Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J11a45n 27R56i64c50h88t58e93r

9. 11. 2018 11:21

Když Saúdská Arábie vede v OSN Radu pro lidská práva, nějaké Turecko už nemůže nikoho rozhodit.

1 0
možnosti

I71v86a88n 61M37i47n96á80ř

8. 11. 2018 18:22

Ironií tohoto nesmyslu je, že sama úmluva podstatu problému nezmění. V Evropě jsou ženy vůči násilí chráněny zákony a není jediný důvod, proč se "umlouvat" s islámským světem - kde úcta a ochrana žen .. zdaleka samozřejmá není.

6 0
možnosti
Foto

V Instabulské smlouvě vůbec nejde o ochranu žen. To je pouhá zástěrka zakrývající podstatu o co tu jde a to je změni tradici rodiny a společnosti.Stačí si tu smlouvu přečíst a pak se vyjadřovat.

15 1
možnosti

Já bych řekl, skutečná podstata věci je, že úředníci na vysokých postech potřebují obhájit ty své posty a proto za každou cenu "vykazují činnost" v podobě návrhů takových úmluv za podpory lobistů z jiných úřadů a neziskovek, pro které to bude zdrojem příjmů. V daném případě budou amatéři dohlížet na týrání a násilí což je nebezpečné, viz např. jak funguje norský Barnavernet (a viz blog Šichtařové - odkaz dole)

10 0
možnosti
Foto

No. Popravdě řečeno opět vaše vývody "nekorelují s realitou". Když pominu jednotlivou kritiku ze strany různých členů EU, tak v pravidelné zprávě o kandidátské zemi (https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/sites/near/files/20180417-turkey-report.pdf). Kritika HRW zde https://www.hrw.org/world-report/2018/country-chapters/turkey. A. Merkel (https://www.reuters.com/article/us-germany-turkey/germanys-merkel-human-rights-an-issue-in-talks-with-erdogan-idUSKCN1M72JB). Samozřejmě se dá hledat dál.

Jinak naprostá většina implementace je na jednotlivých státech, české orgány se k tomu vyjádřily (mj. https://www.vlada.cz/assets/ppov/rovne-prilezitosti-zen-a-muzu/Projekt_OPZ/Vystupy_projektu/Brozura-Umluva-proti-nasili-na-zenach-FINAL.pdf), kde vyvracejí mýty, které o úmluvě kolují.

Každopádně zajímavý bod je, že i dle vás je evidentní, že porušování smlouvy zase není tak na tapetě, jak se zřejmě místní panikáři domnívají.

1 11
možnosti
Foto

http://www.bulletin-advokacie.cz/cak-proti-istanbulske-umluve

https://www.cak.cz/scripts/detail.php?id=19603

https://www.securitymagazin.cz/security/istanbulska-umluva-je-zbytecny-nesmysl-propagujici-gender-ideologii-1404059910.html

A mnohé další relevantní kritiky této "úmluvy" včetně mého vlastního úsudku, pro mě znamenají jasné ne. Například mě děsí v úmluvě zmiňované potírání genderových stereotypů. Nechci mít strach obléknout dceři růžovou bundu a splést jí dlouhé vlasy do copu, nebo se bát vysvětlovat synům, že se mají k ženám chovat hezky. Ano, i toto jsou genderové stereotypy. Dnešní doba už je v takových extrémech, že čím dál více lidí považuje za nepřípustné dát dívce ženské jméno a chlapcovi mužské, protože je to podle nich strká do škatulky podle pohlaví, což je také genderový stereotyp. Istambulská úmluva dává takovýmto extremistům bianko šek.

0 0
možnosti

Mě IÚ nijak neznepokojuje,bo řadu věcí z této úmluvy již náš právní řád obsahuje a co se týče vyjádření církevních hodnostářů, možná bychom se jí měli mnohem spíše ptát, o čem svědčí fakt, že v nás celospolečenská diskuze na téma sexuálního zneužívání žen a nerovného postavení pohlaví vyvolává strach.

1 15
možnosti

Právě protože náš právní řád už vše potřebné obsahuje, chybí důvod legislativu komplikovat další úmluvou. ...Nic takového v nás strach ani nevyvolává ni není pravda že ženy mají nerovné postavení

11 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS