Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dopadlo to tak, jak většinově předpovídali renomovaní právníci, kteří byli oslovováni médii v průběhu šetření. Byť si všichni nechali otevřená vrátka(nemám dost informací), nikdo z nich nevěřil v obvinění premiéra.

Je vhodné si uvědomit ještě jednu věc: příčina není v tom, jestli Babiš dostal, nebo nedostal a jestli při tom lhal, příčina je v tom, že dotace vůbec jsou. Dotace jsou normální, krajně sprostá krádež, která se neustále děje daňovým poplatníkům. Daňový poplatník neodvádí peníze proto, aby mohl být někdo, nebo něco dotováno, ale proto, aby mohly být provozovány služby státu, které ze své podstaty stát provozovat musí, aby mohla být zajišťována zdravotní péče na rozumné úrovni pro všechny a aby lidé, kteří celý život pracovali, mohli ten život dožít důstojně. Všechno ostatní je loupež a je úplně jedno, že je to hezky právně ošetřeno. Dokud to tak bude, bude se krást a to ne po trapných 50mio, ze kterých je obviněn Babiš a který už je navíc vrátil, ale po miliardách nebo dokonce jejich desítkách, jak vidíme dnes a denně na příkladu OZE nebo biopaliv.

35 3
možnosti
Foto

Unie advokátů právě teď v rádiu vyslovila podiv na zastavení trestní stíhání a nad tím, že státní zástupce najednou změnil svůj názor. Podle jejich názoru důvody pro obžalobu zde byly a ke stejnému závěru došel i OLAF a dozorující státní zástupce se vyšetřováním OLAFU ztotožnil a pak změní názor.

4 1
možnosti
DR

To aby nyní celý srandablok překopal svůj program pro "voliče", poněvadž on žádný jiný neměl. ;-D

18 6
možnosti
JB

Zatímco program ANO:

1. Zabránit souzení Babiše a jeho rodiny.

2. Zajistit zisk Agrofertu.

A ANOnisté se tetelí blahem čekaje, že i jim něco málo kápne.

4 3
možnosti
Foto

Srovnání s Nečasem moc nesedí. Tam padly obvinění, rozsudky a následně na to nová obžaloba :)

7 0
možnosti
MM

Státní zástupce, který několik měsíců dozoroval celou kauzu a nezasáhl, v poslední fázi změnil názor, tedy. že byl předtím přesvědčen o oprávněnosti obžaloby.

Je tady na něm, aby prokázal proč změnil názor a čím to odůvodní

21 0
možnosti
EH

Pro Chvilkaře je každý výsledek dobrý. Obvinění - demonstrace proti obviněnému premiérovi. Zastavení obvinění - demonstrace proti ministryni spravedlnosti.

A to tak dlouho dokud nevyhraje TOP09, Kalousek bude znovu ministr financí a nastane ráj v ČR. ;-D

17 11
možnosti
AM

A96d25a94m 22M48a54l33ý

2. 9. 2019 10:27

Nic se nestalo. Co na tom, že Andrej vymýšlel různé vzájemně protichůdné výmluvy. Co na tom, že policie vytvořila tísíce stran vyšetřovacího spisu. Co na tom, že OLAF. Co na tom, že německý finančák. Co na tom, že existují jasná obecně známá fakta.

Co na tom, že tím, že Babiš zůstal ve funkci znemožnil řádné vyšetřování.

Prostě nic se nestalo.

Proč někteří nemohou zapomenout? Šťourové.

Zrovna když budujeme zářné zítřky.R^

14 3
možnosti
EH

Prostě nikdo tady nechce precedent, že se budou trestat politici za své čachry. ;-)

Který obviněný z kauz si šel naposledy sednout? Rath je výjimka potvrzující pravidlo a taky se to táhne.

3 0
možnosti
Foto

Státní zástupce po celou dobu vyšetřování kontroluje a dozoruje. Než se vyšetřování rozběhne probíhá prověřování podle §158 odst.3 tr. řádu. Po ukončení prověřování se rozhodne, zda bude zahájené trestní stíhání podle § 160 odst. 1 trestního řádu. Pokud, jak státní zástupce, tak i policejní orgán ( vyšetřovatel) dojde k závěru, že jsou zde důvody k zahájení tr. stíhání zahájí se trestní stíhání. Po celou dobu je trestní stíhání dozorováno státním zástupcem,který si pravidelně vyžaduje spis a provádí kontrolu. Je s podivem , že po ukončení vyšetřování najdnou dojde k závěru, že nejde o tr.čin. Kolik politických kauz a ekonomických kauz sledovaných medii, bylo státním zástupcem posláno k soudu, kde to soud zastavil, protože zde nejsou důkazy.

2 1
možnosti
AG

Co je na tom , případě kdy je všem mediálně podsouváno, že je to trestný čin divného? Postupně zastavili stíhání Faltýnka a spol a u Babiše si prostě museli být naprosto jisti už jen proto aby nebyli vláčeni mediální žumpou.

2 1
možnosti
AM

Pseudodemoblog je na mrtvici. Stejně se to bude mlet stále dokola.

11 6
možnosti
Foto

To není na mrtvici, za to Babiš nestojí. To je na zvracení.

3 1
možnosti
BM

Paní Marta zpívá. "Zloba, závist, zášt, strach a svár, ty ať pominou, ať už pominou". Dodávám, "doměnky nestojí za nic" Tak si říkám, kvůli anonymnímu udání bylo "vyhozeno" spoustu peněz. A výsledek? Co kdyby ten anonymní udavač vystrčil hlavu z toho lejna a něco nám k tomu řekl. Co by to asi bylo?

8 5
možnosti
JB

J87i59r21i 73B30o27r

2. 9. 2019 9:44

Jestli že pan Babiš a paní Benešová prohlašují že jde objednat trestní stíhání,tak předpokládám že jde objednat i zastavení trestního stíhání.:-(

16 8
možnosti
BM

Možná ano. Budete s tím něco dělat a nebo zde budete jenom plkat?

2 4
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,87
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články