Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono se jaksi neuvádí, že náš stát dostal z EU proplacení evropských projektů z let 2007 - 2013 a to se zahrnulo do rozpočtu. Jinak stát neivenstuje a peníze projídá v době konjuktury v Evropa. Postaví roční 17 km dálnic za Topolánka to bylo 56 km dálnic. Jinak žádné investice. Čím více soukromníci vydělávají tím víc se na daních vybere. To se to pak buší do prsou. Tiše se mlčí, že slavná ET nevybrala méně než se očkávalo.

4 3
možnosti
Foto

Vy víte dobře, kdo a kdy zastavil stavbu dálnic a jejich projektovou přípravu? Nebyl to náhodou jeden ministr za Věci veřejné?

1 0
možnosti

Současné vládě všechno hrálo do ruky, takže musela splnit jediné - nepodělat to. To se více méně povedlo a díky i za to málo, protože předchozí dobré období ukázalo, že tato země disponuje experty, kteří to umí podělat i za ekonomického růstu.

Ale jinak nic moc. Tahle konjunktura bude nejspíš za rok za dva minulostí a nezdá se, že by někdo tušil jak hubená léta přežít bez dalšího zadlužení. Babiš se hodně snažil zlepšit výběr daní, a zčásti se mu to i povedlo. Ale rozpočet pořád bobtná, státních zaměstnanců přibývá a že by za konjunktury proběhly nějaké klíčové investice, nebo větší umořování státního dluhu, tak to se nestalo.

3 0
možnosti
AR

Za Babiše počet státních zaměstnanců stoupl až neúměrně a to je chyba!!

1 0
možnosti
SN

:-).....Vcelku souhlas! Ale jsem " na vomejvání" když se v TV musím dívat na chemika z Mitasu, který udělal zásek 670 mlrd. a radí paní Schilerové, jek neprojídat budoucnost dětí.

Souhlasím s panem Jirátem, že tato vláda si konečně došlápla na výběr daní a dlouholeté rozebírání našeho státu, bez obav z postihu, které úspěšně praktikovaly "klasické strany". Proto ta nenávist......zbavit se Babiše za každou cenu.

Ale jak je vidět v preferencích, my venkovští burani a lidé práce, to vidíme jinak!

Když vidím v TV ty radily, že rozpočet pro r. 2019 s plánovanou ztrátou 40 mlrd, je moc špatný, tak mi nezbývá, než se útrpně usmát! R^R^R^

4 6
možnosti
MS

A ona se snad tím opozice chlubí?8-o

5 0
možnosti
Foto

Náš čistý příjem z rozpočtu EU byl v roce 2017 55 miliard,za rok 2018 ještě nejsou známá čísla,předpokládejme,že jde o podobnou sumu.Bez těchto peněz jsme v mínusu.Až tok peněz z EU vyschne,budeme kde....?

6 1
možnosti
Foto

Asi by šlo jen o přiškrcení dotací ze strukturálních fondů, nikoliv třeba na rybolov.

1 0
možnosti
JH

Jistěže ten dobrý výsledek hospodaření je příznivě ovlivněný i vnějšími vlivy, ale tak tak tupě, kategoricky upírat zásluhy stávající vlády jako to teď předvádějí opoziční politici, aktivističtí experti a novináři je názorný projev malosti, tuposti, závistivosti...:-)

4 5
možnosti
Foto

Já pořád čekám až Babiš najde ty stamilirdy,které se "rozkradou".To se teprve budeme mít lépe....:-)

6 3
možnosti
Foto

200 miliard deficitu jde jednoznačně na vrub Topolánkova-Kalouskova batohu, který přiškrtil ekonomiku, jak jen to bylo možné. A pokud jdou deficity na vrub vlády, pak musí jít na vrub vlády i přebytky, i kdyby vláda vůbec nevládla.

3 4
možnosti
MB

Jo, jo - Kalousek měl na krku nejhorší recesi za 20 let. Babiš má na krku nejlepší konjunkturu za posledních 20 let. Jsme na 0 ... OK ... [>-]

5 1
možnosti
JJ

Přebytkový rozpočet je zásluhou vlády. Tato vláda je vynikající hospodář, jako první vzala vážně výběr daní a došlo jí, že peníze investované do lidí jsou účelné investice, neboť jsou rychle návratné. Lidé pracují s chutí, neutíkají do zahraničí a odvody z mezd do státního rozpočtu rostou. Roste také obrat obchodu a tak i HDP, dané z příjmu obchodníků, DPH i spotřební daň. Je-li to populismus, pak velice pozitivní.

3 5
možnosti
Foto

I kdybyste měl pravdu (nemáte), tak to neomlouvá že při masivním hospodářském růstu je rozpočet zhruba na nule.

4 2
možnosti
DR

Ten rok 2016 zase tak slavný nebyl. Všichni totiž víme zásluhou čeho byl tak vysoký přebytek.

2 0
možnosti
Foto

Člověk by i zajásal, kdyby:

- proč nelze rozpočet naplánovat a splnit? Vždy je výsledek jiný od přijatého zákona.

- pár miliard v rámci bilionu a půl je nula nula nic. V době růstu 2% má být přebytek a to velký.

- neinvestuje se , a dokonce se mrhá - viz rozpuštění fondu z privatizace.

- až přestanou téct peníze z té nenáviděné EU tak budeme v kopru úplně.

Sumasumárum - je to spíše depka než radost.

7 2
možnosti
JH

Člověk Flaška by i zajásal - kdyby ovšem za tím nesporným úspěchem ovšem nebyl Babiš a spol.:-)

2 4
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,22
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články