Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Z očkování proti covidu je politická fraška

Pandemie covidu-19 sice ustupuje a pomáhá zcela jistě i očkování. Začíná se však prosazovat diskriminace neočkovaných, a to v měříkách dosud nevídaných.

Evropský covidpas je příkladem tvrdé diskriminace neočkovaných vůči očkovaným. Nyní se o očkovaných hovoří jako o „bezinfekčních“, když ještě nedávno naší epidemiologičtí odborníci ze skupiny MeSES vykládali s vážnou tváří o tom, že i očkovaní by měli dodržovat nošení roušek a když vláda rozhodla, že  člověk tři týdny po prvním očkování nemusí podstupovat testy, byl z toho v této „poradní skupině“ další poprask.

V USA jdou na to skutečně vědecky a výsledek? Nemocnice v texaském Houstonu chce od června ze svých řad vyhodit každého, který odmítne očkování. Přes sto zaměstnanců podalo žalobu, ve kterém se odkazuje na Norimberský kodex, který zakazuje vědecké experimentování na lidech bez jejich souhlasu. Informovala o tom agentura Bloomberg…Z povinnosti jsou vyjmuti ti zaměstnanci, kteří mají dlouhodobé zdravotní problémy, těhotné ženy, nebo kterým jejich silné náboženské přesvědčení brání v tom nechat se naočkovat. „Metodistická nemocnice nutí své zaměstnance, aby se pro pokračování v zaměstnání stali 'lidskými morčaty',” stěžuje si právník Jared Woodfill, který žalující stranu zastupuje.

Že v USA se mění vše k vědeckému světovému názoru právě za Joea Bidena , je samozřejmě v pořádku. Biden se tím jednak chlubil – tím, že na rozdíl od Donalda Trumpa „věří vědě“ – během předvolební kampaně, k této politice se přihlásil i po nástupu do funkce amerického prezidenta.

V EU zatím nejsme tak daleko, aby nám za to, že se nechceme nechat očkovat, hrozila výpověď z práce. Nicméně, EU politikou covidpasu má k politice nadřazenosti očkovaných nad neočkovanými velmi slušně našlápnuto.

Sledoval jsem na ČT zprávy, v nichž reportéři ČT absolvovali cestu na Jadran. Český ministr zahraničí právě dokončil návštěvu Chorvatska, kde zajistil pro české turisty možnost cestovat k moři už tří týdny po prvním očkování "naprosto svobodně". Co se tedy dělo na hranicích? V rámci Schengenu byly hraniční přechody neobsazené a nikoho doklady o „bezinfekčnosti“ nezajímaly. Kontrola přišla až na slovinsko-chorvatských hranicích, kdy se chorvatští pohraničníci zajímali o nějaký doklad, který je nutné před vjezdem do Chorvatska vyplnit. Tím údajně na hranicích mohou vznikat fronty.  Připomeňme si, že Chorvatsko je v Schengenu a kontroly na vnitřních hranicích Schengenu mezi jednotlivými státy se staly „hitem“ právě během pandemie. V praxi, jakmile začnou proudit do Chorvatska tisíce až desetitisíce aut z dalších států EU denně, sotva bude čas na nějaké detailní studium potvrzení či covidpasů.  Nicméně, propaganda vytvářející spojitost očkování a volného pohybu po EU, jede na plné obrátky.

A ještě jeden konkrétní případ. Z „důvěryhodného zdroje“ vím o tom, že se jistý cestující vydal ze Švýcarska na Slovensko vlakem z rodinných důvodů. Podmínkou ke vstupu na Slovensko byl negativní PCR test. Onen cestující vyrazil ze Švýcarska a projel hranice s Rakouskem, celé Rakousko a hranice se Slovenskem, aniž by se někdo o jeho platný PCR test zajímal. Z toho plyne poučení, že průvodčí vlaků mají na rozdíl od vlád rozum.

K požadavku na 100 % očkovanost svých zaměstnanců americké nemocnice lze dodat názor, dosud propagovaný médii, že již 50-70 % očkovaných osob ve společnosti znamená výraznou redukci infekce. Pokud je toto "vědecký názor“, pak se tímto vědeckým názorem americká nemocnice neřídí a platí tam něco jiného – diktát, chcete-li totalita, v tomto případě „vědecky potvrzená“. To jsem ale jako mladý člověk až do listopadu 1989 zažíval v socialismu v naší ČSSR.  Vždyť existovala dokonce speciální disciplína, nesoucí název „vědecký komunismus“, podle níž je vývoj společnosti od prvobytně pospolné společnosti přes otrokářský řád, feudalismus a kapitalismus ke komunismu jasným a vědecky zdůvodněným vývojem světových dějin. Socialismus také dosáhl téměř stoprocentní proočkovanosti dětí proti řadě infekčních chorob. Zdá se, že v USA směřují k socialismu ve zrychleném tempu.

Ještě osobní zkušenost. Proti chřipce se již nechávám očkovat několik let poté, co jsem prošel chřipkou sice bez nutnosti hospitalizace, ale moc dobře mi nebylo. Od té doby, co jsem přistoupil na očkování proti chřipce, jsem chřipku nedostal. Vůbec jsem proto neváhal a nechal se očkovat, jakmile to situace pro mou věkovou skupinu 70+ umožnila a čeká mě ještě druhá dávka Astra Zenecy.  Nechal jsem se očkovat proto, že očkování považuji pro sebe a můj věk za lepší než spoléhat na to, že to dobře dopadne. Nikdy jsem ale neuvažoval o tom, že se nechám očkovat proto, abych mohl zajet tam anebo tam po Evropě či ve světě.  Nutit zvláště mladé lidi k očkování formou „cestovního nátlaku“, ale považuji za hloupou diktaturu. I mladí by k možnosti očkování měli dojít na základě ochrany svého zdraví před možným těžkým průběhem nemoci i v jejich mladém věku. Covidpas je totiž taková „výjezdní doložka“ z éry socialismu. Každý mohl dostat pas, ale bez výjezdní doložky se podíval maximálně do NDR na nákup bot. A i tam musel vyplňovat celní prohlášení, že koupil  jen jedny boty a ne troje. A trnul, jestli soudruzi celníci z NDR neodhalí, že švindluje. Tehdy ale celní kontroly probíhaly „na tvrdo“ a byl kontrolován každý autobus a každé auto. To si v případě covidpasu nedokážu v podmínkách EU představit. Už i jen překračovat hranice se zastávkou u nějakého automatu, který si přečte kód covidpasu , je zdržení, které by se na vytížených přechodech projevilo dlouhými kolonami. Věřím tedy spíše tomu, že se tu hraje „hra na bezpečnost“ a s postupem času se covidpas rozplyne v mlhách bruselské byrokracie. Tam už toho "vymysleli", že ano!

Autor: Jan Bartoň | pondělí 31.5.2021 8:00 | karma článku: 44,49 | přečteno: 9819x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Ukrajina – uzavřít mír se sukovicí

Aston velmi trefně popsal situaci kolem dodávek zbraní na Ukrajinu v americké Sněmovně reprezentantů. Mír s Ruskem jednou nastane, pokud Ukrajina bude mít sukovici.

23.4.2024 v 8:00 | Karma: 35,21 | Přečteno: 2676x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

EU : Migrační pakt – něco se zvrtlo?

EU přijala nový migrační pakt, který má údajně zabránit ilegální migraci do států EU. Komentáře k tomuto rozhodnutí jsou však někdy velmi překvapivé.

18.4.2024 v 8:00 | Karma: 34,65 | Přečteno: 1009x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Koalice SPOLU má „problém“

Podle volebního modelu společnosti KANTAR by v březnu skončily mimo sněmovnu TOP 09 a KDU-ČSL, pokud by kandidovaly samostatně. SPOLU by získalo o 14 % méně než ANO.

15.4.2024 v 9:00 | Karma: 32,99 | Přečteno: 1150x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Je úkolem politiků strašit válkou?

Josep Borrell, takto Vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, se pustil do analýzy a výsledkem je další varování před válkou s Ruskem.

11.4.2024 v 8:00 | Karma: 33,11 | Přečteno: 2166x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Liberální demokracie (ne)má monopol na pravdu

Pokud sleduji politiky i komentátory horující pro tak zvanou „liberální demokracii“, pozoruji podobné výrazy o „jediné cestě zaručují pokrok společnosti“ jako v případě jiných quasi demokracií.

9.4.2024 v 9:00 | Karma: 32,91 | Přečteno: 1075x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

ANALÝZA: Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články