Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Vycházíte z chybné premise, že všichni migranti pocházejí s válečné zóny v Sýrii, a že pokud se uklidní situace tam, pak je problém vyřešen. Jenže to není pravda. Do Evropy se snaží dostat miliony migrantů, protože je tu prostě líp, jsou tu sociální jistoty, zdravotnictví, školy pro jejich děti.., prostě něco, co v jejich podmínkách částečné rozvrácených islámských států v dohledné době nebude. Jdou za lepší perspektivou pro sebe i pro své děti.

Jediné možnost jak příliv migrantů zastavit (a to je nutné, uvědomte si, že v bídných podmínkách tam žijí stovky milionů lidí, zpravidla muslimů, takové "obohacení" Evropa nemůže ustát) je dát jim najevo, že je tu žádná prspektiva nečeká, maximálně dočasná ochrana.

Proto musí být umisťování do izolovaných táborů. Vaše přirovnání k likvidačním koncentrákům je zcela mimo. Nikdo je tam nechce vyhladit. Těm co nepocházejí ze zón s přímým ohrožením života nebude azyl udělen a i těm co udělen bude, musí být jasně řečeno, že je DOČASNÝ.

Současně je ale potřeba řešit zdroj problému, a to je horší, protože je potřeba těm lidem dát naději a pespektivu, že to v jejich zemi bude k žití. Tu teď nemají, protože západ udělal pravý opak, rozbombardoval země a svrhl vůdce, kteří peníze z ropy neutráceli jen za totální přepych pro svou rodinu, udržovali v těch zemích řád, investovali do škol, zavlažování, infrastruktury.. Pokud toto nedokážeme napravit, je Evropa v pasti (a obávám se, že toto bylo záměrem USA). V Sýrii možná naděje na obnovení pořádku ještě je, v ostatních zemích slabé vlády dosazené západem proti islamistům nemají šanci a ani vojenskou intervencí to nevyřešíte, protože ta jen podnítí ještě větší nenávist a budou přibývat další islamisté.

Osobně se dokonce domnívám, že pro uklidnění v dané oblasti by bylo vhodné za jistých podmínek islámský stát uznat a stejně jako Židům bylo umožněno se realizovat v Izraeli. Oni jsou skutečně 200 let zpátky a islám je spojuje (i rozděluje), tak bych jim tu šanci se realizovat dal.

4 0
možnosti
DK

Ja bych se vubec nebal pouzivat tu "nacistickou terminologii". Ono toho pseudohumaniste strasne moc zneuzivaji, jakmile nekdo pouzije stejny termin jako nekdy pouzili naciste, tak je hned ohen na strese. Je to strasne lacine a pokrytecke ale hlavne to nijak nesouvisi s podstatou. Je to podobne (s tim uz se opakuju, tento priklad jsem uvedl uz nekolikrat) jako kdyz "mladej Benda" pouzil termin "nepouzitelne deti", pritom vyznamove tim nemyslel nic spatneho. Cili, jestli nekdo tabory pro migranty nazve koncentracnimi, pak nema vubec smysl na nej nijak utocit, protoze to s likvidaci nijak nesouvisi (jak spravne pisete). Proste je to misto, kde jsou lide koncentrovani a tabor to je. Na tom prece neni absolutne nic nemoralniho. Nemoralni by bylo, kdyby ti lide byli likvidovani, muceni, biti atd. Me na dnesni spolecnosti desne stve, ze si vsichni hraji na nejake symboly a gesta a podstata veci unika.

4 0
možnosti
VK

Jen taková technikalie pro voliče , přemýšlivé, MZ. Vy byste chtěli odpouštět Řecku dluhy za ostrovy? Víte, komu řecko dluží? My, jako ČR, bychom nic takového navrhovat neměli;-)

4 0
možnosti
LV

L49i90b73o74r 59V94a93n57ě42k

3. 10. 2016 11:17

Co to je newspeak hen oná "technikálie"?

Nevím, proč bychom neměli navrhovat řešení problému, který ohrožuje i nás.

Problému, který v zemi hlavního věřitele chtějí řešit na náš úkor, místo navrhovaného vcelku racionálního a účinného (viz Austrálie) řešení.

Ostatně hlavní věřitel jsou německé banky a z úvěrů byly hrazeny nejen v relaci k HDP/hlavu nejvyšší platy úředníků na světě - ale např. i nákup zbraní z německa (tanky, ponorky) pro největší (na obyvatele) armádu v Evropě.

2 0
možnosti
DV

D68a46v75i51d 16V85l80k

3. 10. 2016 10:57

Díky ,že aspoň někdo má ještě zdravý rozumR^

7 0
možnosti
Foto

Příčiny migrace jsou hlubší. V takové Africe žilo koncem 2.světové války asi 200 milionů lidí. Dnes jich tam žije 1,1 miliardy. V arabských zemích Blízkého východu je to podobné. Populace se tam zhruba každých 30 let zdvojnásobí. (Naproti tomu v Evropě se od konce 2.světové války zvýšil počet obyvatel maximálně o několik málo desítek procent.) Na severu Afriky a na Blízkém východě nemají tolik zemědělské půdy, aby mohla rostoucí populaci uživit - jen poušť a moře.

Takže všechny ekonomické migranty z těchto zemí Evropa přijmout nemůže. Tento příval musíme zastavit i za cenu násilí a pouštět jich sem jen velmi omezený počet.

9 0
možnosti
JM

"Nemají tolik zemědělské půdy" ....

A ono takové území Izraele je vzorem úrodné půdy, že .... Nebude to spíš o přístupu lidí?

4 0
možnosti
ZH

Samozrejme Zeman placnul jen bohapusty blabol, ale neslo pochybovat, ze populisticky blaboly mají odezvu. Ta anketa je ukázkou toho, ze lidi na populismus slysi a vůbec nepremysleji ze je to nesmysl.

Psal jsem i pod tou diskusi, dejte stejnou anketu v Recku a výsledek bude diametralne jiny. Pod to dejte ještě anketu, jestli by Cesko nemelo byt prinuceno kvótami, aby si z Recka migranty vzali. Opet výsledek není moc potřeba vestit z kavovy sedliny. Kdyby recky prezident verejne řekl, ze na Sumave je mista dost, a Cesko nemá moc migrantu, tak at si je koukaj vzit, to by byl jekot.

https://twitter.com/Trangova/status/782535151486197760

6 1
možnosti
ZH

Ještě dodam, Recko ma hodne ostrovu, ale drtiva většina je malych bez dostetecneho mnozstvi zdroju a prostoru, ci uplne pustych. I ty vetsi mají často nevhodny teren, jsou to turisticke destinace, z cehoz mistni ziji, pozemky mají vlastniky a samozrejme mistni by to razantne odmitli. Ten Zemanuv blabol je z podobnyho kyble, jako "At Rercko proda ostrovy". Stejna blbost.

7 1
možnosti
VK

Pro voliče MZ stačí říct A. Víc není třeba. Přemýšlivostí neoplývají.

6 6
možnosti
VK

A ještě se při své bystrosti podepíší;-D

1 1
možnosti
SN

:-).......Pane autore ! Sýrii bych pominul, jak píše p. Kroner, není zájem v Syrii válku ukončit ! Byla to i pod vedením "diktátoral Assada, velmi bohatá a slušně žijící země, kde žili vedle sebe katolíci, muslimové všech větví, zkrátka všechno OK !

Nikdo neprotestoval, nikdo neutíkal i když jistě odejít mohl a nikdo by mu nebránil. Ale.....všude se najde pár nespokojených, zapálí se ideoligická jiskérka pomocí speciálně vyškolených pracovníků, dodají se zbraně a už vše běží podle plánu!

Jak to, že se sem stěhuje i polovina Afriky, kde se neválčí? Někdo jim zřejmě dodal "cestovní mapu", jak se dnes praví s naslibovaným blahobytem v Evropě, frau Merkelová, jako prostředník rozevře náruč a máte vymalováno ! RvRvRv

6 3
možnosti
VK

Ono tam bylo asi dvacet let stanné právo, ale jinak super místo k životu Stano;-D

1 3
možnosti
DK

"Přitom jediné řešení, které by mohlo současnou situaci v Sýrii vyřešit, je mezinárodní vojenská intervence proti IS pod záštitou OSN, při níž budou spolupracovat stálí členové Rady bezpečnosti." - to je prave mylka. Ono totiz by toto samo o sobe nepomohlo. Ono totiz v Syrii jde o mocensky boj..."Umirnena opozice" usiluje za kazdou cenu o svrzeni Assada a nejaky IS ji vubec nezajima. No a treba v Aleppu ted probihaji boje ne mezi IS a Assadovou armadou, ale mezi "umirnenou opozici" a Assadem. Umirnena opozice jsou teroriste podporovani USA a jsou pricinou toho, proc valka v Syrii jeste neskoncila. V neposledni rade ale "islamska migrace" neni utek pred valkou, takze ani tu by ukonceni valky v Syrii a Iraku nezastavilo. "Par imigrantu" by proste jen prislo o zaminku.

6 1
možnosti
VK

Jenže to by rusko okamžitě vetovalo, protože základna.

0 1
možnosti
DK

A proč ne...Řecku se za jeho ostrovy odepíší dluhy a imigranti si svými rukami vybudují přístřeší, budou si vařit a rozdělovat jídlo a přemýšlet o společnosti, kdy je vždy nutné pracovat a ne natahovat jen ruku....finanční podpora co nejmenší...

5 6
možnosti
Foto

Milá paní, uvědomujete si, že takhle uvažovali nacisti, případně bolševici? Takhle vznikaly koncentráky, takhle ulpí krev a všechno to mučící svinstvo i na vašich rukou! Není vám z toho zle?

Pane Bartoň, děkuji za ten ostrov rozumu a lidskosti i zde na idnes.

Uvědomují si zdejší „koordinátoři“ diskuzí, kam se tento server dostává?

8 5
možnosti
  • Počet článků 2655
  • Celková karma 30,97
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články