Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

narazil jste na základní problém.........a to používání speciálních slov v nějakém vědeckém oboru a používání slov v obecné řeči....

pro vás jako chemika se jedná o PŘÍPRAVU..pro mne jako ekonoma je jedno jaké množství a jak se připraví..ale pro mne je to výroba.......protože vše vyrobené vzniká jen výrobou....a příprava na výrobu je sestavení výrobní linky a ne výroba samotná

a právě proto dochází používáním takových to slov a či jejich zatajováním k úmyslnému pomýlení populace........

A tak mluví-li někdo k obecnému lidu NESMÍ používat specifické oborové výrazivo ..anebo, pakliže se tomu nemůže vyhnout MUSÍ VYSVĚTLIT VÝZNAM SLOV A jejich obsahový rozdíl v oborové řeči a řeči běžné..........

takže převedeno do normální řeči...........ANO U NÁS SE NOVIČOK VYRÁBĚL A I SKLADOVAL

jde je o to kolik toho bylo vyrobeno a jak dlouho byla tato látka skladována.......skutečnost,že se tomu v nějakém oboru říká jinak je celkem nezajímavé.........pro veřejnost

5 3
možnosti
Foto

Nevím, ale, pokud si někdo třeba připravuje výbušninu, tak ji tím, samozřejmě, také vyrábí.

1 0
možnosti
JF

Prezident České republiky už dávno není uznávanou a respektovanou osobností, jak by se u hlavy státu slušelo. Díky své lásce ke všemu ruskému a čínskému není v západní Evropě brán moc vážně a každá jeho návštěva v zahraničí vzbuzuje spíš obavy z toho, co zase řekne a jak moc se za něj budou muset přítomní stydět. To občané naší země se mohou stydět průběžně, pouze v momentě, kdy je Zeman ukryt před veřejností a nefunguje ani jeho tiskový mluvčí, zdá se, že není tak zle.

Poslední Zemanovy výroky o výrobě novičoku v Brně opět vzbudily velmi ostré reakce. Ale přesně to byl záměr. Na jedné straně úslužně vyhovět vůli Kremlu a zpochybnit útok Rusů na dvojitého agenta Skripala, na straně druhé na sebe upozornit a užívat si příval kritiky, kterou Zeman zcela nepochopitelně a až úchylně zbožňuje.

Díky ní totiž může zpětně urážet všechny své názorové oponenty a tvářit se, že pouze reaguje na „sprosté“ útoky, které si na adresu prezidenta kdekdo dovolí. Za pomoci svého osobního „novináře“ a každotýdenního zpovědníka Jaromíra Soukupa, který má také nutkání se pomstít téměř celému světu a získat celebritní slávu, se tak Zeman opět „ukázal“.RvRv

6 1
možnosti
Foto

Princip diskuzí je, samozřejmě i včetně mě, notoricky známý. Podivej se na autora a příspěvek už nemusíš čist. Obsah je předem známý.

2 2
možnosti
MS

Problém je, že pravda se v dnešní době stala tržní hodnotou a ví to nejen Zeman.

Můžete potvrdit, nebo vyvrátit, že jed A234 byl zničen skutečně, nebo jen papírově? Je dneska problém zfalšovat zprávu BIS, nebo vojenské zpravodajské služby?

Můžete 100% vyvrátit, že množství určené k přípravě, nikoli k výrobě, nemohlo být ukradeno? Je to doba plná pochyb, fake zpráv, manipulací. Čemu má člověk dneska už věřit?

1 1
možnosti
RH

Nikdy nikdo nebude moci porovnat Zemanova slova a zprávy tajných služeb.

2 0
možnosti
VB

Slovo "vyrobit" má v češtině obecně velmi bohatý význam a zcela jistě "Vyrobit malé množství látky na testování a následně ho zničit" zcela jistě každý laik chápe.

2 0
možnosti
Foto

když se umí vyrobit miligramy, dokážou se vyrobit i kilogramy. Jako jsme neměli tušení o miligramech, nebude vědět ani o kilech.

3 2
možnosti
JB

J32i20r45i 19B88o19r

5. 5. 2018 10:42

Může mě někdo vysvětlit(třeba někdo s IQ 125) proč je prezident a vrchní velitel armády beztrestný?Připadá mě to jako obrovské riziko při zvyšujícím se výskytu stařecké demence.

11 4
možnosti
MM

Pan Standa to asi ví, ale neřekne a neřekne, jen dá mínus.

5 1
možnosti
MM

Myslím, že Zeman už překročil mez, před kterou se dalo ještě omlouvat jeho chování charakterovými vlastnostmi, stářím, nemocí a dostal se za hranici, kde už není obhajoba a služba státu, ve kterém žije, ale služba silám, které nejsou přátelské k naší demokracii a našim hodnotám. Rv

10 2
možnosti
Foto

Ono je v rámci tzv. "demokracie" správné lhát, aby byly podpořena lež našeho spojence?

4 2
možnosti

Žádný politik, žádného státu, by takto neshodil svoji zem i kdyby to podezření bylo stokrát pravdivé.

Toto je vyslovená zrada našeho státu, spojená s veřejnou pomocí státu jinému - Rusku.

Pokud toto nebudou politici řešit Ústavní žalobou na Zemana, pak zrazují vlastní zemi také....

8 5
možnosti
Foto

J71i39ř36í 91L18i41b84e88r

5. 5. 2018 10:32

Obžalobě z vlastizrady se dá vyhnout zbavením svéprávnosti. I to by bylo možné řešení, dokonce by asi i více korespondovalo s realitou.

1 0
možnosti
SN

:-).........Včera byl"novičok" téměř celovečerním programem ČT 24. Všichni šili do presidenta, jak zběsilí. Kalousek navrhl aby sněmovna věnovala jeden den projednání tohoto "deliktu" a ev. žalovali presidenta za vlastizradu! Co vlastně tenk prsident prozradil, že se s tím zabývá ČT 6 hod. denně? R^R^R^

5 11
možnosti
MS

Vy to pochopitelně nemůžete pobrat, protože jste ustrnul na úrovni 80.let minulého století. :-P

1 6
možnosti
OZ

Kdyby si Zeman nechal vypracovat analýzu od tajných služeb, ale nežvanil o tom do médií a nakonec se omezil jen na suché (a evidentně pravdivé) konstatování, že látka 'Novičok A-234' v ČR syntetizována nebyla a tečka(!), bylo by to naprosto v pořádku a ve shodě se zájmy této země.

Jenže by to nemělo žádnou přidanou hodnotu pro Zemana samotného, nezlepšilo by to jeho obraz v očích Kremelských stratégů po kauze Nikulin a dalších, a hlavně by to nijak nemohla vytěžit ruská propaganda. Takže takhle to evidentně udělat nešlo... Osobní zájmy Zemana a mocenské zájmy Kremlu byly přednější.

Takže bylo třeba veřejně žvanit o úkolu pro BIS, bylo třeba vyžvanit, že se jednotlivé tajné služby ve svém závěru neshodly a bylo třeba jasně zdůraznit, že on - Zeman - jednoznačně preferuje závěr toho šetření, které je v (alespoň částečné) shodě s ruskou verzí, zatímco ty ostatní odmítá. Pár dní před návštěvou ruské ambasády bylo prostě třeba zřetelně ukázat, na čí straně stojí a že mu stále mohou důvěřovat...

Takhle se nechová nejvyšší ústavní činitel, ale mocichtivá a mstivá odoba, která je schopna pro své osobní cíle bez nejmenších skrupulí prodat celou zemi. Takhle se chová jen rudo-ruský nok ...!

24 6
možnosti
MS

Na Zemanovo resumé nebyl v prvé řadě nikdo (kromě Kremlu) zvědavý. O to jde. :-/

9 1
možnosti
Foto

Nikdo, a proč to resumé vyvolalo tak bouřlivou odezvu.

7 4
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články