Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dr. Nečas, který založil cikánské muzeum zkoumal tábor Lety uvedl toto : Na fotografiích je patrné založení buněk na nízkých sloupcích vyzděných z cihel a rýhy pro odvod dešťové vody. Kapacita buňky byla 4 - 6 osob, ovšem v roce 1942 se v nich tísnilo nezřídka až 10 osob. V 6 buňkách byl ubytován personál tábora, 4 sloužily jako kancelář ředitele, správce, hospodáře, účetního, 2 jako skladiště, jako správkárna, ve 2 buňkách byla lékařská ordinace a ošetřovna a v dalších 2 strážnice a vězení. Kapacita nově zbudovaných velkých baráků činila 80 oso. Kuchyně byla rozdělena na 2 části, z nichž v jedné se vařilo pro personál a v druhém pro vězně. V táboře byly dílny (krejčovská, obuvnická a truhlářská), umývárna pro muže a ženy, prádelna, latríny, garáž a kůlna. Dále byla zřízena nemocnice, stáje nová věznice odvšivovací stanice. V areálu tábor a se nacházely 4 stožáry, na nichž byly zavěšeny petrolejové lampy k nočnímu osvětlení a prameny uvádějí také 4 strážní budky. Oplocená plocha tábora činila 6600 m. V roce 1942 byla vyhloubena druhá studna opatřená pumpou. Neoplocená část tábora zahrnovala administrativní budovu, 4 domky pro správní a dozorčí orgány umístěné podél cesty do Let, 2 vodní nádrže a taktéž 11210 m zemědělskou půdu sloužící k pěstování zeleniny a pastvě ovccí.

2 0
možnosti

Ještě bych doplnila, že poslanec SPD Miloslav Rozner se nechal slyšet, že letský tábor byl "neexistující pseudokoncentrák".

Zajímavý je názor Martina Šmoka, který od roku 1995 pracuje pro USC Shoah Foundation, kterou založil slavný režisér Steven Spielberg. Tato nadace vytvořila a spravuje jeden z největších archivů vizuální historie, jehož součástí je přes padesát tisíc interview s přeživšími svědky židovského holocaustu a dalších genocid 20. století; Šmok je autorem několika dokumentárních filmů a kurátorem mnoha výstav zaměřených na historii.

K Okamurově výroku o Letech Martin Šmok uvedl:

"Celé si to pohrává s pochybností, zda Lety byly či nebyly součástí systému, který vedl k téměř dokonalé genocidě obyvatelstva označovaného tenkrát jako cikáni, dnes Romové. A mě prostě vytočilo, že je potřeba neustále zpochybňovat věci, které i na základě našich platných zákonů nemají být zpochybňovány. Je to, jako bychom diskutovali o tom, jestli máme zabíjet své sousedy, když nás naštvou. Tím, že vůbec otevíráte diskuzi o možnosti, že tu něco není jasné, nabízíte nacistické chamradi prostor k tažení proti historické pravdě."

A dodal: "Ti politici by měli projít soudem, paragraf na to je. Debaty slouží jen k tomu, aby se znemožnila aplikace zákona o popírání genocidy."

6 0
možnosti

Jenže toto se autorovi blogu nebude moc líbit, protože raději povznáší ten spolek Okamury.

2 0
možnosti

:-)......LIdovci se opravdu projevili ! Že v budoucnu očekávají velký pád do propasti, lze usuzovat z toho, že jejich šéf už na podzim hodlá kandidovat do senátu! Budoucnost je nejistá, práce dohližitele na jatkách, ,příliš nevábná a hlavně....nehonorovaná, jak práce v politice! Proč si tedy nevylepšit život na dalších šest roků ? R^R^R^

4 2
možnosti

Zapomněl jste uvést, že když Okamura v televizi řekl, že podpoří zákon o významném dni, který by připomínal všechny oběti holocaustu, vzápětí se od moderátora dozvěděl, že Den památky obětí holocaustu existuje už od roku 2005!

Je to 27. leden. Datum bylo vybrané záměrně, protože 27. ledna 1945 Rudá armáda osvobodila koncentrační a vyhlazovací tábor Osvětim- Březinka (Auschwitz-Birkenau).

4 1
možnosti
Foto

Nikdo nemůže vědět všechno.

6 0
možnosti

SuperkarmaR^

Také se mi to jeví tak, že KDU, Starostové a TOP09 naprosto účelově zneužívají hrůzy 2.sv války ke svým politickým zájmům (prostě odrovnat konkurenta), což je tedy neskutečná sviňárna od nich a budu jedině rád, když zmizí v propadlišti dějin. Smutné je, že jim tuto "politiku" ještě poměrně nemálo lidí takříkajíc "žere".

8 6
možnosti

Souhlas. Z meho pohledu se extremisticky chova prave Bartosek, Jurecka a spol.R^

7 5
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,89
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články