Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je zajímavé, jak si najednou nikdo nepamatuje, jak Šaroch už v květnu 2018 říkal, že policie musí doplnit důkazy, jinak by musel řízení zastavit.

Pak si pár novinářů odvodí (konkrétně Deník N), že "když zastavili stíhání Faltýnka, tak to znamená, že Babiše stíhat budou", chytnou se toho ostatní média, opoziční politici, nejrůznější aktivisté... a hle! najednou nám tady vznikla nová, nedostižná Pravda.

2 0
možnosti

Po tom, co se tady dotace od poloviny 90tých let rozkrádaly dlouhá léta ve velkém ať už v pozadí byla ČSSD, ODS, TOPka a další, si lidi začali volit jiné "grázly" - Zelené, Věci veřejné a nakonec ANO. Já z nadhledu vidím spojitost Čapího hnízda a odstranění VV z politiky. Jak vrchní Veverák Bárta, tak vrchní ANOista praktikoval/uje ovlivňování politiky více méně soukromými prostředky, kdežto celá suita před nimi to dělala a chce dělat za státní peníze. A tím byli a jsou pro "demokratický" blok tak nebezpeční, že se je snaží za každou cenu sestřelit. U VV se to povedlo, u Babiše kupodivu zafungovalo voličstvo jinak než si "demobloci" přáli. A dokud budou mít hlavní volební tahák Antibabiš, tak tady Babiš bude dlouho. A že by v dnešní politice byl někdo, kdo by makal pro stát, nebál se a nekrad, takový tu (doufám že zatím) není vidět.

2 3
možnosti

Možná je vše podstatně jednodušší. A to, že se žádný dotační podvod nekonal. Ale to by se někomu zaujatému jistě nelíbilo. Jak by se vám líbilo kdyby někdo na vás ukázal a že týráte své malé dítě. Co myslíte že by následovalo? Odebrání, vyšetřování, sousedé by si řekli "není šprochu". A pak by se to třeba neprokázalo ale otazníky a pochybující sousedi by zůstali. Šmírovali by a zaznamenali jistě každý váš krok. Jedno je jisté v Česku je spoustu závistivých a uspěch nepřejících bonzáků.

4 6
možnosti

Bonzákem byl estébák Babiš, v civilizovaném světě je snad normální upozornit na podvod nebo jinou trestnou činnost.

5 1
možnosti

Zastaveno ještě nebylo, byl podán návrh. Nicméně jak pronesl včera v ČT představitel tuším tuším unie státních zástupců (omlouvám se, pokud jejich název komolím), tak přezkum ze strany nadřízeného daného státního zástupce je čistě formalita. Kdy v podstatě zkoumá pouze to, zda ten návrh je legislativně a formálně v pořádku ... ty desítky tisíc stran spisu nikdo zkoumat nebude.

Tedy předpokládá se, že ten návrh projde a jediný, kdo jej bude moci zastavit bude Pavel Zeman, který jej bude moci vrátit k doplnění, dopracování a tak dále s nějakým závazným stanoviskem.

V překladu ještě pár týdnů bude kolem toho živo, jak nebude ještě nic definitivní. Ale nakonec se očekává, že to stíhání zastaveno bude. Protože jediný, kdo nad tou kauzou měl celé 4 roky dozor a kdo tedy má v této kauze největší přehled je státní zástupce, který návrh na zastavení podal.

A pravda je, že s ohledem na minulé politické kauzy, kde se svrhávala vláda ve velkých kauzách, kde byly jasné a přesvědčivé důkazy a pak to nakonec nijak nedopadlo, nikdo nebyl odsouzen a aktéři odešli osvobozeni či dokonce s odškodným ... tak tady by z toho byla celkem slušná blamáž, kdyby to zde k soudu poslali také a ono to zase nějak nedopadlo.

2 0
možnosti

J92a32n 17R92á40ž

3. 9. 2019 17:08

Dohled nad postupem státního zastupitelství vykonává vždy nejblíže vyšší státní zastupitelství, což znamená, že dohled nad postupem okresního státního zastupitelství vykonává krajské státní zastupitelství, dohled nad postupem krajského státního zastupitelství vrchní státní zastupitelství a dohled nad postupem vrchního státního zastupitelství Nejvyšší státní zastupitelství.

Nejvyšší státní zástupce může nařídit, aby Nejvyšší státní zastupitelství nebo jím pověřené státní zastupitelství provedlo kontrolu skončené věci, v níž bylo příslušné státní zastupitelství činné, a uložilo v případě pochybení opatření k nápravě.

Tato pravomoc nejvyššího státního zástupce je chápána jako výjimečná a využívá se, pokud není možné volit jiná řešení k dosažení nápravy.

( Zdroj: http://www.nsz.cz)

0 0
možnosti

EU bude nadšená, až zjistí, že poškozování fin. zájmu EU je u nás legální. I když jim to vlastně může být fuk, zaplatí to daňový poplatník...

7 0
možnosti

Legální není ... zrovna včera tuším padlo obvinění vůči asi 11 lidem právě z důvodu poškozování finančních zájmů EU ... očividně u nás systém funguje. Pokud chcete někoho soudit, je třeba mít k tomu i jasné důkazy. A bez soudu nemůžete mluvit i ničí vině. Leda byste měl rád takové ty uliční výbory a lidové soudy ... tím to dnes ze strany "milionářů" zavání.

3 1
možnosti
Foto

Omlouvám se jestli se to už zde objevilo ale žádné stíhání zastaveno nebylo.

6 0
možnosti

Čapí hnízdo sice byla křivárna, jak píše pan Blažek, nicméně selský rozum říká, že na základě platného práva nepostižitelná. Jediné, co by Babišovi u soudu hrozilo, by byla možnost, že antibabišovské zájmové skupiny ovlivní soudy natolik, aby vynesly rozsudek v rozporu s platným právem. Mám za to, že to je to hlavní, čeho se Babiš v celé kauze bojí.

12 5
možnosti

Ono nejen Čapí hnízdo, ale obecně ty kauzy kolem Agrofertu ukazují, jak se u nás naprosto běžně podniká. Daňové optimalizace, čachry s DPH, zaměstnávání na černo, přesouvání nákladů mezi firmami z holdingu, fakturování různých služeb, kde se těžko prokazuje, že neproběhly, zakládání firem podle toho, aby účelově vyhověly legislativě a splňovaly tak podmínky dotací a tak dále ... to jsou vše naprosto standardní operace, které provádí každá firma u nás. Vemte si jenom ty korunové dluhopisy ... byla z toho velká kauza pak se ukázalo, že toho využívají desítky tisíc firem u nás a je to naprosto běžná praxe. A jelikož to používají i kamarádi opozičních politiků, tak se od toho daly hned ruce pryč ;-D.

1 0
možnosti

J62i32ř89í 17G60r66o21h

2. 9. 2019 20:31

Úkolem přípravného řízení je objasnění skutečností nasvědčujících tomu, že došlo ke spáchání trestného činu. V tomto stadiu řízení plní významnou úlohu také státní zástupce, který vykonává dozor nad činností policejního orgánu a rozhoduje o podání obžaloby k soudu. Státní zástupce rozhodl v prvoinstačním řízení o zastavení trestního stíhání,ale jeho rozhodnutí -právní názor na trestní věc ještě posuzuje jeho nadřízený. Vzhledem k tomu, že trestní spis má údajně 20 000 stránek, tento přezkum může trvat několik měsíců a může dojít ke změně prvotního rozhodnutí (trestní čin se stal nebo trestní spis se vrátí k došetření vyšetřovateli PČR nebo se potvrdí, že původní rozhodnutí dozorujícího státního zástupce bylo správné. Pak může dojít ještě k přezkumu rozhodnutí ze strany nejvyššího státního zástupce, jeho rozhodnutí v trestní věci je konečné.

0 0
možnosti

každopádně , -od teď to bude ze strany opozice ještě větší šaškárna.....;-D;-D;-D

6 4
možnosti

Chápu, že se některým zhroutil svět! Psali lži, štvali, překrucovali fakta, honili se za nějakou pochybnou karmou a plácali se po ramenou, jak to tomu Babišovi nandali. Až nezávislé státní zastupitelství prostřednictvím státního zástupce rozhodlo, jak rozhodlo.

Osobně jsem rád, že Česká republika nemá v čele trestně stíhaného premiéra.

No a ti kavárníci, novosoudruzi, chvilkaři a jiní levičáci, až si popláčou si najdou jiného třídního nepřítele, se kterým doma u klávesnice svedou statečný boj! Vždyť i ta nehybná socha je pro ně dobrá. Mám rád svobodu a demokracii. :)

Přeji všem pohodový podvečer a mínusy, prosím odkládejte níže.

Děkuji za přečtení.

:-)

13 17
možnosti

No když vy jste takovej ... jak to říct decentně ... málo všímavej. Protože ČR - bohužel - stále má trestně stíhaného premiéra.

;-D

14 0
možnosti

Vidím, že Burešovi roztlezkávači mají pré. Jak smutné!

2 14
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 30,86
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články