Diskuse

Rusko krvácí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

Já bych ještě počkal, s čím vyleze Vyvadil....

6 0
možnosti
Foto

O84t21a24k94a79r 27S97e26k15l

16. 12. 2014 6:29

Ekonomické vyhlídky RF pro příští roky jsou velmi negativní - na tom se snad shodneme. Jestli za to möhou více Saudi nebo sankce , není až tak důležité. Podstatné je , jak zareaguje car NNP . Osvědčený způsob je svést to vše na západní imperialisty.Otázkou je , zda mu to propagandou zpitomělí lidé uvěří .

Na tomto fóru se stalo módou sezóny tepat do ČT pro nevyváženost a zaujatost. Nechť se prosím tito bojovníci proti ČT podívají na kterýkoli kanál ruské televize.

Tak mne napadá - oni ho vlastně beztak sledují jako zdroj "relevantních a pravdivých " informací.:-)

3 0
možnosti
LC

Rusko krvácí a kocourům je to jedno a žijí si nad poměry.

Nečekaný návštěvník zavítal do obchodu s potravinami na mezinárodním letišti ve Vladivostoku. Přímo do chladícího pultu vlezl zrzavý kocour a dopřál si tam luxusní večeři - za tisíc dolarů (v přepočtu zhruba 22 tisíc korun), napsala agentura Reuters.

1 3
možnosti
MR

M47i41l27a50n 12R14a68d29e10k

16. 12. 2014 4:07

tohle kremrole vzdy rozzuri. Ale kdyz to, vcetne me, tvrdili nekteri blogeri, tak se rozcilovali, ze Rusko pry neni obr na hlinenych nohou. Rusko je velmoc, protoze maji zbrane a atomovky, jinak je to nerozvinuta zeme, Cina je uz predstihla.

10 0
možnosti
LC

to je úroveň, jeden rusofob napíše o své fobii a druhej rusofob to vezm ze za axiom a za vzor komunistickou Čínu a proč ne amíky kde je 40 milionů lidí na potravinových lístcích

3 3
možnosti
Foto

Dobré rozbory na tohle téma jsou na http://www.the guardian.com/business/oil.

0 0
možnosti
Foto

Ve většině se dá souhlasit, jen ten Americko-Arabský "komplot" ohledně ceny ropy není až tak jednoznačný. Jde tady více méně o boj Saudské Arábie přebytkem ropy snížit cenu a odstavit od "válu" těžebně nákladnější US Shale revoluci. Ruský a Venezuelský

problém je jen "by product" této snahy zastavit expanzi konkurenta. Je jasné, že se to Saudům podaří (již se zastavily některé shale projekty)a ropa se vrátí na cenu kolem 80-90 USD, která bude pravděpodobně rozumná pro všechny. Jestli taková cena bude stačit na pokrytí Ruských výdajů ,je otázka jiná. Je sice pravda, že Rusové dostanou za dolar

více rublů, ale je naivní si myslet, že tím vzniká v dané situaci nějaká výhoda.

7 0
možnosti
MR

M49i40l41a44n 43R21a53d89e55k

16. 12. 2014 4:04

nabidka a poptavka, USA kupuje stale mene ropy, ma svoji, a do par let ji prestane kupovat vubec, prese vsechno straseni ze ropa dojde, zatim se nejen nedeje, ale nachazeji se nova loziska. Take nebude dlouho trvat a nekdo vynalezne umelou ropu, i kdyz to vypada zatim nepravdepodobne, ale jsou tu uz napady. V rope budoucnost neni, nic netrva vecne. A staty jako ty arabske, nebo Nigerie nebo Rusko prijdou na buben.

4 1
možnosti
VJ

Nějak tomu vašemu spokojenému vrnění nerozumím. Ruská ropa a zemní plyn se platí v dolarech. Nebo v eurech. Nikoli v rublech. No a dnes prostě Rusové za každý ten dolar dostanou o 12 rublů víc. Rubl není pevně vázán na jinou měnu, zrovna tak, jako třeba i koruna. Toho lze využít k umělému oslabení domácí měny tak, aby se zlepšily podmínky pro vývoz v turbulentní době, aby se snížila, zase uměle hodnota dluhu, jestliže jsme si hodně půjčili, tak jak to udělali Američané vůči svému dluhu v Číně, nebo aby se zvýšil konečný zisk z fixních plateb za nasmlouvané zboží. Naše ČNB také uměle snížila hodnotu české koruny, když si myslela, že to pomůže naší situaci v krizové době. A to prosím v době, jsme ještě nebyli zavlečeni do obchodní války.

3 6
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články