Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobře, pane autore, píšete čtivě a zrajete jak dobré víno! Při četbě Vašich i jiných textů si kladu otázku - proč lidstvo nepoužívá rozum, když mu byl dán k užívání a proč musí hloupost dovést až do fáze absurdity, aby se prokázalo, že jeho úsilí skončilo jen v další slepé uličce?

0 0
možnosti

Domnívám se, že každá země EU je povinna chránit své hranice. Kde jsou sankce pro země, které tuto základní povinnost neplní?

4 0
možnosti

No, kdyby neplnili povinnosti Poláci, to byste viděl to tóčo.

Takhle nikdo nic nevidí ...

1 0
možnosti
Foto

On tím neplacením hrozí zatím pouze Salvini a ten je v tomto ranku nejspíš bez pravomocí.

0 0
možnosti

On ten Salvini je vůbec divný patron. Na jednu stranu se tvrdě snaží potlačit migraci což je samozřejmě správné ale na straně druhé vnucováním migrantů jiným zemím vlastně pokračuje v katastrofální politice EU z posledních tří let o které musí sám moc dobře vědět že není žádným řešením ale naopak další vodou na mlýn pašerákům. Opravdu nevím co si o něm mám myslet.

6 0
možnosti

Poslední zprávy: uprchlíky z italské lodě si rozeberou Albánie a katolická církev (předpokládám italská) a Irsko. ČT odvysílala kousek projevu italského ministra vnitra a on tam řekl hodně důležitou věc: "Itálie Evropu nepotřebuje, Evropa potřebuje Itálii." - To se mi líbí takové sebevědomí. Jinak totiž Afričany nezastavíte, jen sebevědomě - stejně jako to udělal Orbán.

4 0
možnosti

J31a10n 10R44á59ž

26. 8. 2018 13:22

Myslím, že se situace v jednotlivých zemích, zejména těch hraničních EU, začíná vyvíjet v neprospěch lidskoprávních fanatiků. Jak už byla španělská vláda donucena k jednání a poslala ty "uprchlíky" zpět bez nějakých dlouhých cavyků a bez ohledu na vřískání těchto aktivistů, můžeme očekávat, že Itálie bude ze svých výsostných vod zahánět i střelbou pašerácké lodě různých neziskovek a jiných zločinců a tak zvaně "zachráněné cestovatele", bude vozit zpět do Lybie. To znamená, že konečně (možná) budou hraniční státy EU plnit to, k čemu se ve smlouvě ze Schengenu zavázaly a dostávají na to peníze z EU. Měli úkol zabránit, aby do EU vstoupil někdo, kdo nemá platné vízum členské země EU nebo už vydané platné povolení k pracovnímu pobytu. To, že hraniční státy svoji povinnost neplnily ve strachu z Merkelové nebo se báli vřískotu lidskoprávních aktivistů, je jen a jen jejich problém a následky si musí vyřešit sami.

Když si někdo pustí do domu přemnožené myši, ty mu rozkoušou vše, na co přijdou a svými výkaly zasmradí dům, nemůže také řešit tento problém tím, že je bude chytat a dávat je k sousedům.

12 0
možnosti

Itálie se zanedlouho může ocitnout v situaci Řecka, takže si nemůže moc vyskakovat. Jediná cesta, jak se zbavit problému, je nepřijímat ilegální imigranty. Pak se nebude muset dožadovat jejich rozdělování mezi ostatní státy EU.

8 0
možnosti

Přesně tak. Jenže to je věc kterou samotná vláda ještě jaksi buď nepochopila anebo nechce pochopit.

1 0
možnosti

Když se oprostím od Itálie a napíšu to všeobecně. Diví se té současné situaci ještě dnes někdo? Co udělala celá ta slavná EU, některými stále dávaná za vzor na čele s těmi stále stejnými hlavouny za ty roky pro konečné a definitivní vyřešení této otázky?

Kromě stále stejného nesmyslného tlachání na různých summitech naprosto nic. Rv

9 0
možnosti

J54a78n 56B40u88r73d15a

26. 8. 2018 14:00

Když EU něco dělá, lidem se to nelíbí. Když EU nic nedělá, lidem se to nelíbí.

0 0
možnosti

Já osobně bych ji poslal úplně jinam.

10 0
možnosti

J82a83n 94R28á45ž

26. 8. 2018 13:37

Možná se stane posledním kapitánem potápějící se lodi EU, což by bylo zajímavým završením její politické kariéry dokládající i konec jejího snu o sjednocené Evropě pod kuratelou Německa.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články