Diskuse

Ekonom Švejnar se mýlí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J24a61r80a 68R97a33n72k

8. 2. 2017 22:09

Pekne spiklenecka diskuse, to se zazije jen v CR, odesel v 18 letech a uz delal neplechu? To musel zrejme kazdy, jak ted soudruzi tvrdi, neco uz si na kazdeho najdete, na stesti je o nem dost na netu a tak pokud neni nekdo z tech 60% pane Zemanovych, tak si to snad muze zjistit, jinak bouchat hlavou do zdi....

https://en.wikipedia.org/wiki/Jan_%C5%A0vejnar

0 1
možnosti

Ekonom Jan Svejnar se nemyli.

Jen porad funguje ta nenavistna kampan proti nemu vedena v. Klausem a jeho priznivci.

Je to preci zradny emigrant, syn jakehosi byvale ho funkcionare a kdovi co jeste. Kdyby byl v roce 2008 zvolen presidentem, mohli jste se asi tomu Nemecku o kousek priblizit.

1 5
možnosti
Foto

To skutečně ne i kdyby byl Genius tak prezident tyto pravomoc se nemá

2 0
možnosti

Uff, ten člověk má opravdu diplom z ekonomie?

1 0
možnosti

J26a38r31a 75R93a44n70k

8. 2. 2017 23:10

Dokonce na rozdil od Vas ma i Masters a PhDR^

0 0
možnosti

Pan ekonom Švejnar se asi opět chystá kandidovat na prezidenta. Bohužel podceňuje voliče. Ti přes masáž veřejnými sdělovacími prostředky zatím přece někdy dokázali poznat žvanily.

7 0
možnosti
Foto

Je sice možné, že socialisticko-křesťanská postatněná ekonomika Rakouska rostla poněkud rychleji, než ekonomika Československa, která ale rostla stejně rychle jako ekonomika britská a EHS vcelku, přičemž ekonomika celé RVHP rostla rychleji než ekonomika EHS, natož USA. Jinak řečeno, zestátnění spolu s neutralitou bylo to, co hnalo rakouskou ekonomiku nahoru.

Ekonom Švejnar se mýlí v jiné věci. Až na některé pozitivní deviace (zemědělské a dopravní strojírenství a školství) prvorepubliková ekonomika byla zoufalost sama, v roce 1938 její výkonnost byla snad vyšší jen díky technickému pokroku oproti roku 1913

Stejně tak je zřejmé, že na průběh politickoekonomického cyklu po r. 1989 měly rozhodující negativní vliv dvě okolnosti: 1) manipulace s kapitálovým trhem ze strany jedné italské banky pří jejich akvizicích v Česku, 2) Topolánkův batoh.

0 3
možnosti
Foto

On pan Švejnar je vůbec pěkné kvítko. V době vyhrocené prezidentské kampaně v roce 2008, kdy byl vybrán jako vhodný typ proti Václavu Klausovi, krmil pan Švejnar sdělovací prostředky báchorkami o své emigraci.

K té mělo dojít někdy na jaře roku 1970, kdy prý odjel na tzv. "Dubčekovu doložku". Pomiňme fakt, že to nebyl A.Dubček, kdo tyto výjezdní doložky zavedl, ale pro širší vrstvy obyvatelstva je uvolnil již v roce 1966 A.Novotný.

A Gustáv Husák udělal na podzim roku 1969 s těmito doložkami "krátký ustašovský proces". Do půlnoci daného dne na ně mohli občané ČSSR ještě vycestovat, ale po půlnoci ztratily zcela a naprosto platnost.

Byly zavedeny doložky nové. Žádná razítka do pasu, nýbrž několikadílný výpis z počítače. To, jak Jan Švejnar "emigroval" bylo daleko prostší. Odjel na diplomatický pas svého otce, diplomata a komunistického rozvědčíka.

A některé prameny také tvrdí, že při "emigraci" rodiny Švejnarových šlo o klasické vysazení spícího agenta. A pokud tedy někdo má vazby na ruskou rozvědku, tak právě on.

5 2
možnosti

Myslím, že ho preceňujete. Na druhou stranu jsem ochoten věřit, že by byl sám rád, kdyby byl váš názor rozšířený. Bylo by to alespoň něco a něco co je narozdíl od těch nesmyslů co o sobě šířil sám těžko vyvratitelné. On prostě jen plácá.

1 0
možnosti

Hlavně je zásadní omyl podléhat dojmu, že ekonom Švejnar je jakýmkoli směrem či způsobem nějak vyjimečný či svou úrovní překročil středoškolského učitele. Někdo ho kdysi vytáhl jako protikandidáta na prezidenta, trochu mu upravili životopis (což když se profláklo, byl to docela trapas) a teď,když se zase blíží volby, tak probíhá pokus o resuscitaci prezidentského kandidáta. Nic jiného. Jeho ekonomické názory nečtu či neposlouchám, protože po několika pokusech jsem došel k názoru, že to je prostě tragicky o ničem. Taže jen čekám, jestli se zase najde nějaká skupina uctívačů.

14 1
možnosti

Najde a bude velká. Říct v nejdůvěryhodnějším médiu, že za nízké platy můžou hlavně politici a že by měly růst ať se dějě co se děje, to je lízátko skoro tak sladké jako výrok "nepřijmout ani jednoho uprchlíka"

3 0
možnosti

Celou diskusi jsem sledoval a nestačil jsem se divit. Člověk nemusí být žádný mezinárodní ekonom, aby neviděl to zřejmé ! Po rozpadu RU, byla rozhodující část průmyslu v českých rukou ! Ano, Vídeň město s tradicemi - bohaté, ale země jako celek hornatá a neprůmyslová oblast ! Úkrok k našemu úpadku, byl zahájen v r. 1948 ! Mj., takovou luxusní startovací čáru jako KSČ - Nikdo neměl ! Oni dokázali neuvěřitelné - Vše prohospodařit, pravda přinesli nové slovo - Zadarmo ! To slovo nás ročně stojí minimálně 300 miliard Kč, (jak pak směšné EET), ... které jdou ven, za svým vlastníkem. Ty, kteří s touto tezí případně nesouhlasí prosím - Sdělte, ve které fabrice po r. 1989 by jste chtěli stát v čele, jako ředitelové !? Zn. - Zadarmo ! ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Pokud pokládáte dluh za válku ve výši 8 národních důchodů za luxusní startovací čáru, tak prosím.

0 0
možnosti

Jako kandidát na prezidenta už tady nemá další šanci.

4 0
možnosti

Též jsem to poslouchal s otevřenou hubou a dvakrát se podíval, jestli se fakt jedná o "toho Švejnara". Tak populistický a nekonkrétní rozhovor bych od něj nečekal. Důvody, proč tak mluvil, myslím, naznačujete správně.

Všimněte si pasáže, kdy se ho redaktorka ptá, co by měla vláda udělat, aby se zvýšila výkonnost ekonomiky. Neodpověděl, znovu začal mlet o tom, co zavinily předchozí vlády v době tzv. recese.

8 0
možnosti