Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J76o89s34e48f 91B53á29r49t70a

30. 9. 2019 12:33

Kdyby v Americe poslouchali ČT24, měli by jasno:-)

3 1
možnosti

O impeachmentu, jako "likvidaci" politického soupeře by se možná dalo uvažovat v podmínkách USA, kde je prezidentský systém a zisk prezidentského postu je vrcholem konkurenčního boje politických stran. Ne tak ale u nás, kde je prezident volen v přímé volbě a měl by být přísně nadstranický. Pokus o ústavní žalobu na českého prezidenta tedy není pokusem o odstranění politického soupeře, nýbrž jen pokusem o umravnění člověka, který vědomě snižuje váhu prezidentského úřadu.

1 4
možnosti

Hájit právo, právní stát, demokratické principy je špína - píše (ve skutečnosti) pan Bartoň.

Není, pane Bartoni, není. Ano - při každé kauze veřejně činných osob vyjde najevo mnoho špíny, která zahltí i "nevinné". Jenže to bychom nesměli postihovat nezákonnost veřejných osob.

Ano - prezident Clinton lhal pod přísahou - jeden z největších "hříchů" v USA. Ano, odnesla to manželka s dětmi i milenka. Jenže proto měl v USA tento útok na zákonnost přehlédnout?

Současná příprava impeachmentu není díky jakékoliv protiruské masáži. Je z důvodu zneužití úřadu prezidenta k předvolebním machinacím. Dokonce s nátlakem na státníka cizího státu. Ale možná, že takové praktiky považuje pan Bartoň za legální.

Špína není ten, kdo chce, aby soud rozhodl o tom, zda jednání obyčejného smrtelníka bylo čisté či špinavé. Není to ten, kdo se ptá, zda je (z hlediska práva v ČR, z hlediska principů parlamentní demokracie) čistý ten, kdo přehlédne většinu v parlamentu a natruc tomuto suverénovi ve schvalování vlád jmenuje premiéra i vládu, o níž ví, že nikdy nezíská důvěru. Kdo poukazuje na špínu, která upírá suverenitu vysokým školám. Na špínu, se kterou jsou (z jakýchsi hnusných pohnutek) dehonestovány naše zpravodajské služby. Ne, ten, kdo na tuto špínu poukazuje není špinavec.

To jen poslanci stran, kterým špína vyhovuje (mnozí z nich sami zašpinění), hlasovali proti vyjasnění pojmů.

Na okraj: Špínou zřejmě není vloupání do sídla konkurenční strany - aby se získaly a/ údaje o připravované volební kampani a b/ případné kompromitující materiály (nebylo by stejnou špínou, jako impeachment, předání těchto materiálů soudu?).

Špínou zřejmě není nátlak na prezidenta jiného státu, aby zařídil další vyšetřování rodinných příslušníků nejobávanějšího protikandidáta? (Mimochodem: Jaká skvostná představa prezidenta USA o demokracii.)

1 2
možnosti

P90e90t61r 62T97o64m46e46k

30. 9. 2019 10:01

Podle Schillerové bych tedy klidně mohl mluvit o Schillerové špíně? Třeba proto, že kryje bývalého šéfa Finanční správy, který likvidoval firmy jen kvůli tomu, že by mohly podvádět. Opakuji, "že by mohly".

6 1
možnosti

Toho "chudáka" kryl a kryje zejména ten, kdo ho (pro vlastní prospěch) do funkce jmenoval a v praktikách vyučil a podporoval.

2 1
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články