Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J48a93n 11R90á33ž

15. 11. 2017 18:11

Něco o lidovcích a církevních restitucích:

Předseda KDU/ČSL Lux, v roli ministra zemědělství prosadil v zákoně o půdě, že se náhrada za nevydaný majetek farmářům při restitucích oceňuje podle cen platných v roce 1991. Což se děje i když se rolník domohl svého práva po soudních tahanicích třeba po deseti letech, kdy jsou ceny oproti roku 1991 ceny diametrálně odlišné. Žádná kompenzace majetkové újmy, žádná náhrada za vynaložené soudní výlohy, žádná úvaha o inflaci. No a dnešní předseda KDU/ČSL Bělobrádek obhajuje pravidlo, že církve dostávají náhrady podle cenového odhadu k datu vydání plus kompenzací za inflaci. Restituční zákony se řídily pravidlem částečné nápravy křivd a církevní restituce se řídí pravidlem plné náhrady. A to je podle Lidovců spravedlivé!

Takže rolník dostal za nevydanou půdu náhradu, která mu byla přiznána po dlouhých soudních tahanicích až v roce 2004 ve výši 1,70Kč/m2 (!!) i když podle cenové mapy má ten rok pozemek v dané lokalitě hodnotu 2000Kč/m2 a řeholní bratrstvo dostane v rámci církevních restitucí náhradu za pozemek ve stejné lokalitě 3000Kč/m2 podle cenové mapy roku 2015.

Lidovci jsou farizejové po celou dobu své politické historie!

3 2
možnosti

R73a15d76e41k 23J14a49r24o87š

15. 11. 2017 17:59

Pan Jiří Čunek nebrečí !

1 0
možnosti

Průřezem nazpět historií lze dohledat to že klerici vždycky nějak poškodili tuhle republiku

1 1
možnosti

Pokud Babiš sám nepřispěje k očistě svého jména od obvinění, tak pořád bude problém se sestavením vlády a její funkčnosti. Před volbami měl dost času tak učinit a nemusel čekat co řekne státní zástupce. Ale Babiš mluvil jen o samé konspiraci a spiknutí a nedělal nic. Morálku kázal a sám se tak nezachoval. Tím vlastně mlčky se přiznal. Nejvyšší kontrolní úřad při prověrce jeho podniku r.2015 je tím orgánem, kdo přišel na značné finanční nesrovnalosti nejen u toho Čapího hnízda, ale i dluhopisy, úniky daní atd. No a v lednu 2016 to vyplavalo na veřejnost. Bylo hezké sledovat Andreje jak se všelijak vykrucoval a každou chvíli mluvil jinak. Nedivím se nejen lidovcům, že takového člověka ve vládě nechtějí. Toho si tam naopak usilovně přeje náš milovaný Zeman a jistě také zcela popletený autor blogu. ;-D;-D;-DRv

3 6
možnosti

Jak má přispět k očistě? Prosím konkrétně.

3 0
možnosti

...jak jsem si prohlédl dole psané slovo tak musím říci následovné" jestli se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty,hádají se už dva blbci"

2 0
možnosti

;-D...kam se hrabou bývalé plačky z pohřbů;-D;-D

2 0
možnosti
Foto

Nejvíc brečí Babiš ;-(;-(;-(;-D

8 8
možnosti

Brečet sice může, ale na rozdíl od těch ostatních nemusí hledat lídra schopného víc než prolezení do sněmovny. ;-D

4 1
možnosti

:-)........Je to tak ! Vidím v TV Bartoška a je mi zle. Babiš s námi nemluví, nenavrhl šéfy klubů v parlamentu, Furt dokola, jak mlýnek. Ale.....oni slíbili voličům,(stejně jako Fiala), že ANO nepodpoří. Přitom samozřejmě s nimi ANO jednalo. Je to normální od vzdělaného člověka, za kterého se pan Bartošek jistě považuje? R^R^R^

6 3
možnosti

Proč by to nebylo normální?

Pan Babiš taky slíbil voličům, že bude líp a svůj slib splnil, líp je, a co teprve až bude shledán nevinným ohledně Čapího hnízda!.

Co kdyby svůj slib, pane Stando, nedodržela porušil, jako Vy to teď chcete po lidovcích?

To by pak byl hůř, mnohem hůř!

5 0
možnosti

Nikdy nekončící příběh již od doby pana Luxe....nikdy nevíš pro koho tato partaj vlastně pracuje a je- li možno se na ní spolehnout;-D

16 3
možnosti

Napsal jste to úplně přesně. A tak se chovali i za komunistů.

1 2
možnosti

Lidovci nikdy nic pořádného pro stát neudělali. Naopak, jen čerpali peníze z našich daní - viz církevní restituce majetku, který byl také v minulosti většinou nakraden nebo pod strachem vynucen a zbytečný výkup prasečáku v Letech.

14 4
možnosti

Prasečáku v Letech je opravdu škoda, takové vepřo-knedlo-zelo, pivínko k tomu...

Doufám, že Babiš teď koupí Olšanské hřbitovy a místo nich postaví hezký a moderní prasečák (státní).

Takové grilované koleno a pivínko k tomu...

2 2
možnosti
  • Počet článků 2650
  • Celková karma 32,14
  • Průměrná čtenost 2023x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články