Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J90a43n 37R89á49ž

21. 6. 2018 15:55

Pro odsun Němců z Československa, Maďarska a Polska prováděný podle závěrů Postupimské konference vítězných států , odmítám používat termín "vyhnání" a považuji ho za akt z morálního i právního hlediska naprosto správný. Reflektoval, jak se ke státu, jehož občanství měli Sudetští Němci před válkou, zachovali v letech 1937-1945 a byl to projev vůle, aby se podobná zrada neopakovala v budoucnu i měl kompenzovat reparační nároky ČR.. Zpochybňovat to po 73 letech je projev pernamentní snahy určité časti německých kruhů po revizi výsledků světové války a Merkelová se jim snaží ve svém politickém zoufalství vlichotit.

Něco jiného je, jakým způsobem byli opravdu vyháněni Němci zdivočelými Čechy v prvních měsících po květnu 1945. Pro tyto excesy není žádné morální, ani právní opodstatnění a proto mám velký problém vnitřně přijmout, že amnestie za násilí prováděné Čechy na Němcích po 30.9.1938 byla prodloužena až do 28.10.1945. Kdyby Merkelová hovořila jen o tom,měla by můj souhlas.

0 0
možnosti

Pane Roth

Vaše vysvětlení že "V podstatě jsme vyhnali 90 % sudetských Němců za to, že se nechali zblbnout propagandou a volili gaunera Henleina" je ten nejhloupější příspěvek který jsem kdy četl. Vaše "vysvětlení" totiž dokáže omluvit jakékoliv zlo. Například ISIS, no co pár kluků se nechalo nalákat na 70 panen tak neblbněte kdo by odolal. Nebo masakr v Chatyni, to jen parta kluků zblblá propagandou SS zmasakrovala pár lidí že?? Neuvěřitelné kam až může lidská hloupost zajít..

PS: lidi nepodlehněte stereotypům a nespojujte hloupost s motorkou jen protože jí má tento pán v profilu...děkuji.

6 0
možnosti
Foto

Odsun Němců po válce byl v kontextu doby a událostí zřejmě akt nezbytný.

Jeho provedení, však v mnoha případech není, ničím, čím bychom se mohli chlubit. Nutno však dodat, že původci oněch zločinných aktů, byli lidé, kteří měli většinou máslo na hlavě z doby okupace.

Negativní stránkou odsunu, je devastace pohraničí, z kterého se dodnes nevzpamatovalo. Do těchto míst se nahrnuli "zlatokopové", kteří zdejší kraj zdevastovali. Z vesnic a statků zbyla torza, která tu mnohdy straší dodnes.

Žiji v těchto místech od narození, tak vím, o čem mluvím.

1 0
možnosti

Nebylo by na škodu připominout si slova tehdejšího prezidenta E. Beneše...a přijde doba,kdy se budou za své činy omlouvat,pak budou tvrdit,že to není jenom jejich vinna a potom přijdou do útoku,že oni jsou vlastně tou obětí. Co na to říkají "naši" kolaboranti ? Už je to tady.

9 0
možnosti
Foto

J44a24k36u70b 84R33o25t53h

21. 6. 2018 9:39

V podstatě jsme vyhnali 90 % sudetských Němců za to, že se nechali zblbnout propagandou a volili gaunera Henleina. Zajímalo by mne, zda by dnešní zuřiví obhájci vyhnání hájili i nápad vyhnání komunistů do CCCP po listopadu 89. Ti komouši vždy chtěli co nejvíc do náruče ruského (sovětského) medvěda a přeci jen volili, ne? A mohl bych být radikálnější, mohl bych chtít vyhnání všech těch cca 40 % občanů ČSR, kteří komouše volili v roce 46. A možná vlastně nakonec všech 99,8 %, kteří, úplně zblblí, volili rudé až do konce režimu. Pitomost? Úplně stejná, jako hysterické vlastenčení v roce 45 a pokus zchladit si žáhu na někom, kdo se vlastně provinil jen vhozením hlasu do urny. :-/

4 6
možnosti
Foto

sudetští Němci museli být vyhnáni už jenom proto, aby komunisté mohli vyhrát volby. Kdyby tu Němci zůstali, tak by je nevyhráli a nedošlo by k únoru 48.

3 5
možnosti
Foto

Merkel tu EU prostě rozvrátí za každou cenu....

4 1
možnosti

Neospravedlnitelné bylo vyhánění Čechů z pohraničí ČR v roce 1938 po uzavření Mnichovské dohody. Kdyby Němci pod vedením Adolfa Hitlera druhou světovou válku vyhráli, časem by se postarali o zotročení a vyhlazení celého českého národa. To je morálně neospravedlnitelné, frau Merkel.

Karma.

R^

9 2
možnosti

A nebylo to trochu jinak? Nebyli ti úředníci, policisté, učitelé, pošťáci atd. najednou státními zaměstnanci na území jiného státu? Nebyli daleko brutálněji vyhnáni ze Slezska a Slovenska? Znáte vůbec tu větu o údajném vyhlazení celého českého národa?

2 1
možnosti
Foto

někteří Němci k historickému právu na naše území přistupují podobě jako Izrael k právu na Palestinu a stejně jako židé hodnotí Araby, tak Někteří Němci pohlížejí na Čechy:-/

1 5
možnosti
Foto

Právo na Palestinu má právo Izrael, který v Palestině nepřetržitě žije 3 000 let. Arabům po dobu 400 let nepatřila Palestina a jediný státní útvar, který zde byl, bylo Izraelské království. Jinak zde nebyl žádný stát. Tak zavní Palestinci jsou přistěhovalci, kteří přišli do Palestiny po první světové válce. Pokud podle vás Izrael okupuje Palestinu, tak ji stejně tak okupuje Jordánko.

3 2
možnosti
Foto

To, že tenhle marginální výrok bouří v ČR vody, ukazuje jen to, jakou malostí česká politika i veřejný prostor trpí. Čecháčkovská ukníkanost.

5 9
možnosti
Foto

"Merkelové teče do bot a hraje sudetoněmeckou kartou"

V tom případě nám teče do bot už 73 let :-)

5 7
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS