Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Z čistě technického hlediska cítím potřebu položit otázku:

Jak je možné při volebním výsledku 48,02% získat ústavní většinu? Považujete za správné, že v demokratické zemi je toto možné?

3 9
možnosti
JR

v západních zemích to tak bývá, ony třeba propdnou straničky, které mají méně než 5% nebo je takjový volební systém...i v usa dostal trump méně hlasů než clintonová ale vyhrál

10 1
možnosti
PK

Zrovna jsem sledoval vystoupení v německém parlamentu a pěkný vystoupení poslance za ADf, který vysvětluje proč vychodoevropané nesouhlasí se systémem kvot...paní kancléřka to, ale asi nepochopila..

40 0
možnosti
MS

jestli jsme viděli stejný video, tak se o to ani nepokusila.

4 0
možnosti
VS

Víte, problém je, že většina mladé inteligence se s Orbánem neztotožňuje a proto odchází. Za deset lte začnou Maďarům problémy. je ta asi jak když u nás vyhráli komunisté, a za deset let začali problémy.

4 27
možnosti
Foto

Ta souvislost nesedí. Komunisté vyhráli v roce 1948 a hranice se častečně otevřela v roce 1966, 18 let poté.

9 1
možnosti
JP

Když už píšete, tak pravdu: plot začali stavět Makedonci. Makedonie ovšem není v Schengenu a připrchlíci mířili do Německa a možná by vzali zavděk i Rakouskem. Makedonie s tím měla velký problém a EU na ni hodila bobek, stejně jako na Srbsko, kudy začali prchlíci proudit, když nemohli přes Makedonii, páč ta jim postavila ploty. Když se dostali na hranice Maďarska a jejich počet byl pro Maďary neúnosný, Orbán postavil plot. K čemuž ho zavazuje schengenské dohoda. To bylo v Německu najednou kvíkotu, dokonce si Rakušani a Němci pro prchlíky jezdili do Budapešti autama a vyzdvihovali to za eticko-morální čin. Rozdíl v převezení prchlíků osobním autem a kamionem byl ale jen v počtu osob, ale i tak jedno oslavovali jako vysoce morální, to druhé byl trestný čin.

Když ovšem prchlíci posléze zaplnili Itálii a začali se rozlézat na sever, najedou Rakušani postavili plot na Brenneru. Hlavně že předtím společně s Němci kritizovali Orbána...

38 0
možnosti
MP

Takhle to úplně nebylo. Maďaři začali skutečně stavět plot jako první. Makedonci ho začali stavět až mnohem později, těsně před tím, než začala Merkelová vyjednávat v Turecku. Média potom začala tvrdit, že dohoda Merkelové s Tureckem zapříčinila zastavení Balkánské cesty, ale ve skutečnosti to byl právě plot Makedonců, který to zarazil (i přes veškeré snahy neziskovkářů, kteří se snažili přetahovat migranty z Řecka do Makedonie třeba i přes prudkou řeku, kde zrovna plot nebyl...).

Rakousko plot nakonec v tom průsmyku nepostavilo, ale byla o tom diskuse a bylo to "na spadnutí", nakonec ale byli vyspělým Západem přesvědčeni, ať to nedělají...

9 0
možnosti
KS

Taky mám radost z Orbánova vítězství. Za komunistů jsme k Maďarsku vzhlíželi, pak jsem s nimi byli dlouho v tandemu a teď od roku 2010 to s nimi jde z kopce. Kdo tam jezdí pravidelně a není jen v Budapešti, tak to musí vidět. Města opelichaná, auta stará, lidi v hadrech od Vietnamců, silnice děravé. Nebo spíš ani tak nejde z kopce, jako jim ostatní utíkají, včetně Česka. Jet do Maďarska je cesta proti proudu času, ale Maďaři to nevidí.

3 8
možnosti
JL

Orbán jo. Byl ještě před pár lety osamělý jako voják v poli, zpravodajské agentury Maďarsko ignorovaly jako Albánii - (něco zcela nezajímavého a moc moc problematického), třeba se teď dozvíme, co Vse v této mysteriozní evropské zemi vlastně odehrává.

15 1
možnosti
KS

Jeďte se tam podívat, vyléčí Vás to.

3 5
možnosti
JH

Mám z toho triumfálního vítěztví Orbána radost, jen lituju, že v ČR nemáme politika podobného formátu.

Jak už jsem na svém blogu napsal - Jó to se to pane vítězí, když Maďaři na vlastní kůži zažili invazi migrantů a pokrytectví Bruselu!:-)

59 7
možnosti
Foto

Moje řeč, pane Havránku. Jsme zde tak trochu "za bukem", ale to nemusí trvat věčně.

21 1
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články