Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zeman byl pozitivní na covid – po několika hodinách v Lánech!

Podle ředitele ÚVN Miroslava Zavorala se Miloš Zeman nakazil v Lánech a budou mu podány protilátky. Covid se tak šíří rychlostí blesku.

Miloš Zeman opustil VÚN ve čtvrtek 25.11.2021 v 10 hodin. Média podrobně referovala o tom, že odešel na základě svého přání. Domácí péči převzala na žádost Kanceláře prezidenta republiky společnost Senior Home Group,“ řekl Mynář. Cílem je podle kancléře „udržování a podpora zdraví prezidenta republiky“. Péče bude hrazena ze zdravotního pojištění. Výdaje navíc pokryje smlouva mezi kanceláři prezidenta a poskytovatelem služby. V pátek měl jmenovat novým premiérem Petra Fialu.

Odpoledne 25.11.2021 ale došlo k nečekanému obratu. Mluvčí prezidenta oznámil, že byl Zeman v rámci pravidelné kontroly testován na covid a výsledek byl bohužel pozitivní. „Proto ve spolupráci s ošetřujícím lékařem prof. Miroslavem Zavoralem bylo rozhodnuto o převozu pacienta zpět do Ústřední vojenské nemocnice v Praze za účelem řešení této situace. Program prezidenta republiky bude po dobu léčby onemocnění COVID-19 pozastaven,“ dodal Hrad. Zeman byl otestován na covid-19 kvůli rizikovému kontaktu, uvedly Seznam Zprávy. Šlo o „kontakt pracovníka z Lán“, řekl ředitel ÚVN Miroslav Zavoral. Do ÚVN byl prezident převezen kvůli aplikaci monoklonálních látek. Příznaky hlava státu nemá, uvedl zdroj iDNES.cz. Zeman tak patří k oněm šťastlivcům, kteří dostanou monoklonální látky, což je podle oficiálních zpráv jediný účinný lék proti propuknutí těžké formy covidu.

Seznam zprávy navíc píše, že o otestování rozhodl právě Zavoral, protože se Zeman dostal do „rizikového kontaktu“. Na této situaci je zajímavá vlastně jediná věc. Během několika hodin se ze Zemana stal covid pozitivní případ? Vzhledem k tomu, že z textu zpráv není jasné, zda se jednalo o PCR test nebo antigenní, můžeme se pouze domnívat, že šlo o test antigenní s rychlým výsledkem. Uvěřil bych celému Zemanovu nakažení v Lánech, pokud by mu při opuštění VÚN byl test na covid také udělán a byl negativní. Docela by mě zajímal názor virologa na to, zda je prakticky vůbec možné se s někým setkat a ihned po setkání mít na sliznicích takovou koncentraci covidu, že vyjde test pozitivní. Předpokládám, že se Zemanovi nyní udělá přesnější PCR test a ten pozitivitu potvrdí či vyloučí. Navíc, pokud se kolem prezidenta pohybuje „pracovník z Lán“ bez roušky či respirátoru (s rouškou či respirátorem by Zemana nakazit podle oficiálních tvrzení nemohl) , je to další nejasnost celého případu.

Výše uvedené se týká hlavy státu, která má jistě mimořádně dobrý zdravotní servis. Z rozhovorů s lidmi, kteří mají na starosti testování žáků na školách, však jasně vyplývá, že v těchto případech je testování zatíženo obrovskou prodlevou. Mezi pozitivním výsledkem antigenního testu a odběrem PCR testu běžně uplyne několik dní. Jakou cenu má takové testování si každý z nás může odpovědět sám.

Celé to testování nakonec vytváří jenom neuvěřitelně dusnou atmosféru ve společnosti. Navíc v situaci, kdy se už oficiálně připouští, že vakcíny mají po několika měsících účinek nižší, a proto se doporučuje třetí dávka. A už se oficiálně připouští i varianta, že bude nutná dávka čtvrtá atd. Proto se už tlačí i na testování očkovaných, kteří byli doposud „zvýhodňováni“ a nemuseli testování podstupovat. Jsem velmi zvědav, co s covidem vymyslí vláda nová. Zatím zaznívá opět změť názorů od rozumných až po klasické názory nevylučující lockdown. Z nastupující garnitury už zaznělo, že nebude rozporovat vyhlášení nouzového stavu vládou v demisi, když o něm na podzim loňského roku nechtěla bývalá opozice a v současnosti budoucí vláda ani slyšet. Dějí se v Česku věci pozoruhodné, od bleskové nákazy Zemana covidem až po setrvalou válku  s covidem formou restrikcí, které pomáhají buď málo nebo vůbec.

Poznámka místo závěru- Prezident Miloš Zeman je exemplárním příkladem člověka  mé generace 70+, který již obdržel třetí dávku vakcíny(17.11.2021) a přesto byl zjištěn jako pozitivní na covid. Velmi zajímavé jsou také poznatky řady škol Libereckého kraje, kde se hlavním přenašečem infekce ve školách staly učitelky po vakcinaci. Neočkované učitelky musely nosit respirátory, očkované nemusely. Opět zavádíme na popud  vládních expertů plošná opatření, jejichž účinnost je nejasná. Jediný zásadní dopad budou mít na pořadatele vánočních trhů, kulturních a sportovních akcí - jejich ekonomickou situaci to dále jenom zhorší. Pořadatalé vánočních trhů chtějí podle ranního vysílání ČT 26.11.2021 vyhlášení zákazu vánočních trhů napadnout u soudu. Uvidíme, zda  k tomu dojde a zda soudy toto opatření zruší. Osobně mi to přijde naprosto zcestné, když jsou prodejní místa v nákupních centrech bez omezení a vánoční trhy jsou venku pod širým nebem. 

Autor: Jan Bartoň | pátek 26.11.2021 8:00 | karma článku: 35,46 | přečteno: 1192x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Ukrajina – uzavřít mír se sukovicí

Aston velmi trefně popsal situaci kolem dodávek zbraní na Ukrajinu v americké Sněmovně reprezentantů. Mír s Ruskem jednou nastane, pokud Ukrajina bude mít sukovici.

23.4.2024 v 8:00 | Karma: 35,06 | Přečteno: 2640x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

EU : Migrační pakt – něco se zvrtlo?

EU přijala nový migrační pakt, který má údajně zabránit ilegální migraci do států EU. Komentáře k tomuto rozhodnutí jsou však někdy velmi překvapivé.

18.4.2024 v 8:00 | Karma: 34,65 | Přečteno: 1007x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Koalice SPOLU má „problém“

Podle volebního modelu společnosti KANTAR by v březnu skončily mimo sněmovnu TOP 09 a KDU-ČSL, pokud by kandidovaly samostatně. SPOLU by získalo o 14 % méně než ANO.

15.4.2024 v 9:00 | Karma: 32,99 | Přečteno: 1150x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Je úkolem politiků strašit válkou?

Josep Borrell, takto Vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, se pustil do analýzy a výsledkem je další varování před válkou s Ruskem.

11.4.2024 v 8:00 | Karma: 33,11 | Přečteno: 2166x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Liberální demokracie (ne)má monopol na pravdu

Pokud sleduji politiky i komentátory horující pro tak zvanou „liberální demokracii“, pozoruji podobné výrazy o „jediné cestě zaručují pokrok společnosti“ jako v případě jiných quasi demokracií.

9.4.2024 v 9:00 | Karma: 32,91 | Přečteno: 1075x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Desítky miliard dolarů pro Ukrajinu a zákaz TikToku. Biden to podepsal

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  17:18

Aktualizujeme Ve středu podepsal americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu zákon...

Izrael pokročil v přípravě akce v Rafáhu, civilisty ochrání, uvedl mluvčí vlády

24. dubna 2024  16:55

Izrael pokročil v přípravách pozemní operace namířené proti palestinskému hnutí Hamás v Rafáhu na...

V nahrávkách si stěžoval na bankovky. Bystroně z AfD potápí důkazy

24. dubna 2024  16:53

Nové důkazy v kauze německého politika strany Alternativa pro Německo Petra Bystroně potvrzují...

Bývalý ředitel finančního úřadu kryl úniky a bral „dárky“, dostal podmínku

24. dubna 2024  15:01,  aktualizováno  16:48

Bývalý ředitel brněnského finančního úřadu Miroslav Kuba si už třikrát vyslechl podmíněný trest za...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,82
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články