Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pavel Novotný – grázl v bulváru, grázl v politice

Starosta Prahy-Řeporyje Pavel Novotný se zviditelnil „pomníkem Vlasovcům“, v poslední době napsal dopis do Číny (kterého si všimla i pokroková média) a posledním hitem je přání smrti prezidentovi a premiérovi.

Co se chatrného zdraví prezidenta Miloše Zemana týče, máme už jednoho místostarostu z Brna, který před prezidentskými volbami 2018 zveřejnil tuto „informaci“: „Za chvíli skončí uzávěrka nominací na Hrad, takže je možno jít ven s pravdou o zdraví Miloše Zemana,“ píše na Facebooku Bartík. „Má rakovinu, metastáze na více místech. Svoji diagnózu zná už přibližně 3 týdny a léčbu odmítl,“ tvrdí brněnský místostarosta. Podle Bartíka má Zemanova nemoc prognózu 3 až 7 měsíců. „Kdyby nešlo o nejvyššího státního činitele, navíc v období sestavování vlády, a Zeman zároveň znovu nekandidoval, jistě bych to nešířil. Myslím tedy, že je vysoký veřejný zájem na tom, aby to veřejnost věděla,“ uzavřel Bartík s tím, že zdroj z pochopitelných důvodů nezveřejňuje.

Zeman žije, nedávno si sice zlomil ruku, ale mluvit může a mluví. Odsoudil návštěvu Miloše Vystrčila a dalších senátorů na Tchaj-wanu a poslal kancléře Vratislava Mynáře, aby na velvyslanectví Číny oznámil, že Vystrčil už nebude zván na schůzky nejvyšších ústavních činitelů o zahraniční politice. Zdá se, že se snaží, seč může, Vystrčilovu cestu bagatelizovat. Přitom, jak známo, se Čína zlobila a hodně. Podnikatelé ve Vystrčilově delegaci mají podle čínských médií v Číně utrum (ale to všichni věděli a jeli tam právě jenom ti, kteří v Číně nemají žádné aktivity).

Zeman tedy rakovinu nemá a do věci prezidentova zdraví se vložil další komunální expert, tentokrát starosta Prahy-Řeporyje Pavel Novotný. „V zájmu České republiky je, aby Babiš prostě zmizel, umřel a aby Zeman taky umřel a odešel do věčných lovišť. A abych byl poslancem. Já vím, že to zní strašně, ale je to v zájmu České republiky,“ prohlásil Novotný v rozhovoru zveřejněném v úterý na Info.cz.

Novotný pak svému výroku nasadil „korunu“, když na dotaz iDnes.cz odpověděl: „Nikomu ale nepřeji smrt, to je mi odporné. Nikomu. Jen jsem konstatoval objektivní fakt. Jsem o tom zájmu ČR přesvědčen, byť jsem jen pitomec ze Řeporyjí a oba jmenovaní pánové jsou demokraticky zvolení. Tady se rozkrádá stát za pomoci státního aparátu a pan prezident rád jedná v zájmu cizích mocí a dělá nám ostudu v zahraničí,“ pokračoval řeporyjský starosta.

Nikomu smrt nepřející Novotný pak sdělil, že mu doma jeho choť strašně vynadala. I ODS, která si podle jednoho z výroků předsedy Petra Fialy „jednoho Novotného může dovolit“, se od něj distancovala. Možná, že ti bázlivější budou naléhat, aby byl Novotný z ODS vyloučen podobně jako Václav Klaus junior. ODS však již dávno není „catch all party“, tj strana pro všechny skupiny voličů, ale je z ní partaj ukřivděných a skuhrajících. Kovid by uměli lépe, o ekonomice ani nemluvě. Zdá se mi, že se ODS v opozici natolik zalíbilo, že ani nechce být ve vládě. Nějaké penízky se sypou, vládní odpovědnost žádná, ideální stav – hlavně pro stávající poslance.

Novotný si vydobyl svým vystupováním v bulváru „čestné“ místo mezi novináři – hyenami. Šel za svým „přes mrtvoly“ a snad i proto mu nečiní potíž přát smrt Zemanovi a Babišovi, protože by to Česku prospělo. Kdyby tak šlo o Česko! Je to jen stupidní obrat pisálka, který byl vždycky rád v centru bulvárních zpráv a dnes dělá vše proto, aby byl vidět i v pozici starosty. Je tak vidět jenom jediné – Novotný dneška v ODS se nijak neliší od Novotného v bulváru – grázl zůstal grázlem.

Dodatek: Bývalý radní městské části Brno-střed Svatopluk Bartík se musí omluvit prezidentu Miloši Zemanovi za výroky, že má Zeman rakovinu. Rozhodl o tom v pátek Městský soud v Brně, podle kterého to bylo nepravdivé tvrzení. Bartík zároveň musí zaplatit prezidentovi 250 000 korun. Prezidentská kancelář požadovala omluvu a pět milionů.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Bartoň | sobota 12.9.2020 9:00 | karma článku: 42,18 | přečteno: 2237x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Antikampaň SPOLU je „zajímavá“

Prezident Petr Pavel odsoudil slova Andreje Babiše k válce na Ukrajině a rovněž tak odsoudil antikampaň SPOLU proti ANO. Je to první závažná kritika vládní koalice ze strany prezidenta.

3.5.2024 v 9:00 | Karma: 41,63 | Přečteno: 4829x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Stoltenberg - Ukrajina na cestě do NATO

Generální tajemník NATO opět ujistil Ukrajinu o tom, že se nachází na cestě do aliance. Současně však prohlašuje, že členové NATO neplní sliby, které Ukrajině daly.

2.5.2024 v 8:00 | Karma: 32,85 | Přečteno: 1575x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

Tak, jak se podpora TOP 09 dostává hlouběji pod hranici 5 %, zaručující křesla v poslanecké sněmovně, se další osud topky jeví jako skupina „závisláků“ na koalici SPOLU.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 33,16 | Přečteno: 827x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Maďarsko není schopné předsedat EU

Evropský parlament opět „zářil“ a schválil rezoluci, která hovoří o „neschopnosti!“ Maďarska předsedat Radě EU. Proti rezoluci hlasoval Alexandr Vondra, lídr kandidátky SPOLU do eurovoleb.

25.4.2024 v 9:00 | Karma: 34,58 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Ukrajina – uzavřít mír se sukovicí

Aston velmi trefně popsal situaci kolem dodávek zbraní na Ukrajinu v americké Sněmovně reprezentantů. Mír s Ruskem jednou nastane, pokud Ukrajina bude mít sukovici.

23.4.2024 v 8:00 | Karma: 35,86 | Přečteno: 2887x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Lidé po celém Česku si mohli užít polární záři, nejsilnější za dvě desetiletí

9. května 2024  12:33,  aktualizováno  11.5

Kvůli mimořádně silné eruptivní aktivitě Slunce je v posledních dnech v Česku vidět polární záři –...

Téma klimatických změn už tolik netáhne, voliči v Evropě se víc bojí migrace

11. května 2024

Premium Za čtyři týdny budou evropští voliči vybírat 720 poslanců nového europarlamentu a už nyní je...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

V Petrohradě autobus s dvacítkou lidí divoce kličkoval a pak se zřítil do řeky

10. května 2024  14:27,  aktualizováno  22:30

V centru Petrohradu v pátek přišlo o život nejméně sedm lidí, když z mostu do řeky Mojky spadl...

  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,88
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články