Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mně se to líbí, začali se požírat mezi sebou, takže je to na dobré cestě. :-)

0 0
možnosti

M61i45l97a37n 32K20e26s26l

8. 4. 2019 22:06

No a co budou ti naši zemědělci pěstovat?To pěstování řepky je zachránilo od krachu.Vždyť již snad veškeré zemědělské produkty dovážíme.I ty erteple.Zdá se ,že piráti nezlikvidují Agrofert,ale naše zemědělství.Babiš vydělá o nějakou tu miliardu méně a u nás zaniknou další vesnice protože se lidé budou stěhovat do měst.

1 0
možnosti
Foto

Budou pěstovat to co jim bude přinášet zisk. Pokud vše dovážíme, tak nemusí pěstovat nic a mohou vymyslet jiné činnosti. Podnikatelské objevování je nekonečně velké.

0 0
možnosti

Je mně jedno, kdo kdy prozřel (Vám se to nestane, vím). Je mně jedno zda nějaká firma utrpí škody. Pro mně je důležité konečně zkoncovat alespoň se dvěma základními neduhy zemědělství u nás: řepkou a kukuřicí. Proto vítám aktivitu Pirátů (i když vím, že návrh bude hlasovací mafií odmrštěn). Ano - bavme se o nesmyslnosti přimýchávání biologickýc složek do pohonných hmot. Rušme ten nesmysl (snad s výjimkou těch, vyrobených z odpadu). Sázejme raději brambory, sejme jetel.

O třetím zlu - nesmyslně velkých lánach - zase někdy jindy.

9 3
možnosti

A co s tím jetelem, věděl byste? A proč sázet brambory a budovat drahé skladovací kapacity, když ve Španělsku, Řecku nebo Albánii mají dvě sklizně do roka a je možné za celkem levno odtud dovézt čerstvé?

0 3
možnosti
Foto

V květnu 2015 se EU definitivně shodla, že omezí používání biopaliv ze zemědělských plodin v dopravě z původních 10 % na 7 %. EU také donutila Českou republiku zrušit k 1. lednu 2016 nulovou spotřební daň na biopaliva. Zejména bionafta se tak stala dražší než normální nafta, a to vedlo k praktickému zastavení jejího prodeje. To je jistě producentům biopaliv v čele s Andrejem Babišem nelíbilo, a tak se od 1. 7. 2017 spotřební daň na některá biopaliva opět snížila. U bionafty dokonce více než dvakrát. Čistá bionafta FAME B100 tak už nově nepodléhá spotřební dani 4,59 Kč na litr ale pouze 2,19 Kč na litr.

1 0
možnosti

Při zrušení pěstování řepky se asi budou muset zvýšit dotace zemědělcům (asi je pro ně ekonomicky výhodná, když ji pěstují) a pravděpodobně zvýšit podíl jiných alternativních zdrojů - možná bychom mohli přispět slunečním baronům (už teď nás stojí mnoho miliard ročně), abychom dostáli závazkům EU.

3 0
možnosti
Foto

Zemědělci z toho nebudou moc mít. Protože, když chtějí pěstovat řepku, tak potřebují sazenice. Ty jim prodá jenom Agrofert. Když ji vypěstují, tak ji musí prodat. Opět je jediná možnost ji prodat Agrofertu. Když se její pěstování zruší, bude nějakou dobu trvat, než se z toho půda vzpamatuje. Řepka jak je známo ničí půdu, živiny v ní a vysává z ní vodu. Na jejím místě se mohlo pěstovat něco smysluplnějšího, které se dnes musí dovážet a pěstovat to na menších rozlohách než je tomu dnes a jak je to zvykem v Evropě. Prospěje to přírodě i nám. Zvěř, když se ji nažere, tak je zfetovaná a leze na silnice. Tedy podle myslivců. To také odpadne. Po všech stránkách to jenom prospěje,

2 1
možnosti
Foto

Babiš ovládá 55 procent trhu s biopalivy první generace. Nehledě k tomu, že tahle komodita je daňově zvýhodněna , tak přesto každý z nás , který tankuje paliva zaplatí Babišovi z každého natankovaného litru 50 haléřů. Přitom je prokázáno, že biopaliva nechrání skleněníkové plyny, ale naopak, ničí motory a přírodu. Babiš si už při svém působení ve vladě nechal míchání biopaliv prodloužit, protože je to miliardový a zásadní kšeft pro Agrofert, tak se Babiš brání zrušení této nesmyslné komodity na které už ani EU netrvá.

10 2
možnosti

Faktem je, že Piráti ve sněmovně působí jako děti z mateřské školy, které se ocitly v té poslanecké sněmovně. Na jedné straně směrnice EU chápou jako zákon ne jako zásady, které si má každý stát implementovat do svého práva a běží si jako ty malé děti stěžovat do Bruselu místo toho, aby v poslanecké sněmovně prosazovaly tyto zásady do zákonů podle svých představ. Zřejmě to má za ně udělat ta EU. A na druhou stranu u oněch směrnic stran internetu, který iniciovala pirátka horují za co největší eliminaci oněch zásad v implementaci do českého práva. Nemluvě o tom, jak si představují právo při svých návrzích - třeba kontrola elektroměrů v bytech.

No, já chápu Piráty jako nesystémovou stranu, která zatím pořád netuší, jak se v praktické politice pohybovat či chovat.

10 1
možnosti

Některé aktivity Pirátů hraničí s ekoterorizmem, ale v tomhle "neprozřeli" nyní, jak uvádíte, ale proti biopalivům brojili již před svojí účastí v parlamentu, to se dá dohledat. Také existuje již několik studií na nevýhodnost pěstování biopaliv I. stupně. A padl i poslední argument, že se sníží závislost na dovozu ropy, protože spotřeba paliv s biosložkou je vyšší, jak uvádíte. Jsou zde i ostatní negativní dopady na přírodní prostředí jak na flóru, tak i faunu a výrazně zvýšená eroze půdy. Některé studie uvádí, že na 1 litr biosložky se spotřebuje 1,5 litrů nafty, té "zelené" dotované z našich daní. Takže jediný důvod proč se to dělá, je další miliardový dotační byznys Andreje. V tomhle státě, i když máte dobrý návrh, nesmíte překážet vrchnímu hlavounovi, pak zakročí Faltýnek a hlasuje se znovu podle příkazu státopodnikatele. Ať děláte co děláte na velkobyznys všemocného AB narazíte všude, snad jen mobilní komunikace, úvěrování, částečně energetika a těžba surovin je ovládána duem Klaus Zeman. Výtka, že to Piráti dělají jen natruc AB je úplně mimo.

6 3
možnosti

Piráti, velmi dobře připomínají Absurditu doby! A. Babiš si zřídil Legální byznys - na základě fantas magorie EU. Záměr dobrý = Výsledek katastrofální! Kdysi byl kritizován kapitalista, kterak pálí pšenici. Dnes děláme to stejné! - S bonusem ničení komplex všeho. Poli počínaje, přes vlévanými jedy, po otravu + mega odběr vody, snížením výkonu motorů konče. Žádné zlepšení ŽP se neděje - Naopak, nič dále, budeš i odměněn. Tady se zcela Rozum vymknul, (dokonce i ty Solární elektrárny jsou vedle toho zcela neškodné). Nemám Babiše rád, žel zde nic nevyvedl. Zareagoval na díru trhu - Ten problém je širší a nabral úplně Bizardních rozměrů! :-)

10 0
možnosti

Nebýt této vlády jsme již min. 3 roky bez biopaliv 1. stupně, takže tu díru na trhu si AB nejdřív narýsoval zákonem a pak ji využil. Je to tak ještě bizarnější.

6 1
možnosti

Tihle čeští piráti připomínají ze všeho nejvíce děti. Nejdříve roztomilí, s rostoucím věkem stále otravnější, agresivnější.Oni tihle standardní čeští politici sice povětšinou za moc nestojí, ale stejně žasnu kolik lidí se na tuhle pirátskou infantilnost chytilo:-)

6 2
možnosti

P52e82t32r 98S91k40á11l75a

8. 4. 2019 8:46

OK. Také nejsem volič pirátů. A teď kontrolní otázka: Považujete byznys Agrofertu s řepkou a biopalivy za celospolečensky přínosný?

6 1
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,89
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články