Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyz jsem pracovala na Zelandu, tak jsme meli v nasi soukrome kantyne velky kuchynsky stul s nabidkou zabaleneho peciva, sladkosti a bramburku, piti atd. U toho ceny a kasicka, kam se davaly penize. Kdyz nekdo nemel drobne, tak kasicku otevrel a penize si vratil sam. Fungovalo to tam normalne bez prodavajiciho a myslim, ze kdyby se mu to nevyplatilo, tak to zrusil, tak se asi vzdycky dopocital...K tomu byla kava a caj plus mleko zdarma od majitele firmy. Na prestavku nam zahoukalo a vsichni jsme bezeli smer kafe a caj. Kantyna byla prostorna a prijemna s nekolika velkymi kulatymi stoly. Byla moznost tam hrat karty, stolni fotbal, sachy a venku se hral volejbal. Z prestavky jsme se vraceli zpatky do pracovniho procesu pomalu a zvonek jsme moc nerespektovali, takze jednou rano prinesl reditel firmy velke hodiny a hlasil, ze nasi nedochvilnost vyresil Nebude gong a vsichni se budou ridit hodinami, protoze nejsme prece male deti. Zlatej kapitalismus :-)

0 0
možnosti

Ve firme o ktere jeden zdejsi ted uz jen diskuter tvrdi, ze pro m ́ni pracoval.jsme puvodne meli ke kazde laborce jednu kuvhynku a v ni prekapavac kafe, v lednicce co si tam kdo dal a smetanu do kafe.Na skrini byl nalepenej papir se jmeny a kzdej si tam dela carky. Tak jednou za mesic s nim Laborassistentin vsechny obihala a vybirala penize. Nekdy to trvalo i nekolik dni nez je vybrala a nakoupila.

Pak sefstvo prislo na to, ze je to takhle moc drahy a uzavrelo smlouvu s firmou Dallmayer.

Ti namontovali do kazde kuchynky obrovskej automat na ruzny druhy kafe, jednou ta tejdem prisel Srevicemann od Dallmayer, dosypal kafe, posteloval masinku a bylo to. Od ty doby jsme ho meli zadarmo. Vse platila firma.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že jako ukázka nefunkčnosti socialismu je příměr pana Bartoně poměrně dobrý. R^

6 0
možnosti

Ten balíček kávy, který byl na 7 porcí, stál asi 12 Kč, co byla hodna práce. Měl jedinou výhodu: Nemuseli jsme řešit, který z 10 druhů kávy je lepší. Byl jenom jeden druh.

1 0
možnosti

My v dobach davnych meli v laborce divku Jarmilku, a te prisluselo vareni kafe. Nekdy kolem pul desate obrad zacina. Jarmilka nalila vodu do kelimku na cisteni zubu opatreneho dvema elektrodami a privodnim kabelem. Do sklenicek odmerila kafe a zalila verici se vodou. A tuto sklenici Pak vymenila za korunupade.

2 0
možnosti
Foto

Ano, to byla velmi zdravá a bezpečná elektrolýza vody.

0 0
možnosti
Foto

„Český a zřejmě i slovenský národ pil kávu tureckou, tj. s logrem“ – ve skutečnosti to nebyl „turek“ (takhle se to prý v Turecku nedělá), nýbrž „český úředník“.;-)

4 0
možnosti

Nedela, Turci varej kavu v dzezve, a to je temer obrad.

2 0
možnosti

Karel Marx vycházel z předpokladu, že ve finále povstane "Nový člověk". Peníze budou zbytečné, každý odevzdá a vezme si dle schopností - potřeb. Jedinec nebude hamižným a bude lepším ... Tak jsme se stali bohatými majiteli fabrik, hradů, zámků i polností, kávovarů . Všichni jsme vlastnili asi 1 cm3 plochy. Ideální předpoklad pro následnou péči ... Povstali všelidoví vlastníci a vypařil se řádný hospodář ! Jakeš začínal u Bati - nějak se neobaťoval. Naopak jej znárodnil a tak jsme opět zbohatli ... Už jsme se tomu smáli ve školních lavicích, (jak asi bylo kantorům ?), Milouš tezi hlásá dodnes, ano pak i jeho všelidová káva je zcela nepoživatelná ... :-)

7 0
možnosti
Foto

Karma. My jsme to tehdy neměli tak s kávou, ale s rumem. Půllitrovka ve skříni a tam papír, kde jsme si dělali čárky.

3 0
možnosti

Takže ten rum nejspíš také ubýval rychleji, než nasvědčovala evidence ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 2650
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2023x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články