Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mnoha zastáncům Asada uniká jedna věc. Nebo si ji spíše nechtějí přiznat. Stačí se podívat na mapu Sýrie, která území kdo ovládá a kde Asad spolu s Rusy útočí. Tak Islámský stát to v drtivé většině případů není. S tím v Sýrii bojují zejména odpůrci Asada a Kurdové.

3 0
možnosti

Pan Barton nezminil ten hlavni duvod pokracujici valky v Syrii a tim je ruska namorni zakladna. Te kdyby nebylo tak Asad byl odstranen uz v roce 2012 kdy doslo k velkym demonstracim a pri jejich potlaceni byly zabity tisice lidi. Dochazelo k hromadnym dezercim ze syrske armady. Putin si uvedomil , ze ztrati li Asada, ztrati ruskou namorni zakladnu, jedinou ve Stredozemnim mori. Proto Putin poskytl Asadovi vsemoznou podporu, vojenskou i moralni. Proto i on nese zadpovednost za dosavadnich 400 000 obeti syrske obcanske valky. Hlavne, ze jeho zakladna zustava zachovana.

4 1
možnosti
Foto

Na zachování spřízněné alavitské vlády Bašára al Assáda má v rámci rovnováhy v regionu zájem i Írán, nejen Rusko kvůli základně a přístupu k moři. Základnu měli normálně pronajatou od Ukrajiny na Krymu na poplatek, pak Putin poté, co si možnost obsazení základny začali zatím jen v mozcích představovat styční důstojníci špionážních služeb USA, zabral Krym, jakoby neoficiálně, pak se lidi na Ukrajině ještě více naštvali, J. Timošenko dokonce hovořila o vlastizradě a řešení přes haagský soud, Janukovič zpanikařil, posléze upchl do Ruska. Jedno je jasné, Rusové, Kreml a jejich tajné služby díky svým tajným špionážním službám ví mnohé, a hlavně o Trumpovi, to ukázala tajná zpráva USA. Mají tam Snowdena, není vůbec složité nabourat se do účtu takovým prosťáčků, kteří si nezabezpečují své hesla, jako byl John Podesta, a Rusové s úniky umí manipulovat. Stejně tak ale s hackerskými útoky například na Panamské účty obratně manipulují organizace sponzorované mimo jiné Georgem Sorosem. Všelijaká Ponziho schémata rozkrádání ruského státního majetku, už jsou nyní v Rusku známá, lidi o tom, stejně už ví a vláda to raději ani neřeší, protože kdyby to tam ruplo, došlo by k nějakým větším čistkám, tak by se to asi nevyplatilo. Blegger Navalný sám už před dvěmi roky vykládal, že by pokud by převzali moc, asi zajistili uímunitu Putinovi. Nyní zase odhaluje majetek Medveděva. A lidi si napíšou něco v tom stylu a pak si sbíráme víčka od plastů na Vaška. Rusko ale nemá takový obrovský dluh jako USA a probíhají tam už 2 roky restrukturalizace jejich hospodářství a silný tlak na zvýšení cen ropy.

0 0
možnosti

J68a62r33a 37R23a35n71k

9. 4. 2017 19:40

Autore, k Vasi posledni vete

"Trump není Obama a to je z mého pohledu jedině dobře."

abysme toho jeste vsichn i nelitovali, tady a v americkem kongresu je nerizenou strelou a pokud znate veskere tweety, ktere posilal Obamovi, tak uznate, ze neni mozne si delat reklamu a pak otocit o 180 stupnu. Obamovi to kongres nepovolil v rice 2013, najdete stale na netu, prestante tvrdit, ze Obama byl slaby.....v kongresu prevladali rep.

2 4
možnosti

Copak tedy asi dělají tyhle ruské kontejnery na chemické bojové látky na Syrském letišti Shayrat?

https://informnapalm.org/en/syria-containers-chemical-weapons-found-shayrat-air-base/

2 1
možnosti
Foto

Asi to bude tak jako se Sadámovými zbraněmi hromadného ničení nebo sestřeleným Boeingem nad Ukrajinou - není důležitá pravda, ale následné sankce

6 9
možnosti
Foto

Viděl jsem záběry, kdy se lidí údajně potřísněných sarinem dotýkali holýma rukama jejich zachránci. Podle toho co mne učili na vojně, museli by rovněž umřít.

2 5
možnosti

J14a53r50a 47R19a25n50k

9. 4. 2017 19:02

Pane Bicero, na fotografiich byli rodice, na ostatnich je videt, ze se je snazili rychle oplachnout vodou ze "slauchu", oni tam totiz diky Assadovi, Vladimirovi a ISIS moc tekouci vody nemaji.

5 1
možnosti
Foto

Odpovězte na otázku, jakou výhodu by Asad z použití chemických zbraní získal? Krom záště Západu vůbec nic. Jeho vojska vítězí na celé frontě a pokud USA pro ně nežádoucí proces nezastaví, je Sýrie do léta mírová a povstalci na hlavu poražení. Kdo by chemickým útokem hozeným na Asada získal? Všichni, kdo jsou proti Asadovi a to je i USA.

5 3
možnosti

Dosud není prokázán pachatel, a přesto americké námořnictvo zaútočilo. Docela by mne zajímalo, co by americký prezident dělal, kdyby se zjistilo, že chemické zbraně nebyly syrské a nepoužila je syrská armáda. Lhal by do roztrhání těla jako jeho předchůdci, nebo by se omluvil?

4 1
možnosti
Foto

Ono být presidentem USA určitě není jednoduché. Jeden mu radí to, druhý zase ono, čert aby se v tom potom vyznal. Mám dojem, že se nechal nachytat na rady a porady někoho a do budoucna najede zpět do přislíbené politiky.

První co si asi měl zjistit: Je náš útok na Sýrii dle mezinárodních dohod oprávněný?

2 3
možnosti
Foto

Tím se prezidenti nezabývají.

1 2
možnosti
Foto

Že se vám chce kvůli nějakým Kremrolím psát extra blog.

4 2
možnosti
Foto

To je pravda. Ale mně chutnají spíš krémeše. To je slovensky.

1 2
možnosti
Foto

Mně se nejlepší líbí, že kdyby ty děti zemřely při klasickém kobercovém bormbardování syrského vládního letectva, tak by s tím snad všichni nadšeně souhlasili, že to Asad těm povstalcům natřel.

Nemáte snad trochu všichni posunuté vidění?

A pokud se někomu nelíbí ruská angažovanost v Sýrii, tak stačí snad Trumpovi nabídnout stažení všech jednotek US Army v zahraničí na území USA.

0 2
možnosti

J51a53r93a 47R64a91n15k

9. 4. 2017 19:05

Pane Rezniku, ne vsichni.....pouze v zemich V4. Krome par eximigrantu od nas, v Kanade asi malo lidi souhlasi s jakymikoliv "novymi prepady", ale co muzeme delat, jsme v NATU...

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS