Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DZ

Štěch samozřejmě říká pravdu.

Mnohem více mi vadí, že pan prezident se svým mluvčím, slunéčka naše jasná, neříkají pravdu, když vykládají, že pan prezident byl v r.68 ze strany vyhozen pro nesouhlas se vstupem vojsk a dostatečně se k r.68 vyjádřil.

Vyhozen nebyl, jeho členství zaniklo pro neplacení stranických příspěvků (to jen tak na okraj). V roce 1965 začal dálkově studovat Národohospodářskou fakultu VŠE v Praze, kde studoval obor národohospodářského plánování, o dva roky později přešel na denní studium, které zakončil roku 1969. Následně zde také rok vyučoval. Během studia bydlel na koleji Jarov. Také spoluzaložil diskusní Studentský futurologický klub a byl pomocnou vědeckou silou profesora Pavla Hrubého. Svou diplomovou práci napsal u profesora Věňka Šilhána, dalšího, prý reformního komunisty, který chtěl zakázat KAN, a K231.

Nutno ještě dodat, že před samotným vstupem do KSČ byla nutná dvouletá, nebo minimálně roční čekatelská doba. To jen pro ty, kteří ztratili paměť nebo neumí hledat na internetu.

15 10
možnosti
LB

Ještě bych doplnila, že na jaře ́68, kdy Miloš Zeman vstoupil do KSČ (nebo jak se říkalo: dal se ke komunistům), veřejností otřásaly informace nejen o zločinech 50. let, ale také o zkorumpovaném systému a luxusních požitcích kdysi "dělnických" pohlavárů.

I řadoví členové strany zírali s otevřenými ústy, když se dozvěděli o existenci SANOPS, luxusním sanatoriu určeném nomenklaturním kádrům a jejich rodinným příslušníkům, s pokoji vybavenými televizory a lékařskou péčí odpovídající západoevropskému standardu. O speciálních prodejnách s luxusním zbožím pro věrchušku, o cestách soudružek letadlem za nákupy v Paříži, nebo o luxusních vilách v "rekreačním středisku" na Orlíku v oploceném, policejně střeženém prostoru, pro špičky mocenské hierarchie.

Korupci, jejíž chapadla dosáhla i na nejvyšší pozice v armádě, popsal dnes už legendární článek Pavla Juráčka Můj přítel generál Šejna, který vyšel v březnovém čísle Mladého světa.

Do toho svědectví politických vězňů, kteří strávili řadu let v kriminále nebo táborech nucených prací.

A právě v této době Miloš Zeman do komunistické strany vstupuje...

12 6
možnosti
  • Počet článků 2657
  • Celková karma 32,01
  • Průměrná čtenost 2017x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články