Lukáš Mathé – slovenský (dez)informátor

Zpravodaj ČT na Slovensku Lukáš Mathé prokázal, že věrně slouží obrazu Roberta Fica jako hlavního nepřítele lidu. Tím, že o něm přebírá všechny negativní zprávy a šíří je do Česka.

Lukáš Mathé, zpravodaj ČT na Slovensku, se plně zapojil do boje tamějších médií proti vládě Roberta Fica. Plasticky se to ukázalo v pořadu Události, komentáře 12. 3. 2018. Poté, co ministr vnitra Robert Kaliňák podal demisi a jednal republikový výbor koaliční strany MOST HÍD, si ve stylu slovenské opozice zaprorokoval, že by se Fico mohl kvůli přežití své vlády obrátit k žádosti o podporu na „Kotlebovce“.

Slovenský velvyslanec v Praze Peter Weiss v tom samém pořadu spekulace o možném spojenectví Fica a „Kotlebovců“ popřel a označil je za ničím nepodložené. Prohlásil, že takové spojenectví nepřipadá vůbec do úvahy, protože jak Fico, tak další čelní představitelé strany SMĚR-SD, by podporu od této strany nikdy nepřijali.  Mathé navíc ještě spekuloval o stanovisku republikového výboru strany MOST HÍD s tím, že se zřejmě jedná o demisi samotného předsedy vlády.

Krátce nato pak ČT uvedla brífink předsedy MOST HÍD Bély Bugára, na němž Bugár seznámil novináře a televize o závěru jednání republikového výboru. Republikový výbor strany pověřil Bugára, aby s dalšími dvěma koaličními partnery projednal konání předčasných voleb. V případě, že by vláda odmítla předčasné volby, koaliční strana MOST HÍD by z koalice vystoupila. Prokázalo se tak, že Mathé nemá a neměl žádné věrohodné informace z kuloárů z jednání této strany.

Lukáš Mathé se tak stylizoval do role, která není zpravodajům ČT v zahraničí neznámá. Bývalý zpravodaj ČT v USA Martin Řezníček, se také příliš objektivním zpravodajstvím o Donaldu Trumpovi nezabýval a dával průchod všem protitrumpovsky orientovaným médiím. V tomto duchu tak nyní pracuje i jeho kolega Mathé. Je ostatně velmi příznačné, že se protificovským demonstracím v Bratislavě a dalších slovenských městech dává tak velká váha. Neustále se zdůrazňuje, že jsou to „největší demonstrace od pádu komunismu“ a právě tato „masovost“ by měl být důvodem k tomu, aby Fico podal demisi své vlády.

Z hlediska merita věci, vraždy novináře a jeho přítelkyně, se však nic nezměnilo. Stále není jasné, zda tato dvojnásobná vraždy měla či má něco společného s prací novináře. Pokud by se nakonec ukázalo, že tato dvojnásobná vraždy nemá s novinovými články, na kterých novinář pracoval, nic společného, potvrdilo by se tak zneužití této tragické události k politickému boji. Tvrzení opozice o tom, že Fico je nepřímo odpovědný za tuto dvojnásobnou vraždu, by padlo. Proto je zřejmě nejdůležitější dopátrat se skutečného vraha. K tomu ostatně vyzval i slovenský velvyslanec v Praze na ČT.

Autor: Jan Bartoň | úterý 13.3.2018 8:16 | karma článku: 40,89 | přečteno: 2262x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Koalice SPOLU má „problém“

15.4.2024 v 9:00 | Karma: 32,80

Jan Bartoň

3. světová válka (ne)začala

13.3.2024 v 8:00 | Karma: 34,43

Jan Bartoň

Ukrajina nemá zbraně a vojáky

1.3.2024 v 8:00 | Karma: 37,76

Jan Bartoň

Macron není Fico?

27.2.2024 v 12:00 | Karma: 35,03
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,90
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články