Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Prostě se ukzje,že tržní systém již vyčerpal svoje možnosti.Dnešní výpočetní technika umožní regulovat a stanovovat skoro vše. Jak jinak může být uváděné pravidlo kontrolováno,než kontrolou celého účetního systému jako za socialismu. Jen se to dnes jinak jmenuje a je to úplně stejné. Holt ten socilaismus něco správně předvídal ale my jsme skočili na lep podvodníkům,kteří si říkají noví kapitalisté.V

0 0
možnosti

Výpočetní technika umožní leda zpracovávat data. Regulaci a stanovování má plně v rukou ten, kdo odsouhlasí algoritmus.

Takže jako obyčejně - výkonná technika nám umožní páchat ve zlomku vteřiny chyby, na kterých museli dříve soudruzi ze Státní plánovací komise dřít dlouhé týdny. ;-O

0 0
možnosti
RP

nechápu, proč by za zákrok v okresce měla nemocnice dostat méně než nemocnice v praze?

to jako že lidé mimo prahu jsou odpad s stačí jim jen levná zdravotní péče?

0 1
možnosti
MJ

A už vůbec nechápeme, proč za stejnou práci dostávají lidé v jiných okresech méně peněz než v Praze?

To jako že lidé mimo Prahu jsou odpad a stačí jim menší mzdy?8-o

0 0
možnosti
TT

Jako - souhlas, ale dal bych si pozor na pojem "liberální demokracie". Za tím se totiž dnes obvykle skrývají neomarxisté.

2 0
možnosti
KS

Liberální demokracie je typ politického zřízení.

0 0
možnosti
JH

J21i91ř59í 48H45r70b59e19k

5. 2. 2019 20:31

Tak to naši telefonní operátoři vizionářsky rozhodnutí Francie předběhla a už desetiletí ždímají čechy nadstandardními cenami za podstandardní služby:-P ... jistě by tu Francouzskou normu překročili několikanásobně. Škoda, že nejde po pár letech vypsat výběrové řízení...

4 0
možnosti
KK

Chudí francouzi si dlouhodobě stěžují na drahotu a vysoké životní náklady.

Toto je příspěvek k jejich snížení. :-/

6 0
možnosti
PB

Může „malé“ daňově podpořit, tj. něco v tom smyslu, co nyní navrhuje česká vláda pro drobné živnostníky.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=699576

Můžete mi říct, jak naše vláda podporuje daňově malé živnostníky? Dík.

4 0
možnosti
KK

Důkladně je prodaní.

Vládní bazilišek by vám vysvětlil, že po tom každý živnostník touží. :-/

7 0
možnosti
VH

Jsem proti "jednotným cenám".

Na druhé straně jsem přesvědčen, že můj operatér slepého střeva má dostat z mého (pořád stejného) pojištění za stejnou operaci stejnou odměnu. Považuji za zrůdné, liší-li se platby až o 100 % (jak se občas objeví v diskuzích znalých).

Jsou jen dvě varianty, co takový rozdíl znamená:

A - Platba malé soukromé nemocnici je dostatečná. Pak ovšem zdravotní pojišťovna nakládá nehospodárně s prostředky, určené na mé pojištění, proplácí-li "velké" nemocnici podstatně více. A nezajímá mě, zda jeden lékař má "jen" MUDr. a druhý ještě Ph.D či CSc. Vyšší úroveň je třeba pro výjimečné operace, ne pro slepák.

B - Odpovídající je platba "velké" nemocnici. Pak mne ovšem pojišťovna odsuzuje k podřadnému pobytu v nedostatečně vybavené "malé" nemocnici. Z jakého důvodu.

(Je ovšem možná varianta mezi A a B.)

Závěr: Někdy je boj za stejnou odměnu oprávněný.

11 0
možnosti
RC

ono je take otazka, zda zrovna u tech nemocnic muzeme mluvit o jejich nejake konkurenci. Uz jen proto, ze pokud jde o akutni zasah, pak Vas dovezou do nejblizsi. A take proto, ze pokud chcete, aby Vas navstevovala rodina, nepojedete na zakrok z Moravy do Prahy.

1 0
možnosti
Foto

Velcí odběratelé mají výrazně nižší nákupní ceny a tudíž i pokud si k cenám přidají 10% marže, budou daleko lacinější než menší odběratelé. Prodával jsem nábytek nakupovaný od stejné firmy jako třeba Sconto. V Praze jsem objevil leták, kde Sconto jednu skříň prodával laciněji, než já ji v Německu nakupoval. Tak jsem opakovaně poslal Avii do Prahy a tyhle skříně jsem jim vykoupil.

11 0
možnosti
BH

Tak to dělají větnamci. Žádnej velkoobchod jim nedá tak lacino jako Kaufland.

4 0
možnosti
EH

Ještě že nedělám živnostníka, musela bych si najmout právníka na plný úvazek, aby se na nějakou tu regulaci nezapomnělo.

Když ochraňujeme jednu skupinu obyvatel, logicky poškodíme jinou. Pak nemá být společnost rozdělená, když ti nahoře poštvávají jedny proti druhým. Asi aby docílili známého "rozděl a panuj".

13 0
možnosti
MP

No to jste to pane špatně pochopil, česká vláda navrhuje ještě horší podmínky pro malé obchodníky , navrhuje jim paušální daň pro ty obchodníky kteří momentálně daň z příjmu neplatí.Takže to budou mít ještě horší.

6 0
možnosti
Foto

jo znám takového obchodníka. V Praze si stavěl dům a v místě podnikání chodil na sociálku pro podporu, aby měl odpověď, kdyby se někdo ptal, z čeho vlastně žije, když neustále vykazuje prodělek a nulovou daň z příjmu.

5 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,75
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články