Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Přesně tak, toto je obligátní řešení typu "někomu zatéká do bytu, ale místo požadavku na opravu střechy se vznese požadavek na to, aby si část vody převzali a ve svých bytech rozlili po zdech i ostatní nájemníci". Ve své podstatě je to naprosto absurdní, přitom to řadě "moudrých" lidí připadá stále ještě jako dobré řešení. Správné řešení je samozřejmě dosáhnout toho, aby žádná migrace nebyla, a pokud už někdo nelegálně proklouzne, tak po odchycení internovat a bez odkladu lifrovat nazpět do zámoří.

Zcela souhlas s Kurzem, pouze bych neakcentoval tu "iniciativu pro stabilizaci a hospodářský rozvoj Afriky". My jako Evropané už dávno nejsme zodpovědní za vnitřní záležitosti afrických zemí, tak je zcela na nich, jak si to tam zařídí. Každopádně žádný nárok na migraci do Evropy nemají z žádného důvodu, ať už jim budeme hospodářsky pomáhat nebo ne. Ono to stejně nemá moc smysl. Pokud bychom chtěli, aby pomoc byla účinná a nebylo to jen vykrmování na náš účet, tak by bylo třeba ty země znovu kolonizovat. Potom by to smysl mělo, ale to by v dnešní době jako řešení asi moc průchodné nebylo. Obzvláště když si vezmeme, s jakou slávou se příslušné země v 60. letech zbavovaly jha koloniálního imperialismu.

34 0
možnosti
Foto

Je to pohodlnější než utnout nelegální migraci. Ale jedná se o cestu do pekel.

18 0
možnosti
JL

Jeví se to neřešitelné - nelegální migraci, která připomíná vydírání (zachraňte nás, nebo se utopíme), nejde zabránit, jen snížit - varianta že budeme platit Africe, aby v ní bylo lépe, a lidi pak nebudou utíkat do Evropy, je spíše komická: samozřejmě tam pořád budou miliony lidí, kteří si budou myslet, že se budou mít v Evropě líp, tím více, řím více se bude africké klima ohřívat. I hloupý černoch vidí v televizi, že v Evropě a vůbec na severu je tráva a voda, zatímco kolem něj je písek a vedro.

14 0
možnosti
Foto

Takovému negramotnému Afričanovi bohatě doma v chýši postačí, aby uviděl starší český film "Dařbuján a Pandrhola", kde na stromech visí jitrnice a v potoku teče pivo, a řekne si - safra, to já chci mít taky, jak to tam mají oni - a vydá se na cestu do Evropy. ;-D;-(

5 0
možnosti
SB

Přerozdělování není žádné řešení.

Tak nám jich několik stovek tisíc pošlou a co bude dál?

Nadále budou proudit do Evropy další a další. Oni za chvíli budou zase v kritickém bodu, jako jsou už teď, takže jim to nepomůže, ale místo nějakých patnácti nebo osmnácti ztracených zemí jich v Evropě bude pětadvacet nebo třicet.

Jediné řešení je zastavit to proudění.

26 0
možnosti
JL

Přesně tak - přžerozdělováním chtějí postižené zem+ jen řešit svoji momentální situaci ale z dlouhodobého hlediska se tím nic nevyřeší, tím spíše, že Afrika nabobtná za 50 let o miliardu nových obyvatel. I ti, budou hledat blahobyt, svůj americký sen....nebo aspoň vyšší plat.

13 0
možnosti
SB

Italové to asi míní tak, že nemohou za to, že v důsledku své polohy uprostřed Středomoří to slízávají z první rány, takže by si to podle nich měli na sebe vzít i ti, kteří bez vlastní zásluhy (a zeměpisná poloha skutečně není ani vinou, ani zásluhou) tuhle nevýhodu nemají.

Ale nějak si nevzpomínám, že bych se v dějepisu učil, že dokud ta poloha uprostřed Středomoří byla výhodou, kterou my jsme neměli, (procházel tudy obchod s muslimským světem a zprostředkovaně i s Indií, benátské a janovské lodi dopravovaly křižácké armády, zisky z cestovního ruchu za posledních asi tak 150 let, možnost mořského rybolovu), tak že by Itálie nám ročně posílala nějaké peníze s vědomím, že my za to přeci nemůžeme, že nemáme tak výhodnou polohu jako oni.

Takže do výhod italské zeměpisné polohy nám nic není, ale nevýhody italské zeměpisné polohy jim musíme nějak kompenzovat.

Takhle si to představují?

32 0
možnosti

J68a12k53u22b 38Š46o76l61c

15. 7. 2019 10:29

Tak Italové přirozeně bojují za své zájmy a je jen na ostatních, jak se nechají obalamutit. Každé zboží má svého kupce.

13 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,54
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články