Jan Bartoň

Ruská chemická lež

7. 04. 2017 13:59:06
Rusko protestuje proti bombardování „suverénního státu“ a žádá svolání Rady bezpečnosti, která by měla projednat „agresi USA proti Sýrii“. Západní svět Trumpa bez výjimky podpořil.

Americký prezident nařídil raketový útok proti letišti syrské armády, ze kterého vzlétly stroje k bombardování provincie Idlíb. Tam byly použity bojové chemické látky, podle tureckých zdrojů sarin. V televizi byly ukázány tragické záběry zasažení lidí včetně malých dětí, které zachránci sprchovali proudem vody tak, aby snížili rizika setrvání otravných látek na kůži.

Po náletu vyrukovalo Rusko s tvrzením, že syrský nálet zničil skladiště, ve kterém byly uskladněny chemické látky a že v žádném případě syrská letadla nesvrhla pumy s chemickými látkami. Poté, co Spojené státy provedly raketový útok na syrské letiště, ozvala se Moskva s tím, že útok USA přišel na základě „smyšlené věci“. Vždyť přeci chemické zbraně byly ze Sýrie dávno odstraněny na základě dohody mezi Ruskem a USA z roku 2013. Nikdo z ruských mediálních stratégů nedomyslel, jak lživá je celá konstrukce. Jeden den Rusko tvrdí, že syrská armáda zasáhla „chemický sklad“, aby ani ne za 48 hodin to samé Rusko tvrdilo, že v Sýrii přeci žádné chemické zbraně nejsou, protože byly zlikvidovány.

Přitom útoky chemickými zbraněmi byly hlášeny i po údajném zničení těchto zbraní na základě rusko-americké smlouvy. Obamova dohoda s ruským prezidentem Putinem o likvidaci chemických zbraní (na náklady USA) tak má Putinovi sloužit k důkazu, že syrský diktátor a válečný zločinec Asad nemá žádné chemické zbraně. Jaké látky tedy byly „uskladněny“ v místě náletu. Voňavky?

Tragická politika Baracka Obamy se opět vrací na scénu. Souhlasil s tím, že USA zlikvidují chemické zbraně Asadova režimu a neměl přitom žádnou jistotu, že mu Rusko zaručí, že Asad zlikvidoval všechny své chemické zbraně. Další tragickou chybou Obamovy vlády byla intervence v Libyi proti Kaddáfímu, který v té době už Západu doslova a do písmene „zobal z ruky“. Právě po prvním nasazení chemických zbraní Asadovým režimem v roce 2013 měl Obama nařídit intervenci proti Asadovi a zlikvidovat tohoto psychopata, zatímco Kaddáfího měl nechat na pokoji.

Ruský prezident Vladimir Putin dostal před prsty od amerického prezidenta Donalda Trumpa. Sýrie není „dvorek Ruska“ a Putin není ten, který o osudu tohoto zruinovaného státu bude sám rozhodovat. Jasně se ukazuje, že Trump nebude jako Obama a měsíce přemítat nad tím zda zaútočit nebo nezaútočit. Rusko vyhrožováním Trumpovi pouze posílí jeho mezinárodní i domácí pozici. Putinova samovláda nad světem zaplať Pán Bůh skončila.

Autor: Jan Bartoň | karma: 27.23 | přečteno: 1219 ×
Poslední články autora