Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

R29u36d49o54l16f 92K83o71n67c

15. 1. 2018 16:21

No ja takého nechci. Já chci proste rozumnýho !!! Ale .... víte si predstavit stav bez neho ? Já úúplne normálne resp. neco na styl SWISS - neco jako "zastupujíci prezident" (á 5 měsícu vždy jiný člen vlády .. na položení kytice k hrobu neznámeho vojína či privítání pár hlav jiných státu a ... toť vše).

1 0
možnosti
MT

Na tom něco je. Ale i kdybychom překopali systém, tak tu českou tradici prezidenta "tatíčka" lidem z hlavy nedostanete.

0 0
možnosti
Foto

Praha tedy opět oportunisticky volila proti zbytku národa. Ukazuje se síla pražské kavárny a havloidů, kteří stále mají Prahu pod kontrolou – navzdory přání většiny.

A ukazuje se ještě něco. Totiž význam geniální chyby, která byla záměrně vložena do pravidel pro přímou volbu hlavy státu. Dvoukolový systém. Jakoby nestačilo prostě ponechat jedno kolo a kandidáta s největším počtem hlasů určit za vítěze. Ne. To by neumožnilo pozdější (zcela legální) machinace pro případ, že vítězný kandidát nevoní těm, kteří skutečně rozhodují. ;-)

Není z mé hlavy a tak to vidím.

10 13
možnosti
Foto

Většina voličů Zemana nevolila ani mimo Prahu.

6 5
možnosti
Foto

O tom, že Ing. Drahoš byl považován za spolehlivou kádrovou rezervu., svědčí jeho opakovaný výrok, že musel několikrát odmítnout nabídku vstupu do KSČ.

3 2
možnosti
RC

Vy asi netusite, jak nekteri lide prichazeli k clenstvi ve strane. Clenove dostavali stranicky ukol - sehnat dalsiho clena. Ani neresili jeho spolehlivost z hlediska politickeho.

3 0
možnosti
MN

je zajimave, ze nekolik diskuteru pise cosi o neschopnosti Zemana, ale zadny z nich neukazal na jeho chyby, preslapy, a onu neschopnost - nic konkretniho. Panove .. jste si jisti, ze pan Drahos bude tim nejschopnejsim, nebo sazite va bank, jen proto abyste uz nevideli na hrade Zemana?

4 2
možnosti
Foto

Od samého prvopočátku, od své inaugurace, "dělal Zeman všechno špatné".

V podstatě nedělal špatně vůbec nic konkrétního. Jsou to pouhé chiméry.

3 0
možnosti
MN

asi budete mit problem Jene, kdyz vyhraje Zeman, budete si muset zvyknout na obcasne tvrdsi vyrazivo (coz v podstate pouzivame vsichni, ale na druhych bychom chteli opak) - nicmene schopny je a ma to, co jeho oponent nema - tedy vizi, ekonomicke mysleni a dokaze rikat veci tak jak jsou, .... Pokud vyhraje Drahos, potom budete mit slusneho prezidenta, ktery se bude za pochodu vsechno ucit, bude kolem nej poletovat spousta lidi, kteri mu budou napovidat co by mel a co by nemel ... jeho slusnost mu v tomto bude na skodu, nebot bude chtit vyhovet a tak bude za nejaky cas ovladan kde kym, hlavne lidmi bez svedomi, kteri si ho bez skrupuli ochoci jako svuj nastroj pro sve potreby - ostatne nejlepe, jak tvrdi, se mu jednalo s panem Kalouskem a co to je za cloveka vi kazdy dokonce se to ukazalo i na volebnim vysledku. Takze nam zustane pouze ona slusnost a prikyvovani na vse co si kdo zamane. Ja osobne volim Zemana, uz vim, co od nej ocekavat, vim ze on bude v boji za nas a nasi zem skutecne bojovat a treba i tvrdymi vyrazy, ale neustoupi. U pana Drahose bych si prave timhle nebyl jist. Ostatne ani onen slusny Drahos, ve svem projevu nedokazal poblahoprat vitezi prvniho kola, ale hned zautocil slovy o piklích na Hrade. No uvidime, proste prezidentem bude ten, ktery dostane vice hlasu a i kdyz se zase, podobne jako v parlamentu,vytvorila jakasi Fronta proti Zemanovi (v parlamentu to je proti Babisovi), tak si myslim, ze lidi se budou ridit vlastnim rozumem. Nekdo da prednost silnemu prezidentovi jiny zase tomu slusnemu!

2 1
možnosti
Foto

jestli pan Drahiš bude prezidentem jak slušným tak schopným nevím.

zeman ale byl prezidentm vulgárním a značně neschopným.

Drahoš je proto logická volba pro toho kdo chce slušného a schopného prezidenta:-)

9 5
možnosti
Foto

Zeman, za celou svou kariéru, použil jedno jediné neslušné slovo jako ilustraci. To udělali i jiní státníci. Třeba W. Churchill.

2 11
možnosti
JZ

Zeman mne teda, zcela objektivně protože jsem proti němu ještě před několika lety vůbec nic neměl, o svých schopnostech nepřesvědčil. Minule byl logickou volbou posledního opravdu významného a výrazného politika u nás, ale těch pět let naprosto promrhal. Místo reprezentace státu z toho udělal egoistickou sebeprezentací plnou obskurních figurek a úplně zbytečných afér nedůstojných prezidentkého úradu.

Nechť si sbalí Ovčáčka i další amatéry a uvolní místo jinému. Šanci měl.

5 1
možnosti
JZ

Takže jsme my voliči poslali do 2. kola dvojici:

slušný, kdoví zda schopný x neslušný, už neschopný (nebo všehoschopný).

Sami jsme si tak vybrali.

2 0
možnosti
Foto

Zeman je neschopný pouze rychlé chůze. Toť vše.

1 4
možnosti
PD

Nějak jste v textu neuvedl, proč podpis té petice proti strachu považujete za nedostatek.

Ta výzva vědců pouze upozornila na šílené škatulkování, kdy je každý "tmavý" nebo "slimák" automaticky považován za teroristu. Něco jako když si za studené války Amíci mysleli, že "Co východoevropan, to komunista, co chce zničit USA".

My jsme si za komančů všichni nemysleli, že je USA potřeba vybombardovat, a muslimové si všichni (a dokonce ani většina) nemyslí, že je potřeba Evropu zničit, znásilnit nebo zotročit.

8 3
možnosti
Foto

To ale hrubě zkreslujete to, co se v roce 2015 stalo.

1 3
možnosti
Foto

"Chci prezidenta nejen slušného, ale i schopného. Chci moc?"

No vzhledem k tomu, že nyní máme prezidenta neslušného a všehoschopného, tak zase tak moc nechcete. :-)

15 5
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články