Senátor John McCain - apoštol politické korektnosti

13. 11. 2017 8:05:10
Republikán John McCain byl v roce 2008 kandidátem Republikánů na prezidenta a prohrál s Barackem Obamou. Byl proti Donaldu Trumpovi během republikánských primárek roku 2016 a pracuje proti němu stále.

Senátor John McCain je jedním z mála senátorů republikánské strany, kterému dávají levicová média ve Spojených státech prostor. Pokud bychom hledali pravou příčinu dosavadního neúspěchu nahradit systém zdravotního pojištění z éry Obamovy administrativy, tak zvanou Obamacare , kterou Republikáni v předvolební kampani vesměs tvrdě kritizovali a jejíž konec se tak očekával, dojdeme k jedinému známému členovi Republikánů, který hlasoval spolu s dalšími dvěma republikánskými senátory proti zrušení Obamacare, a tím byl a je McCain.

Bylo to v situaci, kdy zrušení Obamacare a její nahrazení novým programem prošlo pro levicová média „překvapivě“ ve Sněmovně reprezentantů amerického Kongresu a osud Obamacare tak závisel na hlasování v Senátu. Právě námitky Johna McCaina a dalších dvou senátorů za Republikány způsobily, že zrušení Obamacare neprošlo. V zásadě se nejednalo o nic jiného než o „přeběhlictví“ v americkém hávu. Donald Trump si postěžoval na neloajalitu a tím to skončilo. V Obamacare jde přitom o velký byznys zejména pro pojišťovny. Při jejím prosazení demokraty za vlády Baracka Obamy se předpokládalo, že průměrné náklady na pojištění účastníků (pojistníků) klesnou, protože se náklady zdravotního pojištění rozdělí na více účastníků pojištění. Opak však byl pravdou. Pojišťovací společnosti vystihly, že pokud za pojistníky částku zaplatí stát, mohou si dovolit pojistné náklady zvýšit a stát náklady rád zaplatí, aby vykázal úspěšnost programu. V systému je teď podle médií až o 20 milionů lidí více, ale s náklady, které jsou oproti očekávání výrazně vyšší. V zásadě bych nevyloučil ani to, že za odmítnutím zrušit Obamacare může být i dobrý lobbing pojišťoven, pro které je současná situace zdrojem jistých plateb.

Nedávno senátor John McCain oznámil, že má rakovinu mozku. Jeho následné přijetí v Senátu bylo velkolepou manifestací podpory jak ze strany Demokratů, tak i Republikánů. Okamžik, kdy McCain hlasoval proti zrušení Obamacare však vedl k tomu, že toto hlasování (společně s Demokraty) dal republikánský senátor za stát Wisconsin Ron Johnson do souvislosti s jeho rakovinou mozku. McCain však tvrdí, že je nutné více naslouchat názorům Demokratů a neprotlačovat zrušení Obamacare silou.

Ještě větší ohlas vyvolala ale výzva McCaina, aby další republikán Roy S. Moore, který by měl Republikány zastupovat při hlasování o senátorském postu v Alabamě, odstoupil. Vedení Republikánů se dokonce pokouší blokovat Mooreovu kandidaturu. Jde o „sexuálně motivované“ obvinění dosavadního soudce. Týká se jeho údajného sexuálního obtěžování žen v době, kdy mu bylo asi 30 let. Nyní je mu sedmdesát let. Média zveřejnila tvrzení několika žen, kterým bylo v té době méně než dvacet let a jedné dokonce jenom 14 let, že se Moorem buď líbali, nebo je Moore osahával. Moore obvinění vesměs odmítá, nicméně kuriózní je i způsob, jakým se někteří jeho zastánci vyjadřují na veřejnosti. Argumentují i tím, že i otec Ježíše Krista měl se svou ženou Marií dítě v době, kdy Marie byla teenager. Naopak s velkým aplausem bylo médii přivítáno zvolení prvního člověka, který prošel změnou pohlaví. Média to oslavují jako další „boření bariér“. Všimněme si, že to podstatné nejsou názory zvoleného zástupce a program, za který byl zvolen, ale jenom fakt toho, že je „první zvolený, který prošel změnou pohlaví“. Tato mediální show je zvláště vítána i proto, že Donald Trump vydal nařízení o tom, že americká armáda nemá do svých řad přijímat takové uchazeče, kteří prošli změnou pohlaví a jsou pod vlivem hormonálních léčiv.

„Politická korektnost“, tedy to, co tak kritizoval během své kampaně Trump a díky čemu oslovil „mlčící většinu“ a vyhrál, se urputně drží i ve vedení amerických Republikánů. V době, kdy se řada žen „pochlubila“ tím, že měly sex s „pánem Hollywoodu“, který se za to „odměnil“ jejich kariérou u filmu, v době akce „me too“, kde se se svými zážitky svěřují i další, se „politicky korektní“ republikáni snaží vyhovět přání či přímo diktátu mediálního byznysu, který využívají Demokraté.

Ideální americký kandidát na cokoliv tak bude muset být zřejmě úplně bezpohlavní bytost - asexuál - a všichni další kandidáti, normální muži a ženy, se budou obávat kandidovat, aby na ně něco neprasklo nebo je někdo z něčeho prostě jenom neobvinil. Jistou naději mají míšenci, kteří prošli změnou pohlaví. Ti budou tolerováni.

Politická korektnost tak podobně jako rakovina rozežírá americkou společnost a ve svém důsledku je pro USA i nebezpečná. Právě proto, že se koncentruje na minoritní problémy a dělá z nich „velké případy“ unikají americké pozornosti skutečně velké problémy, které devalvují postavení USA ve světové politice. I vyšetřování údajného ruského vměšování do amerických voleb je projevem oné „korektnosti“. Otravuje společenskou atmosféru a škodí především Spojeným státům.

Autor: Jan Bartoň | pondělí 13.11.2017 8:05 | karma článku: 31.52 | přečteno: 805x

Další články blogera

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 676 | Diskuse

Jan Bartoň

České silnice a dálnice – jde o život

Nedávno jsem musel absolvovat několik cest přes celou republiku a potvrdil jsem si, že jízda po českých silnicích i dálnicích chce nejen pevné nervy, ale i hodně štěstí.

26.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 36.81 | Přečteno: 3393 | Diskuse

Jan Bartoň

Babiš je rizikem ... a co z toho vzešlo

Sleduji s hlubokým povzdechem akci „Babiš je bezpečnostním rizikem pro Česko“, která se koná na půdě poslanecké sněmovny. Babiš může být spokojen-nemluví se o ničem jiném než o něm.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 37.81 | Přečteno: 3138 | Diskuse

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 23.10 | Přečteno: 461 | Diskuse

Další články z rubriky Média

Jaroslav Herda

Psala o strachu voličů Zemana ve svém blogu jinak, než jak napsaly Parlamentní listy.

Pedagožka, spisovatelka, blogerka a mluvčí Společnosti učitelů českého jazyka paní Veronika Valíková Šubová oslovila kováře - redakci Parlamentních listů.

28.3.2024 v 7:22 | Karma článku: 16.69 | Přečteno: 613 |

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 28.03 | Přečteno: 3854 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 20.98 | Přečteno: 369 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.56 | Přečteno: 226 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.53 | Přečteno: 796 | Diskuse
VIP
Počet článků 2643 Celková karma 31.43 Průměrná čtenost 2026

Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...