V USA jsou koncentrační tábory!

25. 06. 2019 8:00:45
Členka Sněmovny reprezentantů za Demokratickou stranu tvrdí, že na jižních hranicích USA s Mexikem jsou na americkém území koncentrační tábory pro imigranty. Nehodlá se kvůli tomu omlouvat.

Alexandria Ocasio-Cortez je členkou Sněmovny reprezentantů amerického kongresu za Demokratickou stranu. Do úřadu vstoupila po volbách v listopadu 2018 dne 3. ledna 2019. Byla zvolena za obvod zahrnující část Bronxu a Queensu v New Yorku.

Nyní se v amerických médií probírá její vyjádření o tom, že tábory, ve kterých žijí ilegální migranti proudící do USA po zadržení americkou pohraniční stráží či policií, jsou koncentračními tábory. Byla vyzvána k tomu, aby se za srovnání táborů pro ilegální migranty s nacistickými koncentračními tábory omluvila. AOC (jak se o této člence Sněmovny reprezentantů v médiích hovoří a píše) ale trvá na svém, odmítá se za svá slova omlouvat. Její oponenti naopak tvrdí, že „propadá z dějepisu“ a že srovnává nesrovnatelné. AOC argumentuje tím, že v táborech pro migranty došlo k několika úmrtím dětí a že jsou lidé drženi „proti své vůli“ stejně jak tomu bylo v nacistických koncentračních táborech.

AOC ale nebojuje jenom s vládními republikány a prezidentem Donaldem Trumpem. Dostává se do sporu i uvnitř své strany například tím, že tlačí na zahájení procesu impeachmentu Trumpa. Tomu se však předsedkyně Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiová za Demokratickou stranu zatím vyhýbá s tím, že by tento proces jen podpořil Trumpovu rétoriku před blížícími se prezidentskými volbami na podzim příštího roku.

AOC pak propaguje tezi o tom, že v moderní „zdravé společnosti“ by neměl být nikdo chudý a že je nemorální, pokud v ní existují miliardáři. Zejména v této argumentaci je patrné radikální levičáctví této dámy. Sama si dokonce na internetu po svém zvolení stěžovala na své finanční poměry a vyzvala své příznivce k finanční podpoře.

Dále tato dáma vyzvala k tomu, aby byl v USA vyhlášen nový program „Green New Deal“, který by pomohl zachránit planetu před znečištěním. Odkazuje v názvu na program New Deal, který prosadil prezident Franklin Delano Roosevelt jako cestu z velké hospodářské krize po letech 1929/33.

Považuji AOC, která je členkou Demokratických socialistů Ameriky, za nového bojovníka proti zlořádům kapitalismu. Kritizuje „honbu za ziskem“, poškozování přírody. Připouští, že ne všechny části kapitalismu by měly být opuštěny, ale usiluje o „více demokracie na pracovištích“. Jde o to, aby tato práva nezůstala za dveřmi, kterými vstoupíme na pracoviště. Jakoby se v této dámě koncentrovala víra samotného Karla Marxe o tom, že socialismu lze dosáhnout v nejvyspělejších kapitalistických ekonomikách. K tomu je zapotřebí doplnit, že podle průzkumu, uskutečněného v USA, se již údajně 40% respondentů vyjádřilo tak, že by si přáli socialismus.

Co k výše uvedenému dodat? Snad jen to, že jsem v socialismu, vyhlášeném prezidentem Antonínem Novotným, žil od roku 1961 do pádu bolševického režimu. Socialistický styl na pracovištích jsem proto zažil na vlastní kůži jako desítky milionů obyvatel „tábora míru a socialismu“. Měřeno volebními výsledky, socialismu u nás věří asi 15% voličů KSČM a ČSSD. Bude-li tento trend v Demokratické straně pokračovat, mohou jí do deseti let radikální levičáci úplně rozložit nebo naopak ovládnout. Rozhodně bych ale politiku AOC nebagatelizoval jako něco, co ve Spojených státech nemá šanci na úspěch. Díky korektní politice se prostor pro podobné postavy jako AOC dramaticky rozšířil. Vrátíme-li se k tezi „koncentračních táborů“ v USA, sleduje tím americká radikální levice i svůj vlastní prospěch, protože věří na hlasy od nových imigrantů právě pro svou radikálně levicovou politiku. Osm let vlády Baracka Obamy přispělo samozřejmě k tomu, že krajně liberální (tj. levicová) politika je něco, co v USA zapustilo své kořeny. Proto se představitelé této politické strategie tolik brání politice současného amerického prezidenta, který podle liberálů vrací USA do „temna minulé Ameriky“. Progresivní Amerika má jediný cíl, a to zabránit opětovnému zvolení Trumpa prezidentem na druhé volební období. Už probíhající kampaň ukazuje, že to bude boj nesmiřitelných názorů o amerického voliče.

V současnosti mi už vůbec nepřijde zvláštní, že se k nám socialismus vrací z někdejšího Západu poté, co jsme se ho zbavili v roce 1989. Jen připomenu, že idea rovnosti nakonec vždycky zdegeneruje do rovnostářství. AOC na tuto socialistickou chorobu kromě víry žádný lék nemá.

Autor: Jan Bartoň | úterý 25.6.2019 8:00 | karma článku: 26.55 | přečteno: 919x

Další články blogera

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.44 | Přečteno: 590 | Diskuse

Jan Bartoň

České silnice a dálnice – jde o život

Nedávno jsem musel absolvovat několik cest přes celou republiku a potvrdil jsem si, že jízda po českých silnicích i dálnicích chce nejen pevné nervy, ale i hodně štěstí.

26.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 36.81 | Přečteno: 3388 | Diskuse

Jan Bartoň

Babiš je rizikem ... a co z toho vzešlo

Sleduji s hlubokým povzdechem akci „Babiš je bezpečnostním rizikem pro Česko“, která se koná na půdě poslanecké sněmovny. Babiš může být spokojen-nemluví se o ničem jiném než o něm.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 37.81 | Přečteno: 3136 | Diskuse

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 23.10 | Přečteno: 461 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 89 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 12.77 | Přečteno: 180 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.44 | Přečteno: 590 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 524 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
VIP
Počet článků 2643 Celková karma 31.53 Průměrná čtenost 2026

Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...