Diskuse

Starostokracie

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

Od Starostů jsem zatím neviděl žádný zásadní volební program.

Tím nemohou být snahy o opravy chodníků, vodovodů a kanalizací.

Buď jsem vpravo, nebo vlevo. Jednoho, který je vždy na straně vítěze voleb už tady máme.

Gazdík se chce především odpoutat od Kalouska. Aby byl stravitelný pro Babiše.

2 0
možnosti
LB

Nemyslím si, že by nám hrozila, nebo dokonce ohrožovala "starostokracie".

Starostové - na rozdíl od mnoha jiných - alespoň vědí, jak veřejná správa funguje, a řečeno vojenskou terminologií - oni jsou v první linii, takže na vlastní kůži zažijí přijaté zákony v praxi. Také nejlépe vědí, čím lidé u nich žijí, čím by se měl parlament zabývat. Navíc jsou pod neustálou kontrolou veřejnosti.

Těžko by mohli vytvořit nějakou jednotnou starostenskou klaku, protože agenda starosty krajské metropole je jiná, než starosty středně velkého města nebo malé obce.

A jen pro pořádek: poslanci a senátoři z řad starostů měst a obcí patří v parlamentu k těm nejpracovitějším. Na rozdíl od různých stranických rychlokvašek, které se z božího dopuštění dostaly do politiky.

0 3
možnosti
Foto

Podle mě se dobrý starosta pozná podle toho, že se hlavně dobře stará o svou obec a nikoli o svůj osobní postup k vyšším korytům. Rv

A ano - starostové vskutku většinou dobře vědí, jak veřejná správa funguje - a dokáží toho také k jejich vlastnímu prospěchu dobře "využívat". Rv

3 0
možnosti
Foto

Karma! R^

Zdá se, že někteří považují "starostování" na obcích jen jako jakýsi "mezistupeň" ke skutečné moci a hlavně velkým korytům.

A už vůbec nerozumím tomu, jak může někdo stihnout být zároveň třeba starostou, zastupitelem kraje, senátorem a ještě k tomu sedět v nějakých pěti dozorčích radách. Zřejmě to musí být nějaký "nadčlověk", který dokáže být v jednom čase na několika místech současně.

Z těchto důvodů jsem starosty nikdy nevolil a volit nebudu. A dnes, po jejich "námluvách" s lidovci už ani omylem! Rv

8 1
možnosti
Foto

I když jsou zatím takové úvahy bezpředmětné, co by ale podle současných zákonů nastalo v případě, že by takové uskupení dvou stran volby skutečně vyhrálo? Nastoupilo by snad potom dvouvládí a vláda by měla dva premiéry (Gazdíka+Bělobrádka), a funkce nových předsedů vlády by dostala oficiální jednotný název "GazBrádek" a nebo by si ti dva šéfové dvou stran museli hodit losem????8-o

1 1
možnosti