Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hm, říkal jsem si kde to autor vyhrábnul a on je toho fakt plnej net. Dokonce na BBC /viz ukázka zde/, ABC atd. No vsadil bych se, že ti co se nad tím nejvíc pohoršili, sami neumí mimo angličtiny žbleptnout ani slůvko cizím jazykem. Macron thanks Australian leader's 'delicious wife'

2 May 2018French President Emmanuel Macron committed a rather delicious faux pas on Wednesday that left his Australian audience scratching their heads.

Mr Macron has been in the country on a diplomatic trip, discussing weighty issues like climate change and defence.

The president's immaculate English, however, failed him momentarily as he thanked PM Malcolm Turnbull.

"Thank you and your delicious wife for your warm welcome, the perfect organisation of this trip," he said.

"Thanks to you and Lucy, thank you very much, Mr Prime Minister," he added, before the two men shook hands.

1 0
možnosti
FT

Nevím zda se nad tím někdo pohoršoval, spíše se pokusil o nejapný joke. Každopádně máte pravdu v tom, že ti pisálci neumí krom angličtiny žádný jiný jazyk, dokonce neovládají ani jejich mateřský. "delicious" jinak také delightfull, znamená "highly pleasing" , tedy "velmi příjemný", -á, též "šaramantní".

Mimochodem "delicious" není originální anglický výraz ale je převzat z francouského "delicieux, -euse" (charmant, německy wohltuend).

0 0
možnosti

Hezky jste to popsal, samotnýho mě kdysi překvapovalo kolik má angličtina podobných slovních základů s fráninou. Váš zevrubný výklad mě inspiroval k další variantě, že mohl klidně použit svý très chic, a udělat trošku propagace rodnýmu jazyku, o což se jinak Frantíci jistě dost snaží, ale v poslední době ne moc úspěšně. A Taky se Macron asi příliš koncentroval na tu angličtinu a tak ho to asi vůbec nenapadlo. No taky kdoví kolik lidí by třeba u nás ještě zareagovalo na šik či šikézní:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,82
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články