Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přebytek 60 miliard v roce 2016 vznikl tím, že nebyly vyčerpány peníze na investice a investice tím byli nejnižší za posledních let. Dále nebyly čerpány peníze z EU, ale přibylo 30 000 státních zaměstnanců a mandatorní výdaje, neboli povinné výdaje vzrostly na 57 procent. Pouze Nečasova vláda dokázala tyto výdaje stáhnouut k 50 procentů. Těch 30 000 státní zaměstnanců, kteří nic nevyrábí jenom vymýšlí ptákoviny stojí stát několik miliard z rozpočtu navíc.

7 0
možnosti

J40a16n 85B43u68r22i25a56n

12. 9. 2017 10:34

A ještě bych podotkl, že Babiš zlikvidoval státní finanční rezervy. Ale to nic, hlavně že rozpočet byl v přebytku.

6 0
možnosti

Souhlasím, karma.

3 0
možnosti

Politiky stylu Sobotka zastaví jen zákon o vyrovnaném rozpočtu.

3 0
možnosti

Nutno dodat, že způsob myšlení Sobotky ohledně financí je způsobem myšlení všech levičáků. Tedy pojem nějakého šetření je jim cizí.

6 0
možnosti
Foto

Za vše vděčíme Topolánkovu batohu. Kdyby jeho nebylo, tak bychom se zcela vyhnuli ekonomické recesi jako Polsko, v nejhorším případě by se ekonomický růst toliko zpomalil. Krize v zahraničí se české ekonomiky vůbec nedotkla, protože obchodní bilance zůstala kladná.

0 8
možnosti

Ano. Česko je speciální stát. S vysokými obchodními vazbami na globální ekonomiku. Podstatnou část HDP trvoří vývoz. Proto se ho v žádném případě nemůže globální krize dotknout!!!

Takže jen opatření, zmírňující (podle pana Řezníka zřejmě neexistující) vliv celosvětové krize, způsobila krizi v Česku.

A projídání výsledků současné konjunktury je bojem s dopady krize příští.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS