Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak tak. Jan Werich: "Žít je strašně nebezpečný. Vždyť můžete umřít!"

0 0
možnosti
MK

M75i14l82a35n 73K45e29s18l

16. 8. 2019 16:22

Kde co je přemnožené,já však nechcípnu já snad stačím ještě umřít.Přemnožil se kůrovec a žere nám jehličnany,přemnožil se bobr a žere nám listnáče.Přemnožili se hraboši a žerou nám úrodu,co nesežerou hraboši to sežerou přemnožení divočáci.Přemnožení mufloni plundrujou lesy,přemnožili se nám vlci a žerou ovce,přemnožili se medvědi a na Slovensku začínají okusovat lidi a v Rusku je již žerou.Co čert nechtěl přemnožili se také důchodci a podle posledních zpráv dokonce i generálové.A to jsem ještě všechny přemnožitele nejmenoval.Jak to řešit.Všechny humanitárně utratit nelze.Rovněž nevím zda by se podařilo zorganizovat válku,která by zachvátila všechny kontinenty a zabila jen ty slabé.Nejlépe nechat řešení na moudré a všemocné přírodě,ta vše pomocí klimatických změn vyřeší.Pomocí přirozeného výběru zmizí chcípalkové a silní jedinci přežijí a začnou od začátku.

3 0
možnosti
JJ

J53i66ř63í 26J75a89n27d32a

16. 8. 2019 13:40

Mě tedy hlavně zaujalo řešení navrhované panem Polákem:

"Klimatický rozvrat je v plném proudu a jediné, co by pomohlo, by bylo zatažení za záchrannou brzdu, tj. zavedení celosvětové „válečné ekonomiky“ a krizového řízení."

To by se světovlády měla ujmout nějaká Celosvětová environmentální junta v čele s nějakým environmentálním Pol Potem? Nyní v zájmu záchrany planety.

Jinak než terorem žádnou celosvětovou válečnou ekonomiku neprosadíte.

6 0
možnosti
JL

Zase zopakuju, že lidi se báli, či čekali na apokalypsu už za Židů za Ježíše. Pak čekali konec světa při každé vhodné příležitosti: morové rány, války, sopečné výbáchy apod. Moderní svět je chytřejší tak se bojí jaderných zbraní, ozonové díry, vyčerpání surovin, a teď zas vymyslel, že je planeta přehřátá a může za to homo....No nevím. Doporučuju meditovat a prohloubit studny.

0 0
možnosti
AM

Skutečně alarmistická bude až ta zpráva IPCC, která příjde, tj. v pořadí šestá.

Protože to co se v přírodě začíná dít, překračuje všechny předešlé umírněné odhady...

0 1
možnosti
Foto

Pan Polák trpí depresemi. Z toho pak plyne vše ostatní.

8 0
možnosti
JK

Snad se podaří existenci lidstva prodloužit, ovšem bude to vyžadovat radikální změnu přístupu k životnímu prostředí. Náznaky už jsou, chytrolíni se tomu sice jako vždy vysmívají a snaží se za každou cenu zdůvodnit, proč je to kravina, ale snad za nějaký čas bude stav naší planety někde hodně vysoko na žebříčku zájmů většiny jejích obyvatel.

0 0
možnosti
Foto

Jinak rozhovor s Václavem Cílkem a Marianem Jurečkou jak o psychologii odmítání v rámci krize, tak o aktuálních možnostech zde, i o konci jedné éry..: Nejsem žádným moderátorem, dělala jsem to poprvé v rámci vážné situace: Zvuk bohužel narušila speciální situace dole, omlouvám se: https://www.youtube.com/watch?v=aexhWqv_kAs&t=292s

Další rozhovor již s dobrou akustikou s Pavlem Pocem a Milanem Jeglíkem:

http://www.akademiesobestacnosti.cz/video/pavel-poc-a-milan-jeglik

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji za článek, vykouknul na mě zcela náhodou, když aktivně a s láskou (ne pesimismem) pracuji v rámci tohoto tématu a to na další rovině...tentokráte právě té hluboké lidské (chystám nějaké projekty), protože nihilismus a pesimismus a tím spíše strach nám skutečně nepomohou a jsou cestou do pekla. Našeho vlastního v duši (viz Aligieri) a také tím vytváříme dost nebezpečné pole...díky tedy i za toto upozornění pro další. Na druhou stranu je fáze nihilismu docela přirozená a kéž bychom ji zreflektovali a skutečně do hloubi duše postupně prožili co nejrychleji. Já na to měla 2,5 měsíce od konce prosince, kdy jsem chystala rozhovor s Václavem Cílkem a Marianem Jurečkou. Václav Cílek mi zaslal hromadu článků a komunikací z různých vědeckých fór a také 12 anglických knih v pdf...vybrat z toho to, co má být řečeno (resp. i se na to ptát) a co raději ne (i on ví, co může v kuloárech a co veřejně) nebylo snadné, ale byla to velmi zajímavá zkušenost. Právě i projít tím "dělat, co člověk může nejlépe, ale zachovat svůj dar života a přírodu brát jako nádherné bytostné Stvoření zároveň a zároveň jako kulisu pro naše dramata ve smyslu křesťanském" - to bylo pro mě tak hluboké poznání skrze vlastní bolest. Přeji tedy všem, ať skrze vlastní procesy dojdou ke znovulásce ke všemu, pochopení a praktické změně ve svém životě, kde se dá. Velmi aktuální jsou fotovoltaiky a izolance pokud možno na všech domech. Investovat do toho, odvážit se překonat nepohodlný krok investice.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2650
  • Celková karma 32,14
  • Průměrná čtenost 2023x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články