Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Deti zeme upozornuji na technicke a finanční nesmysly. Uredniky to vsak obtezuje, nehledaji jina reseni a politicky nici tyto obcanske iniciativy. To ze Deti maji pravdu, prokazala D8 a prokazuje i D1.

10 26
možnosti
MC

To je právě ono. Hlavní problém je v aroganci politiků a úředníků, kteří jsou podle svého mínění osvíceni Duchem svatým, vše ví, všemu rozumí a nikdo jim přece do toho nebude kafrat. Nedej bože nějaká občanská společnost. No tak se nevládky snaží zničit, a ony se soudí. Je zde ještě někdo kdo to nechápe a má při tom IQ nad 80 ?

4 19
možnosti
JD

Tak vidím, že Babišovi noviny začali konečně bojovat proti jezevcům, co se u nás vyjadřují ke stavbám dálnic.

0 4
možnosti
MC

než budeš někam psát, nauč se česky, chytráku.

1 2
možnosti
MH

Kdyby urednici delali poradne svoji praci, podobne teroristicke organizace by nemely sanci. :-/

11 5
možnosti
PK

P51e19t20r 97K23u91n17e10š

5. 6. 2014 13:58

To bohužel není pravda... Každé úřednické rozhodnutí se dá napadnout. I to sebelepší, sebepodloženější a sebepoctivější se u takto rozsáhlých projektů dá vždycky úspěšně napadnout a blokovat (ne nezbytně zrušit). Vždycky bude napadeno nějakým podezřením a to se napřed musí prověřit. Takže zkratka, že kdyby úředník vše udělal správně, toto nehrozí, je mylná.

13 2
možnosti
KJ

škoda, na tak nenávistný článek bych čekal, že se autor alespoň pokusí udělat rozbor, proč to bylo napadeno a pak teprve to označí  za "bezdůvodné".

Nezajímám se o tento případ, ale třeba u Českého středohoří měla ochranářská sdružení prakticky ve všem pravdu a kdyby stát neobcházel zákony, ušetřil by miliardy a realizoval stavbu o dost rychleji. A bohužel mu to prošlo, protože většina voličů jsou tací jednoduší, jako právě autor. Namísto volání k zodpovědnosti úředníků a politiků za porušení legislativy, stačí jim předhodit bezduché řeči o ekoteroristech.

23 19
možnosti
VP

Nám ústečákům se fakt líbí zácpy, nehody, kravál, smog, mezi UL a Lovosicemi. Líbí se nám, jak kamiony jezdí skrz centrum města. Jste ústečák??? Vaňovští by Vám rozbili dr...ku, věřte mi.

11 7
možnosti
AV

Pokud stát vydává nějaké zákony, nařízení nebo vyhlášky, měl by se jimi v prvé řadě řídit on sám. Jejich porušování lze těžko omlouvat veřejným zájmem nebo snad dokonce lhůtou pro čerpání evropských peněz. Je s podivem, že to nikomu, kromě Dětí země, nevadí. Navíc tady opravdu nejde o nějaké broučky nebo kytičky. Tady jde o peníze, které je nutné prostavět, ať to stojí co to stojí. Stát mohl dálnici opravit mnohem levněji a rychleji, ale jeho cílem bylo utratit za opravu co nejvíc peněz. Proto se na to tak pospíchalo.

14 2
možnosti

Já už jim dávno říkám jejich pravým jménem: Děti do země

11 7
možnosti
Foto

Děti Země jsou jako Svědkové Jehovovi. Každý je má za idioty, ale oni se navzájem utvrzují v tom, že mají poslání a že jsou potřební.

39 10
možnosti
MC

Zato Vy jste naprosto geniální, informovaný a vševědoucí. Bravo!

1 4
možnosti
RP

To nejsou rozmazlené děti, ale organizace, která jde tvrdě po penězích :-)

18 6
možnosti
MC

Nic o nich nevíte, jen podle sebe soudíte druhé. Možná jim jde vyčítat leccos, ale tohle zrovna ne.

0 3
možnosti
Foto

Na svém webu mají celkem rozumné prohlášení, to byste si ho ale musel přečíst. A pokud jde o D8, tak loni se při tom mega-sesuvu ukázalo, že měli pravdu. Bohužel.

18 16
možnosti
LR

Věděli to předem z koulí nebo kávových sedlin?

12 8
možnosti
PB

Problém nejsou Děti Země, které mohou poukazovat třeba i na legitimní problémy (to si netroufám posoudit, ale třeba u D8 je to celkem zjevné). Problém jsou české úřady, které pracují zoufale neefektivně a pomalu, pokud se s rozklady a odvoláními nedovedou rychle vypořádat, ať už kladně či záporně. Když už rozhodnou, bývá rozhodnutí úřadů plné formálních chyb či nesprávných postupů a tedy právem napadnutelné soudně. V nekvalitní a pomalé práci státní správy nabíhají ty měsíce a roky zpoždění.

Zároveň velká část problému spočívá, zdá se mi, v netransparentním rozhodování státu o liniových stavbách. Mám-li tři varianty trasování dálnice, není důvod, proč všechny dokumenty k tomu, a i jejich přehledná shrnutí, nezveřejnit, a nesvěřit pořádně odůvodněné finální rozhodutí do ruky komisi odborníků a zástupců region, jejíž složení je jasně dané zákonem. Rozklad i soudní napadení verdiktu pak možné pouze za formální chyby, které v případě rozsudku budou mít za následek pracovně-právní postih odpovědných úředníků.

28 0
možnosti
RP

Přesně tak, státní správa se pořád ještě nenaučila pořádně pracovat. To, co hejno státních zaměstnanců horko těžko plácá dohromady celé měsíce, musí pracovník v privátním sektoru dát dohromady za dva dny, jinak by si nevydělal ani na slanou vodu :-)

To netransparentní rozhodování je ale celkem jasné. Vždycky se tam řežou dvě, tři kliky lidí, kteří skoupili pozemky a teď vzájemně bojují o trasu, která povede právě přes ty jejich ;-D

6 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články