Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bohužel naprosto přesné a děkuji Vám za pohled z obou stran, protože jen hledání pravdy a ne stání na něčí straně má smysl. Jsme to ale v personální krizi...co dál?

0 0
možnosti
MK

M15i79l24a13n 64K20e23s62l

15. 8. 2019 14:32

Kdy už konečně socani přijdou na to,že je ve vládě nikdo nechce.Podělali,co mohli.Napřed vyhrožovali odchodem prezidentovi,když jim neschválí ministra,Potom vyhrožovali premiérovi,že když jejich ministři nedostanou přidat, neschválí rozpočet.Dokud se jednalo o toho důležitého ministra,Babiš,možná na oko tvrdil,že nechce ztratit koaličního partnera.Nic však pro jeho jmenování nedělal.Vyhrožováním nesouhlasem s rozpočtem si socani namydlili schody.Prezident necouvne a Babiš se za ně bít nebude.Pro Babiše bude výhodnější,že odejdou z vlastní vůle.Bude moci říci,že ke spolupráci se SPD byl přinucen.Co mu zbývalo.

0 0
možnosti
RP

Je zajímavé, že za Šmardu nebojují umělci , herci a jiní z kulturního světa. Čekala bych, že se alespoň pan Hrušínský ozve při svých aktivitách do tisku.

1 0
možnosti
MS

Jediný, kdo tady kalí vodu a ohrožuje existenci vládní koalice, je náš vrtošivý a mstivý prezident Zeman. Vymýšlí si důvody, proč nejmenovat Šmardu. Teď mu třeba vadí Šmardova nekompetentnost. Je zajímavé, že v případě Stropnického či Šlechtové mu nevadilo, že nejde o profesionální vojáky a přitom důležitost ministerstva obrany a kultury nelze vůbec srovnávat. Zemana nejspíš těší, že otravuje politické ovzduší a opětovně rozděluje národ. :-/

5 0
možnosti
PK

Souhlasím že pan Š. není ta nej nabídka ze strany socialistů pro kulturní frontu. Na druhou stranu, je tato diskuse s ohledem na požadavky ústavy vůbec relevantní? Myslím, že ve vládě jsou i další jejichž schopnosti vést jednotlivé resorty jsou k zvážení a to pana MZ nějak při jejich jmenování nermoutilo, takže co .....skončí ta komedie rozchodem, konečně?

2 0
možnosti
AM

A68d76a94m 37M89a48l43ý

15. 8. 2019 10:12

Posuzovat kompetentnost navrženého ministra přísluší pouze premiérovi, případně koaličním partnerům.

Předseda vlády ministra navrhnul, tím ho posoudil jako vyhovujícího pro výkon funkce ministra.

Jakékoliv diskuse na toto téma jsou jaksi bezpředmětné ve světle toho, že prezident nejprve plácal cosi o tom, že v Ústavě není stanovená lhůta. A nyní? Už je dávno mimo Ústavu. A premiér nekoná, je bezmocný. Máme zde hlubokou politickou, přímo ústavní krizi zaviněnou především 2 osobami a to prezidentem a premiérem.

9 0
možnosti
JH

Netušil jsem , že ČSSD disponuje až takovým množstvím komiků...:-)

3 5
možnosti
JF

...na tebe nemaj, Pepíčku:-)

6 0
možnosti
MB

Prezident je Úředník - Obecní Slouha veřejného blaha. Věrnost složil do rukou předsedy Senátu - Je mu tedy odpovědný mezi prvními. Pro jistotu ruku na Ústavu nepoložil. Manuálem jeho činnosti je Ústava = Na které se Přímou volbou nic nezměnilo. Řeči o silnějším Mandátu jsou Plky. Miloš je notorický, soudem opakovaně usvědčeným lhářem a permanentním pučistou. Při úctě - Jako člověk neví hodiny a dne. Přesto se neuvěřitelně vrhá do dalších a dalších hrátek. Pro ČR to ABSOLUTNĚ nemá žádný význam,naopak. Nemám jiné vysvětlení, než-li to, že ten člověk je reálným škůdcem a břemenem . Rád bych se od příznivců konečně dozvěděl, v čem se mýlím ! . (Děkuji) ...

7 2
možnosti
JS

Zeman si prostě chce to prezidentování ještě maximálně užít, což se v jeho případě rovná ukazovat druhým dlouhý nos, jak na něj nemají. On je klasickou ukázkou toho, že prezident kvůli omezeným pravomocem toho moc pozitivníhio udělat nemůže, ale pokazit toho může hodně.

6 0
možnosti
JK

Další znalec Petříčka, pokud byl proti vládě s ANO, neznamená to, že po kolektivním rozhodnutí své strany do toho projektu nevložil svou důvěru, což je více logické, než vaše spekulace. Velice rád budu reagovat i na další vaše rozbory myšlenkových pochodů Babiše, Fialy, Bartoše a dalších, u Filipa a Okamury bych prosil podrobněji to by mě dost zajímalo.

2 1
možnosti
JK

Místo Petříčka se jedná o Šmardu, v důsledku je to ale jedno.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,71
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články