FL

S Putinem nelze nic vyjednat, vzhledem k tomu, že Putin stále lže a všechny dohody porušuje. Západ může udělat pouze jednostranné rozhodnutí - buď bude podporovat Ukrajinu, nebo jí nechá prohrát. Pokud jí Putin dostane bez dalšího boje, bude se snažit uplatnit další svoje deklarované záměry - např. že nebudeme v NATO. Když Putin uvidí, že se západ bojí ruských atomovek, můžeme si představit, že zase, už potřetí uvidíme ruské tanky v Praze. I kdyby ne, Putinův úspěch ho povzbudí k dalším výpadům do jiných zemí, nebo i Čínu a Koreu. Na Ukrajině se hraje o politické uspořádání pro příštích 100 let cca.

Příměří v Gaze podobně znamená zakonzervování dosavadního stavu s trvajícími útoky a Izrael

Já tedy nevím o nikom, kdo by si myslel, že lze jadernou válku vyhrát. Jakmile to jednou někdo spustí a protistrana opětuje, nikdo už to nezastaví. Zatímco u atomových bomb, svržených na Hirošimu a Nagasaki se uváděla ráže v kilotunách, dnes jde o megatuny, tedy řádově tisíckrát silnější nálože.

JZ

Má radost, že v hlasování čtenářů na iDNES.cz převažuje realita a 80% z nich Putinovi nevěří. Tento válečný zločinec také kdysi hlásal, že Rusko nikdy nenapadne Ukrajinu.

Foto

Neuvěřitelné, jak v jednom odstavci dokážete popřít svoje vlastní tvrzení.

JZ

Chtít nyní jednat s Putinem, je to samé, jak v roce 1941 jednat s Hitlerem.

Stejně Ukrajině a Evropě časem nic jiného nezbyde.

Foto

Rusko pochází z říše Čingischána, ničitele jiných civilizací Rusko, jako stát. vzešlo ze Zlaté hordy, asijské civilizace dobyvatelů a krvavých vrahů. Jinou státní tradici než despocii Rusko nemá. Nejdůležitější je milovat cara, poslouchat chána a dnes Putina. Politická kultura v Rusku a ruská kultura vůbec je úplně jiná než ta v Evropě. Rusové musí milovat státní moc, protože ta se nikdy nemýlí.

JH

J95a91n 37H53r59u28š79k82a

28. 3. 2024 10:20

Tak buďte chlap a napišete o čem byste chtěl jednat, na to koule nemáte co?? Tohle jsou jen takové pindy...světový mír a vymýcení hladomoru...bla bla

MM

Pan Bartoň nikdy zásadně neodpovídá a nemíní diskutovat o svých "principiálních", všeobecně uznávaných a predikovaných událostech, Je prostě VIP bloger.

PK

Je skutečně možné Rusko považovat za diktaturu, která musí být zničena. Jak se ukazuje po více než dvou letech „sankcí“, Rusko žije, ekonomicky nestrádá a jak o tom svědčí i občasné zprávy z našich médií, vše se nechá v Rusku koupit včetně sankcionovaného zboží. Rusko není v mezinárodní izolaci, pouze s ním Západ „oficiálně“ neobchoduje, popřípadě existují „výjimky“. Toto tedy zřejmě není cesta.

Ruská společnost navíc není zdaleka prozápadní, jak bychom rádi viděli. Rusové zcela dobrovolně hlasovali v prezidentských volbách pro Vladimira Putina a podporují tak jeho politickou strategii včetně agrese proti Ukrajině.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=814958

Mohl byste prosím doložit že rusácká ekonomika nestrádá, že se v rusku dá nakoupit všechno, včetně sankcionovaného zboží? Pokud vím, například s čipy má rusák zásadní problém. A to je při jeho nynější ekonomice postavené na zbraních a válce, vcelku problém. Rád si však přečtu, z jakých médií vaše informace čerpáte.

A k vaší tezi, že rusák nepůjde dál. Právě dnes vyšla zpráva, kdy se válečný zločinec putin nechal slyšet, že by byl blázen, kdyby zaútočil na ČR a Polsko. A jak dobře víme, tak co řekne nacista putin, musí být vždy přeloženo naprosto opačně.

No, ono nejde o komentář pana Vlka st., ale jím zprostředkované myšlenky Roberta Kaplana, Johna Graye a Helen Thomsonové uveřejněné na britském webu The New Statesman. To nic nemění na tom, že ony myšlenky jsou stále pro drtiovou většinu českých „politologů“ stručně řečeno jazykem zdejších příslušných "politologů“ proruské.

Není divu, naše veřejnoprávní televize je ve své publicistice důsledná a nepropustí nic, co by mohlo jakkoli narušit kompetentní obraz vládní 5-koalice.

A tak, čím méně informovaní, o to více sebevědomí, poučují pana Nikla či Chmelíka níže.

Evergreen příměru s rokem 1938, dostal na frak už v článku amerického konzervativního webu The American Conservative – viz můj diskusní příspěvek pod článkem doktora Šimka Je Babiš bezpečnostní riziko? Pro jakéhosi pana Papouškovce jde prý o obskurní médium.

On ten příměr je bližší pravdě ve smyslu, kterak se západ vykašlal na Ukrajinu obdobně jako tehdy na ČR, jakkoli je skutečná tehdejší realita jiná. Nu tak další obskurní médium londýnské The Times a článek „Je na čase mluvit o pádu Kyjeva“ potvrzující jedinou větu Vladimíra Šťastného v diskusi níže (neplést s popletou v politice Milanem Šťastným). Píše v něm, že zmrazení konfliktu, ve které mnozí na Západe doufají, velice pravděpodobně nenastane, protože ukrajinská obrana neustojí ruský tlak. Ofenzíva ruských ozbrojených síl bude mít pro Ukrajinu katastrofální následky a zároveň postaví západní politiky před těžkou volbu. Autor se domnívá, že západní společnost se už vyrovnala s perspektívou uzavření mírové smlouvy v té či oné podobě. Nesporně kompetentní pan Lipavský bude muset rozšířit svůj seznam osob, jež znamenají bezpečnostní riziko, stejně jako mnozí zdejší politologové. https://www.thetimes.co.uk/article/its-time-we-talked-about-the-fall-of-kyiv-6l3vrxbhf

Čím větší ignorant, tím delší příspěvek.

Foto

Jak se někomu může líbit taková snůška demagogie od proruského noka. Stačí číst jeho příspěvky páně Vlka a to je jak z Rudého práva. Ale co vrána a k vráně sedá.

JN

J96o22s77e38f 53N32i90k96l

28. 3. 2024 11:41

A co takhle něco konkrétního, rozeberte tu jejich demagogii na šroubky...

  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články