Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P65e47t18r 14V40a19c58e58k

9. 6. 2014 22:37

Problém je v tom, že pan Bartoň vůbec netuší, o čem píše. Stavbu a opravy dálnic nezdržují Děti Země, ale státní úředníci a ŘSD, kteří kašlou na jakékoli zákony. Takže pan Bartoň místo vzteklých plivanců by měl Dětem Země poděkovat. Odhalují šmejd a tím chrání nás, obyčejné občany, co to všechno platíme. viz stanovisko NKÚ : http://www.nku.cz/cz/media/rsd-porusilo-u-desitek-zakazek-zakon--zadavalo-je-bez-otevrene-souteze--delilo-je-na-mensi-a-diskriminovalo-uchazece-id7015/

0 2
možnosti

Myslím, že Dětem Země jde jen o peníze a ne o přírodu. Ale musím konstatovat, že se v našem právním řádu umí orientovat daleko lépe než právní zástupci investora / našeho státu / .

Stačilo by pouze kvalitně připravit podklady pro stavbu, za tyto se doposud vyházelo spousta peněz bez užitku a najmout opravdového odborníka z hlediska práva a stavební technologie. 

A Děti Země by skončili v propadlišti dějin.

0 0
možnosti
Foto

To říkám pořád, že soudy by se měli stavět někde uprostřed lesů, aby to ekologové neměli do přírody daleko... Ale mně to spíše připadá, že jim vysloveně vyhovuje rozvrtaný stav stavby, kterou následně nejde ani zrušit, ani dostavět... Prostě jakési vnitřní uspokojení ze způsobené beznaděje... Pochopitělně jedním z velmi dobrých řešení je mít celé stavební řízení prokonzultované s právníky - dokonce bych na ně nelitoval peněz - dost se na tom následně ušetří.:-)

2 0
možnosti

Píšete o Dětech země a zakončíte větou: „I kvůli tomu jsou zelení...“. Zelení nejsou Děti země, boha jeho! Třeba co se týče D8, jasně říkali, že je nesmysl a zlovůle Zemanovy vlády, že ta dálnice vede přes CHKO, ale že už v tuto chvíli nemá smysl stavu blokovat, protože na to jenom doplatí lidé, co žijí kolem té silnice I. třídy... . Mimochodem tehdy byly i alternativní návrhy, jako tunel nebo objídka. Obě by něco stály, ale dlouhodobě by se vyplatily, protože bychom si zachovali mnohem nedotčenější České středohoří.

Kromě toho zacházíte zcela svévolně s politologickým pojmem „antisystémová strana“. To je strana, která chce zrušit demokratický systém a náležitosti demokratického právního státu. Dálnice není znak DPS.

Blokace renovace D1 je samozřejmě nesmysl, ta dálnice už jednou stojí, zásah do přírody není zdaleka tak závažný (Vysočina je hezká, ale nijak unikátní krajina, která je rozlehlá, D1 ji nezničila) a zdaleka ho převyšuje jiný veřejný zájem, tj. propojení Prahy s Brnem a soustředění dopravy na jedno místo.

0 0
možnosti

Ale tam přece nejde o blokaci D1, ale prověření financování.

0 1
možnosti

A55l63e73š 84H14o97r36á39k

9. 6. 2014 10:40

Včera pozdě večer byl na ČT2 hezkej klasickej film o Francouzské revoluci. Byla to samozřejmě romantická pohádka, ale je  poučné sledovat, jak v každé době revolucionáři se zaníceným rudým (nově zeleným) svitem v oku ničí všechno, na co sáhnou, všude kam šlápnou... Zkušenost je bohužel nepřenosná a historie je učitelka s nejblbějšími žáky. Pane Bartoni, ode mě máte asi tak 200x plus

2 2
možnosti

A vy byste chtěl žít v tom anciént régime s neomezenou mocí panovníka, který ji udržuje nejbrutálnějšími prostředky? Dřít se zadarmo na šlechtu a církev?

Jakákoliv změna v sobě nese riziko, bez toho by se ale lidstvo nevyvíjelo.

A co víc: tohle srovnání je taková klausovská demagogie, Děti země jsou možná poněkud radikální, ale určitě nehodlají nastolit jakobínský teror.

1 0
možnosti

Stejně nevěřím, že to není raketýring. To přece musí být úplně úchylná zábava, jen tak pérovat státní úřady, že jim nesedí nějaké formality ve stavebním povolení a podobně a kvůli tomu zdržovat důležité stavby o celá léta 8-o

4 1
možnosti

Nevěříte ... Hmmm. Myslíte, že kdyby se to stalo, tak by to média hned nadšeně nerozmázla? Vždyť proti nim štvou lidi, jako jste vy i ti další. Zvlášť MfD a zhoršilo se to teď, kdy Babišč dostal 1. cenu za Zelenou perlu (soutěž organizují Děti Země - už je to jasné?).

0 0
možnosti

Pane Culku, kde ráčíte mít bydliště?????? Zajisté ne u UL, zde byste dostal násadou od krumpáče do ........doplňte si sám eko fanatiku. Za ty mrtvé, co vaše zdržování udělalo!!!

3 2
možnosti

Ale to se mýlíte milý pane. Já nejsem členem žádné z těch organizací, jak si zřejmě myslíte. Já je jen sleduji. Za jaké mrtvé by měli bát zodpovědni? Kde byl zájem a peníze, postavilo se. Kde byly politické čachry a nezodpovědnost, tak se to vleče. Zajímalo by mě, komu navrhnete zarazit krumpáč do zad za ten sesuv na D8? A viďte, milý synu, už rok se s tím nehlo !  A nebojte, pokud to budou v té trase stavět dál, bude to občas ujíždět znovu, dál padat, máte se na co těšit. A víte, komu za to můžete poděkovat ? Vašim skvělým ústeckým politikům a také ŘSD ! Tak už si nabruste ten krumpáč a můžete vyrazit !

2 8
možnosti

nic proti starostem o životní prostředí - ale tyto skupiny jsou vyděrači - kteří si berou životní prostředí jako záminku. Z čeho jsou financováni ? To nikoho neneapdlo prověřit jejich účty - platí firmy? ;-€!!

5 1
možnosti
Foto

dovolím si tvrdit, že mnoho akcí torpédují Děti země a jiná ekoteroristická havěť na popud státu, který nemá zájem mnohé akce realizovat z důvodu nedostatku peněz či zájmů lobovacích skupin ... jejich rozptyl je tak velký a u tak rozdílných staveb, že to hraničí s genocidou lidstva nebo totálním uplácením bez ohledu na následky ... jako příklad přístupu státu k nějaké takové akci je obchvat Frýdku-Místku. Denně tudy projede přes 40000 aut, velké procento je kamionová tranzitní doprava a 30 let se jen slibuje. 20 let to blokují ekoteroristi a teď zase státní firma blokuje poslední pozemek bránící zahájení stavebního řízení a výstavbě ... čekám, kdy se zase ozvou Děti země, jejich jeden mluvčí byl i Keller kandidující do europarlamentu ... prostě hledejte, komu prospěje odklad staveb ... místním nebo investorovi???

1 1
možnosti

Starat se o životní prostředí má rozhodně cenu, je to to nejcennější co máme, krásnou a plodnou krajinu. Na druhou stranu asi nelze totálně zastavit pokrok a pak je na místě otázka, jestli náhodou nějaká dálnice a rychlý průtah aut není o mnoho lepší než hromady aut trousících se přes vesnice.

Jak to, že nedováděli jak diví při povolování solárních panelů na polích, kde se do země lijí tuny chemických zabijáků, aby tam nic nerostlo? Problém není v ekologické myšlence jako takové, ale v provedení, které tyto organizace fakticky dělají.

16 1
možnosti

Odpověď na Vaši otázku ve druhém odstavci je velice jednoduchá. Protože jsou na ten kšeftík, který jim všichni platíme, tím či oním způsobem napojení. Položil jsem tuhle otázku při různých příležitostech už několikrát, mocně ji nemají rádi, ale na kloudnou odpověď prozatím čekám.

7 1
možnosti

Lidi v dotčených oblastech si musí uvědomit, že řešení mají v rukách především oni sami. Nechce to protestovat, ale chce to přitvrdit. Dát dotyčným pořádně po čuni, jednou, podruhé, potřetí. Vždy o něco více a vždy s jasným varováním, že příště to zase bude o něco horší. Je to starý a osvědčený recept a hlavně funguje. Málokdo z nich totiž má chuť být mučedník. Na to jsou podělaní až za uši už jen při představě, že by mohli nějakou vyfasovat.

Není to nic hezkého o tom žádná, ale jinak se bohužel s těmito ekovyděrači nedá dojít k nějakému cíli. Příslušné úřady to nezachrání i kdyby se jejich zaměstnanci na hlavu postavili. Ono když někdo může věnovat 100% času hloupému neplodnému kverulantství, tak zákonitě najde nějakou chybějící čárku nebo tečku a na základě toho věc napadne. Tisíc stran dokumentace se prostě bez chyby sepsat nedá. Jsme jen lidi.

18 5
možnosti

7. 6. 2014 10:18

Myslíte jako dát po čuni těm co idiotsky plánují různé stavby?

4 10
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS