Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

Ekoraketýring je velmi slušně vynášející zaměstnání, čím jiným by s ti všeználkové z Parchantů Země asi mohli v běžném životě živit???RvRvRv

28 7
možnosti
MC

jste špatně informován, pane, nebo zlovolný pisatel.

4 22
možnosti
LP

Aby tím prevítem jste nebyl Vy sám. Ono je to velmo populistické a povrchní, nazvat Děti Země prevítem. Cokoli, co mi nevyhovuje, je prevítem? Co když je chyba ve Vašem nazýrání na svět okolo nás?

5 28
možnosti
JB

Podle ovoce je poznáte. A jejich ovoce je velmi shnilé.

6 4
možnosti
FN

Děti země a jiná ekologická sdružení jsou příživníci, paraziti, potížisti a o životní prostředí jim vůbec nejde.

33 7
možnosti
MC

nic nevíš a jen smradíš

1 21
možnosti
FN

Když slyším o Zelených zezelenám taky, ale vzteky.

16 6
možnosti
MC

Už aby tě fleklo a byl od tebe pokoj.

1 16
možnosti
AK

Pokud se prokáže, že jejich námitky jsou nesmyslné a jen zdržují stavbu, tak vyčíslit vzniklé škody a požadovat po nich náhradu.

23 3
možnosti
MC

Soudy jim v naprosté většině dávají za pravdu. Takže když budou mít pravdu, mohou oni požadovat po ŘSD či MD miliony?

4 10
možnosti
TH

Asi by bylo dobré zmínit, kdo tyto parchanty (mimo jiné) podporuje: ministerstvo životního prostředí, město Plzeň, město Brno (dle výroční zprávy 2008, novější nejsou k dispozici).  Jinými slovy si je sami platíme z daní :-(

12 5
možnosti
MC

Podpora z veřejných peněz je dnes už minimální, parchante.

1 16
možnosti
MC

Kdyby nebylo arogance úředníků a politiků a pěstovala se u nás občanská společnost, tak žádné odvolávačky během stavby by nebyly. Jenže naši všemoudří politici a ŘSD se ji rozhodli zničit, a tohle jsou následky. Autor pláče na špatném hrobě.

13 29
možnosti
MC

Mohou mi mínusáři sdělit, co jsem napsal nepravdivého?

4 6
možnosti
PD

"Řekněte ne importu amerických brambor! Na Česká pole pouze tradiční plodiny!"

"Nenarušujte migrační trasy žížal! Odmítáme budování kanalizace!"

- Zelení, 16. století

21 5
možnosti
PK

P90e96t33r 52K89u43n69e77š

5. 6. 2014 11:11

Tady chybí základní podstata toho celého: těm ekoteroristům v žádném případě nejde o přírodu, protože v případě rekonstrukce D1 se bavíme o opravě již dávno existující stavby a nemůže tu tudíž jít ani okrajově o přírodu jako takovou! Takže se panáčkové akorát odkopali.

48 4
možnosti
JA

To nic nemeni na tom, ze vyuzili nejake moznosti, kterou jim zakon dava, aby tu stavbu zbrzdili. Co je bohuzel spatne, ze nalepkujete "ekoteroristy" misto toho se ptat, jestli jejich namitky byly opravnene (pokud ne, proc by se stavba blokovala??), ci je tady nejaka administrativni dira.

Ale to zrejme nepotrebujete vedet, protoze uz o tom mate jasno.

10 28
možnosti
JA

Takze pokud nekdo vyuziva vsech dostupnych pravnich prostredku, je ekoterorista? Tenhle blog reprezentuje rozsireny (a dost primitivni) nazor, ze za spatne veci muze ten, kdo na ne upozorni, nikoli ten, kdo je zpusobil. 

PS: Nijak se v podobnych organizacich neangazuji, ale nevidim duvod, proc by nemeli mit pravo projevit svuj nazor. Stejne jako kdokoli jiny.

7 27
možnosti
PK

P97e29t16r 80K26u40n78e20š

5. 6. 2014 12:30

To, že něco dám k soudu, ještě nutně neznamená, že ta věc, kterou jsem dal k soudu, je špatná. Když vezmu pojem efektivita (např. stavby), tak vždy na každé stavbě ve finále najdu nejednu záležitost, která byla podceněna nebo přeceněna, ev. mohla být udělána jinak, lépe. Vždy! Nic není postaveno ideálně. Otázka ovšem je míra neefektivity a hlavně míra zavinění (někým, něčím), proč to nebylo lépe naplánováno / provedeno. Těch důvodů můžou být mraky - od opomnění přes neznalost (i díky okolnostem) po náhodné vlivy během stavby a samožřejmě i záměrné chyby s cílem si ulít nějakého kapra domů. Jenže ten základní problém, aby bylo možné tyto chyby v efektivitě klasifikovat spočívá v tom, že je to potřeba přenést před nějakou rozhodčí instituci (soud), která to prošetří. A to koštuje čas i peníze. V okamžiku, kdy se někdo zaštiťuje primárně ekologií a jeho "krédem" je "žijme v jeskyni" a pak se všemi zákonnými opravnými prostředky snaží jakoukoliv výstavbu (zejména dopravní infrastruktury, což nechápu proč zrovna ta dopravní infrastruktura jim leží v žaludku) pozdržet, pak je to nějaká filosofie (která je mi sice cizí, ale budiž). Jenže v okamžiku, kdy stejnou taktiku uplatní na již dávno existující stavbu, která pouze potřebuje opravit, pak už to smrdí něčím úplně jiným. A nevím čím.

16 2
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články