Kdo to chce vidět realisticky - Pracuje s absolutními čísly. Kdo to chce vidět lépe - Pracuje s poměrem HDP ....

Ba, jsou tací, kteří dokonce tvrdí, že se pomalu blížíme k očekávanému konci konjuktury. Logicky a očekávaně HDP klesne a Dluhy zase zázračně vyskočí ! Já, je neposlouchám - To budou nějací blbci ! Výpadky budou hravě překonány, tak jako to již provedla p. Schillerová. Vzala tužku, připsala do rozpočtu pár miliard navíc a je to ! Navíc má v zásobě další zdražování - Daňový balíček. V době poklesu zvyšovat břemeno je přece rozumné, že ano ! Já Vládě věřím - Bude hůř ! ... :-)

12 1
možnosti
ZD

Jak se ta republika protlouká bez Vás co předsedy vlády, presidenta a ředitele Evropy současně ??? Naše příští heslo : Buček na Hrad. Jinak to nelze vidět.

2 3
možnosti
JH

Babiš mi nikdy neseděl, měl - mám k němu spousty výhrad, ale když , s pocitem trapnosti, poslouchám tyhle užvaněné opozičníky, vybavuje se mi léty potvrzená zkušenost:

Nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůře!

6 3
možnosti
Foto

Kalousek se nesmí a nemůže vymlouvat na pokles HDP, protože už při projednávání Topolánkova batohu byl ve Sněmovně upozorněn, že tato zátěž povede k deficitu 200 mld. Spotřebitelé dupli na brzdu, což přivodilo pokles HDP. A nepomohl ani výprodej akcií ČEZ.

5 2
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,81
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články