Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

Reportéři ČT - pořad bez znalostí.8-o

Jukněte na to ještě jednou nebo víckrát, tam nebyli jenom reportéři bez znalostí. Dost důkazů dával někdo jiný, že to nebylo v pořádku. Klobouk dolu, že se toho někdo nebojí a jde do toho.

4 0
možnosti
Foto

Spíš to vypadá, že ten kdo o situaci nemá ani páru nejsou Reportéři ČT,ale spíše Vy.

"Možnost snížit dluh i tím, že by vedení Spolany výhodně prodalo svůj lukrativní podíl v rostoucím Agrofertu, naopak nenastala. Podle výroční zprávy chemička svých deset procent Babišovi prodala za dva a půl milionu korun. „Podle účetní závěrky kapitálu Agrofertu za rok 1999 by deset procent mělo představovat 368 milionů,“ doplňuje děkan Fakulty financí a účetnictví na pražské VŠE Ladislav Mejzlík."

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2066490-v-kase-osm-milionu-babisova-koupe-45-procent-agrofertu-budi-pochyby

Ta firma měla i s dluhy o 2 řády vyšší hodnotu než za kolik Babiš kupoval.

10 1
možnosti
Foto

Vy jste myslitel. Zkuste přemýšlet a ne jen papouškovat vytržené věty.

Stát měl v podstatě jen dvě možnosti, protože silně ztrátová firma s dluhy byla zcela neprodejná.

1) firmu rozprodat (většina strojů i budov byla v dezolátním stavu a prakticky neprodejná, účetní hodnotu však měla), lidi propustit a vláda by riskovala sociální nepokoje.

2) firmu oddlužit a podíl prodat strategickému investorovi, který ji dokáže dostat do černých čísel a zachová pracovní místa. Tím se zvýší cena i zbývajících podílů a původní majitel - stát na tom mnohonásobně vydělá, protože zbývající podíly dokáže později prodat z mnohonásobně více a inkasuje podíly ze zisků.

0 1
možnosti
Foto

Stát nemá umět podnikat, k takovému účelu stát není založen.

Babiš prokázal, že je schopný... problém je v tom, že prokázal, že je VŠEHO schopný a když nic jiného, tak už jen to je základní překážka pro jakoukoliv volenou a státní funkci.

U Zemana je to obdobné, ačkoliv u něj to spíš vychází z jeho lenosti.

7 0
možnosti
JH

Pane Macháčku, ocitnout se ve Vaší blízkosti - na jedné stránce, je opravdu bolestivé:-)

0 8
možnosti
JH

Ano, Babiš je prostě podnikatel. Lze mu vyčítat, že se s tou podnikatelskou morálkou vecpal do politiky, ale když si vezmete morálku politiků, kterým teď tak příšerně vadí....

Ano, ČT takřka denně reprízuje úspěšné dílko - Je třeba zabít Babiše!

Je to dobrý kšeft, tihle politici zase, na oplátku, podrží ty veřejnoprávní aktivisty!

2 7
možnosti
RH

Babiš je nejmocnější muž ve státě, je potřeba informovat o jeho křivárnách. Pokud to nejsou lži, tak je to jen dobře. Nakonec útoky na politiky je to, co Babiše dostalo ke kormidlu...

13 0
možnosti
MS

Většinou vám dávám zapravdu, teď jste to ale s obhajobou Babišova "podnikání" silně přehnal (viz níže příspěvek pana Kindla) . Napsat o "všehoschopném" člověku, že u m í - to je trochu silná káva. Rv

3 0
možnosti
VH

Správně jste poznamenal, že spolupráce Zeman (+Klaus?) - Babiš je již zřejmě velmi stará. Pak se ovšem nejedná o podnikání, ale o podvod (jak Babiše tak některých členů vlády).

Pokud hodnotíte cenu podniku, pak buď před oddlužením, nebo po něm. Jestliže stát prodával po oddlužení, byla cena podílu zhruba desetinásobná.

Jo, jo. Tak nakládají se státním majetkem socialisté: Agrofert, OKD, IPB, nepřímo soláry (formulací zákona), nesmyslné dotace propuštěným horníkům, přidat všem (naposledy ozbrojeným složkám) zcela nesmyslně, .....

Pořád nechápu, co bylo na tom pořadu až tak nekvalifikované (bez ohledu na fakt, že je to pořad obecně upadlý).

1 0
možnosti
Foto

Závěr je jednoznačný - reportéři a reportérky ČT splácali reportáž, aniž by se zajímali o to, co je to za společnost, která pomohla Babišovi ke získání Agrofertu. Nezaznělo, že Agrofefert byl pro Babiš získán tak, že tajemná společnost mu poskytla peníze, které použil na odtržení Agrefertu od mateřské firmy Petrimex. Nemluvilo se o tom že Petrimex se s Babišem soudil, protože odtržení Agrofertu bylo podvod, přesto Petrimex podivně první stání prohrál a místo,aby se odvolal vyhlásil Petrimex bankrot a tím jej Babiš získal celý. Nemluvil se o tom, jak Babiš dával bohaté sponzorské dary ČSSR a jak za nejnižší cenu mu ČSSD přihrála Unipetrol, který po roce vrátil a zařídil u ČSSD, že Unipetrol dostane PK Orlen i když opět nabízí nejnižší cenu a za to obdržel od firmy jednu miliardu korun. Také se nemluvilo o dalších tajemných společnostech kolem jeho osoby, Rovněž se zde neřeklo, že Lovochemie patřila německé firmě, kterou podvedl stejným způsobem, jak to udělal s Agrofertem. Věc vyšetřovala Policie ČR a dozorovala Bradáčová a té pak byl spis odebrán údajně kvůli místní přislušnosti a jak spis skončil, tak před rokem řekla že neví. O jeho podvodech podrazech by se už dala napsat celá kniha,RvRvRv

8 0
možnosti
Foto

Jediný, kdo má právo rozhodnout, co je a co není podvod, je soud, nikdo jiný. A soud rozhodl, že to podvod nebyl, tak o čem se tady bavíme? Můžeme se bavit o zkorumpovaných soudech, ale bez důkazů je to jen kavárenské blábolení.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,90
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články