Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už jsem to kdesi psal s ohledem na vyjádření toho žvanila Petříčka ohledně dle jeho slov "vítězství proevropské politiky". Při výhře Šefčoviče by asi dle něj nevyhrála.

1 1
možnosti

Myslím, že se plete ta "migrační krize" s brexitem. Když brexitář řekne, že nesouhlasí s přistěhovalci z východu Evropy, nikdo ho nemůže nařknout z rasismu. To ovšem neznamená, že souhlasí s migranty z Pakistánu nebo Indie.

0 0
možnosti

Ještě snad tohleto. Myslím, že problémem EU je, že Brusel se chová jako vláda federálního státu, jímž EU z mnoha důvodů není a ještě dlouho nebude moci být. "Příznivci" EU argumentují velice špatně. Jsem příznivcem EU, ale argumentace oněch "příznivců" mne spolehlivě odrazuje od jimi chápané EU. Jejich způsob problémy eskaluje.

9 0
možnosti
Foto

A jinak zajistit funkční fungování EU než prosazením zásady většinového hlasování při řešení závažných problémů, které se dotýkají celé unie? Chcete dopadnout jako Polsko, třikrát rozporcovaného. Je to buď, a nebo.

1 0
možnosti
Foto

Copak už několik let nevidíte, že to tak být nemůže? EU nemůže fungovat jinak, než s právem veta jednotlivých států. Souhlasíš? Pojď s námi. Nesouhlasíš? OK, nech být.

Pro vývoj je to možná pomalejší, ale rozhodně bezpečnější. Dlouhodobě může EU fungovat pouze na bázi dobrovolnosti, rozhodně ne na polofašistickém diktátu a vnucování něčeho, co členské státy dlouhodobě poškozuje a ohrožuje.

3 0
možnosti

Píšete dobré články. Jen snad u Macrona bych spíše viděl snahu o federální stát, ve kterém by se rozpustilo zadlužení Francie. On nenaráží ani tak na problematiku EU jako na problémy rozpočtu, který řeší na úkor tamní střední třídy - myslím.

4 0
možnosti

:-).........Rozebral jste to výborně! Upřímný souhlas! R^R^R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS